Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zugspitze: tökéletes körülményekkel indult a szezon

2016.11.21. Bata Attila

Németországban is elkezdődött az idei síszezon. Korábban már egy alacsonyabb terep is kinyitott egy-két pályával, hétvégén azonban beindult a legmagasabban fekvő síterep, Zugspitze is. Tavalyhoz képest sokkal korábban, és sokkal jobb feltételek között.
Az idei korainak és nagyszerűnek mondható szezonkezdetre azért kerülhetett sor, mert a síterep vezetői már tavaly gondoltak az idei szezonra. A más országokban is alkalmazott un. snow-farming módszerrel sikerült ilyen korán beindítani a szezont.

Tavasszal közel 300 ezer köbméter havat tároltak el 2300 méter magasban. A hatalmas hókupacot letakarták egy speciális védőfóliával, majd kora ősszel kibontották és a hónak körülbelül a 60%-a átvészelte a nyarat. A síterep üzemeltetői szerint ugyan jókor jött a novemberi havazás, de a korai nyitás a tavalyi hónak köszönhető.

Tavaly december elején kevés pályával és nehezen tudták megkezdeni a szezont, idén már november 18-án számos lift és pálya is üzemelt. Mindkét gleccserpálya nyitva volt, még a szánkópálya is üzemelt. A remek feltételek a síelőket is kicsalták. A hétvégén közel 3500-an csúsztak Zugspitzén, ebből 900-an pénteki nyitónapon. A szombati rossz időjárás kicsit elvette a síelők kedvét, de a vasárnapi napsütéses időt 2000 síelő élvezte a pályákon.

Webkamerakép vasárnapról
Webkamerakép vasárnapról
A tavaszi zárás óta eltelt öt hónap, egy hét és hat nap után folytatódott a síelés Zugspitzén, amely a tervek szerint 2017. május 1-ig tart.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.