Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sült virsli helyett csúcsgasztronómiát kínálnak egyes stájer hütték

2024.10.25. sielok.hu

Magas színvonalú gasztronómia a hegyekben – ezt kínálja "Almkulinarik" címszó alatt az idei télen az osztrák Schladming-Dachstein régió, amely évek óta nagy hangsúlyt fektet a regionalitásra és a kulináris élményekre.
Fotó: Steiermark Tourismus / Robert Maybach
Fotó: Steiermark Tourismus / Robert Maybach
Már öt éve, hogy Richard Rauch, a 4 gault millau* sapkával rendelkező séf az „Almkulinarik by Richard Rauch” kezdeményezés keretében együtt hoz létre regionális fogásokat a régió hüttetulajdonosaival – télen és nyáron. Az ötlet lényege, hogy autentikus helyi ételeket és termékeket ötvözzenek egy neves konyhafőnök segítségével. A sztárséf, Richard Rauch Németországban a „Konyhacsata” című televíziós főzőműsorban vált ismertté.

*gault millau (ejtsd: go mijo): gasztronómiai kalauz, a Guide Michelin vetélytársa, amelyet francia ételkritikusok alapítottak.

A csúcsgasztronómia képviselője minden alkalommal újra és újra lenyűgöz kreativitásával és változatos ételeivel, amelyekhez továbbra is elsősorban helyi alapanyagokat használnak fel. A fogásokat a szezon előtt egy workshopon fejlesztik ki a hüttetulajdonosokkal közösen, ahol számos receptet kipróbálnak. Az alapanyaglistán elsősorban helyi termékek szerepelnek, melyek részben saját előállításúak, mint például a vadászatból származó vadhús, friss kecskesajt vagy a **szajblingfilé.

**szaibling (németül: Saibling): tavi pisztráng, finom, diós ízű édesvizi hal
Almkulinarik Team | Fotó: Martin Huber / Schladming Dachstein Tourismus
Almkulinarik Team | Fotó: Martin Huber / Schladming Dachstein Tourismus
A hütték ételkínálatának sokszínűsége gazdagítja a Schladming-Dachstein régió turisztikai kínálatát, amit a vendégek – legyenek síelők, sífutók vagy téli túrázók – nagyra értékelnek. A régió hüttetulajdonosai hagyományos receptek alapján készítenek autentikus ételeket, ezzel is támogatva a helyi termelőket. Aki szívesen megkóstolná az ínyencségeket, ezeket a hüttéket keresse: Waldhäuslalm, Sondlalm, Breitlahnhütte, Schnepf'n Alm, Kaibling Alm, Wieslechalm, Hochwurzen Hütte, Giglachseehütte, Oxenalm, Preintalerhütte, Brandalm, Da Sepp, Gröbminger Alm, Sattelberghütte. Bővebb infó a helyszínekről és a különleges fogásokról 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE