Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó-show 2006 szakmai szemmel

2006.11.24. Hernádi László

Ahogyan az előző években, úgy idén is az összes jelentős télisporttal kapcsolatos márkanév képviseltette magát a kiállításon. Sí és snowboard felszereléseket is minden igényt kielégítő választékban találhattunk.
h i r d e t é s
A legnagyobb és leglátványosabb idén az Elan, a Nordica, valamint a Head és a Kneissl közös standja volt, itt találhattuk a legszélesebb választékot. Tetszetős standdal érkezett az Atomic, a Salomon, valamint a Rossignol forgalmazója is.

A legolcsóbb új lécekhez kötéssel már 35 ezer Forinttól hozzá lehetett jutni (Pale), a legdrágább a tavalyról már ismert Kenissl Crystal síléce volt kb. 500 ezer Forintos árával.

A kiállításon megtalálhattunk egy másik luxus sílécet is, ez az Atomic által feltámasztott rozsdamentes acélborítású Volant síléc, ami "mindössze" 350 ezer Forintért jóval használhatóbbnak tűnt, persze valószínűleg fájdalmas érzés lehet a síléc tulajdonosának, amikor egy komplett iskolás csoport mászik-botozik át a vagyonba került felszerelésén:)

Véleményem szerint azonban az Elan standján kiállított, a gyár 50 éves fennállására készített polírozott fém-fa borítású limitált sorozatú Elan SCX síléc volt a kiállítás legimpozánsabb darabja.

Ennek a lécnek érdekes jellemzője a kézi munkával polírozott és csiszolt fémborításon kívül a sílécbe épített passzív rádió adó-vevős áramkör, amelyre a tulajdonos adatait kódolják, kitörölhetetlenül, a lopott lécek követhetősége miatt. A cég exkluzivitását mi sem jelzi jobban, mint, hogy a Prada divatcéggel karöltve is készítenek sílceket.

A közönség megtekinthette és megvásárolhatta az év "besteller" léceit, mint például az Atomic Metron-t, az Elan Speedwave-t, vagy a Head Supershape-et.

Síbakancsból szintén teljes volt a választék az új és használt felszerelések területén is. Idán már nem lehetett kapni úgynevezett "puha" síbakancsot, ami azt bizonyítja, hogy a fejlesztésnek ez az iránya zsákutcának bizonyult.

A legnagyobb kínálat síruhából volt, komplett sínadrág-kabát szettet már 25 ezer Forint körüli áron kaphattunk, a felső árhatárt a ruhák esetében a 60 ezer Forintos nadrág és a 140 ezer Forintos kabát jelentette.

Érdemes volt azonban a börzén is körülnézni, hiszen itt számos helyen találhattunk akár új, raktáron maradt síléceket is, amelyeket az idei verziók áránál 50-60%-kal olcsóbban megvásárolhattunk.

Nagy volt a választék használt sílécekből is, szerencsére a régebbi évek gyakorlatával ellentétben idén már nem lehetett "lakkozott", "kozmetikázott" lécekkel találkozni. Aki nem sajnálta az időt az alapos körülnézésre, biztosan talált jó ár-érték arányú egy-két szezonos sílécet megfizethető áron.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.