Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nordic Walking oktatás túlsúlyosaknak a Városligetben

2010.06.02.

Nordic Walking oktatás túlsúlyosaknak a Városligetben Szerdánként 17:30-kor a Városligetben tartja túlsúlyosaknak speciálisan kialakított nordic walking oktatását a Bozsik Sífutóiskola. A nordic walking az egyre népszerűbb "fájdalommentes" északi gyaloglás hatékony és biztonságos választás a mozgással fogyni vágyók számára.
Közismert, hogy a túlsúly okozója az energia-egyensúly felborulása, vagyis amikor „sokat” eszünk, és „keveset” mozgunk, az a nem kívánt elhízáshoz vezet. Ha naponta csak 100 kalóriával többet eszünk a szükségesnél, akkor ez 5 évvel később akár 20 kg zsír felhalmozódását is okozhatja. Az is köztudott, hogy a túlsúly kiváltója lehet sok súlyos betegségnek is, mint pl. a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák, az ortopédiai elváltozások vagy a pszichés betegségek.

Miért pont a nordic walking?

"A túlsúlyosaknak más szempontokat kell figyelembe venniük, amikor sportot választanak, hogy a sportolás tényleg elérje célját és ne legyen még több probléma okozója. Edzettség hiányában és nagyobb testtömeggel az alacsony intenzitású mozgás az előnyös, amely nem terheli túl sem a keringésünket, sem a légzőszerveinket. Ilyen fájdalmak elviselésére nincs szükség a kilók a leadásához", állítja Bozsik Anna a Bozsik Sífutóiskola vezetője.

"A túlsúllyal küzdőknek olyan biztonságos mozgás kell, ami kíméletesen terheli az amúgy is túlterhelt csontjainkat, ízületeinket. A nordic walking pont ilyen", nyilatkozza Dr. Lengyel Zsuzsa ortopéd főorvos.

"A hatékony zsírégetéshez a hosszabb idejű (min. 40-50 perc) alacsony - közepes intenzitású, folyamatos (ciklikus) mozgás a legjobb. Fontos a hamar elérhető sikerélmény is – a mozgás öröme, a mozdulatok gyors elsajátítása, az elvégzett sportolás kellemes, elégedett fáradtságérzete, a stressz oldása, a társaság stb. – mert sikerélmény nélkül nem lesz kitartó folytatás, ami nélkül a kilók sem tűnnek el." folytatja Bozsik Anna.

A nordic walking könnyen elérhető sport, amit akár otthonunk közvetlen környékén is űzhetünk (ez a rendszeresség miatt fontos: hetente legalább 3 alkalom ajánlott). Nem túl időigényes, így könnyen a napirendbe illeszthető. A helyes technika elsajátítása szakember segítségével gyorsabb és könnyebb, mint a legtöbb más sport esetében. A hatékony fogyáshoz szükséges kellő intenzitás "betartása" egyszerűbb, mint pl. futás közben. A felszerelés minimális: egy pár bot és egy pár jó sportcipő. Nem mellékes az sem, hogy északi sétálás közben jól esik a beszélgetés is a sporttársakkal. A nordic walkingról
A nordic walking Finnországból és az USA-ból származó, a sífutás alapmozdulataira épülő sport. A ’90-es évek végétől hódító mozgás preventív és rehabilitációs előnyeit elsősorban a németországi orvosok ismertették meg a világgal. A szakértők szerint manapság a nordic walkingot közel 10 millióan űzik világszerte.

Rendszeres oktatások szerdánként 17:30 órakor a Városligetben.
További információ:
Bozsik Anna, 30/274 9113, 413-3546, bozsik@sifutas.hu
a Bozsik Sífutóiskola vezetője, sífutó- és nordic walking oktató, sífutó szakedző és testnevelő tanár,
háromszoros olimpikon és többszörös országos bajnok sífutásban és biatlonban. Honlap: www.sifutas.hu
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.