Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Puchberg am Schneeberg
Tanulópályák a gyerekeknek, túrasí, freeride a felnőtteknek
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Donovaly
11 km sípálya & 16 sílift
Budapesttől csak 200 km-re!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Sífutás - nordic cruising

2006. december
Úgy látszik, a sífutólécek gyártói sem nyugszanak, ha nem tudnak rendszeresen valamilyen új irányzattal előrukkolni, amellyel aztán az északi sízők táborát növelhetik.

Míg nemzetközi viszonylatban az alpesi lécek forgalma stagnál, a futólécek piaca folyamatosan bővül. Az ok egyszerű: a gyártók évek óta keményen dolgoznak azon, hogy a sífutás divatjamúlt image-ét új irányzatokkal tegyék vonzóvá. Idei újdonság a twintip-sífutóléc, amellyel gyakorolni lehet a freestyle trükköket.

Hallottunk már a síkrossz mintájára kitalált extrém sífutásról is, de néhány éve létezik egy új északi síkategória, a nordic cruising. Ebben a sportágban azok is örömüket lelhetik, akik korábban idegenkedtek a sífutástól, mondván, hogy túlzott fizikai igénybevételt jelent, valamint akik a meleg hónapokban kocognak (vagy éppen a sífutás oldalhajtásai közé sorolható nordic walking hívei), és a fitnesz jegyében szívesen kipróbálnának valamilyen könnyen végezhető sportmozgást a téli időszakban is.

A nordiccruising-lécek - mint a név is sejteti - könnyebb siklást, kényelmesebb haladást tesznek lehetővé. Az újfajta lécek abban különböznek az eddig megszokott sífutólécektől, hogy rövidebbek, ezáltal jobban irányíthatóak, könnyebbek és stabilabbak. Szintén a stabilitást segítették elő a szélesebb kialakítással, illetve a sűrűbben elhelyezett pikkelyekkel, melyek a sí visszacsúszását akadályozzák meg az emelkedőkön.

A gyártók a kezdőket, az alkalmi sífutókat és a nordic fitnesz követőit szólítják meg a nordiccruising-lécekkel, melyekkel egyszerűbben elsajátíthatóak a sífutás alapjai. A nordiccruising-lécek ideálisak a kényelmes tempójú túrázáshoz az erdei sétautakon, illetve kedvet csinálhatnak a klasszikus, illetve a tempósabb, korcsolyázó stílusú sífutáshoz.

Az új trend gyors terjedését mutatja, hogy az északi sílécek piacának vezetője, a Fischer már többet ad el az újfajta lécekből, mint hagyományos modellekből. Persze ez utóbbiak forgalma is erőteljes fellendülést mutat, köszönhetően a nordicfitnesz-mozgalom sikerének.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 15 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet