Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Beszámoló az SMSZ oktatóinak továbbképzéséről

2012.10.30.
A SMSZ kiképző oktatói csapata október 25-28. között rendhagyó elő-koordinációs táborban vett részt Kaprunban. A tábor elsődleges célja a tematika egységesítése, a különböző szakmai műhelyekben dolgozó kiképző kollégák álláspontjainak egyeztetése és az oktatók magas szintű továbbképzése volt.
Csoportmunka Kaprun gleccserén
A Síoktatók Magyarországi Szövetsége táborában résztvevő tizenhárom kiképző oktató, négy kiképző-aspiráns és további négy most felvételiző aspiráns munkáját Babos Sándor Szakmai Alelnök, és dr. Dosek Ágoston, a Szakmai Bizottság Elnöke irányította.
Az SMSZ kiképző csapata svájci kollégákkal
Az SMSZ kiképző csapata svájci kollégákkal
Balról jobbra 1. ülő sor: Demeter Antal, Dévai Judit, Béki Piroska, Casper Christian, Homberger Marcel, Egri Katalin dr., Dosek Ágoston dr., Mikó Zsolt
Balról jobbra 2. ülő sor: Tettamanti Gábor, Udvarnoki Gergely, Marty Krisztina, Horváth Ernő, Kiss Dániel, Babos Sándor dr., Dalos Péter, Kovács Tamás ifj.
Balról jobbra 3. ülő sor: Pásztory Gábor, Polacskó Dániel, Tóth Ákos
Balról jobbra álló sor: Réthy György dr., Takács Norbert, Csollány Csaba, Horváth Rita, Végh András

Kiképző oktatóink szakmai fejlődésének érdekében az SMSZ felkérésére a Swiss Snowsports két kiképző oktatója, Homberger Marcel és Casper Christian is közreműködött a táborban. A párhuzamos csoportokban - angol és német nyelven - zajló konzultáció során a nemzetközi csapatnak kölcsönösen lehetősége nyílt a két különböző nemzeti tematika és módszertan összehasonlító elemzésére. A pályán elvégzett közös munkát délutánonként elméleti előadások egészítették ki. Az esti órák videoelemzésen alapuló hibajavítással és a tematika finomhangolásával teltek. A széles látókörű külföldi szakemberek részvétele hozzájárult az esemény csapatépítő jellegéhez, ezáltal megerősítette az SMSZ kiképzőinek összetartását. Az intenzív párbeszéd kikristályosította továbbá a hazai síoktatás ügyében dolgozók közös céljait, melyek közül a leglényegesebb, hogy az egységes tematika kidolgozásának és továbbfejlesztésének elsődleges fóruma továbbra is az SMSZ kiképző oktatóinak köre legyen.

A gyakran egészen felfokozott hangulatú szakmai vitákba torkolló megbeszélések eredményei beépülnek a kiképző oktatók által közösen elfogadott tematikába, amelyet az SMSZ oktatói a 2012. november 15-18. között Kaprunban megrendezésre kerülő Koordinációs táborban természetesen részletesen is megismerhetnek és be is gyakorolhatnak majd. Az újdonságokról leghamarabb a következő Szakmai Esten tartunk beszámolót 2012. október 30-án a TF új épület 101-es termében.

A tábor zárónapján az kiképző oktató-aspiránsok vizsgái is lezajlottak. Udvarnoki Gergely tagtársunk harmadik alkalommal is teljesítette az emelt szintű követelményeket, ezzel hospitálását követően már ebben a szezonban kiképző oktatóvá válhat. Végh András teljesítette az aspiráns képzés második vizsgáját, Marty Krisztina felvételt nyert az kiképzői oktatói aspiráns képzésre.

Résztvevők:
SWISS Snowsport oktatói: Homberger Marcel, Casper Christian

SMSZ kiképző oktatók:
Babos Sándor dr., Béki Piroska, Csollány Csaba, Demeter Antal, Dosek Ágoston dr., Egri Katalin dr., Horváth Rita, Kovács Tamás Máriusz, Pásztory Gábor, Polacsakó Dániel, Polacskó István, Takács Norbert, Tettamanti Gábor

Kiképző oktató aspiránsok:
Dalos Péter, Mikó Zsolt, Udvarnoki Gergely, Végh András

Felvételiző aspiránsok:
Dévai Judit, Horváth Ernő, Marty Kriszitna, Tóth Ákos

További infó: www.sioktatas.hu
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 103 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.