Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Síelés: az első sport a gyerekkel amit együtt élvezhet a család!

2019.08.28. Székely Zoltán - FRC

Az ősz beköszöntével nem csak az iskolapadok telnek meg, hanem a műanyagpályás síiskolákban is elindul a téli szezonra való felkészülés. Ez a legjobb időszak a síelés bevezetésére és megismertetésére a gyerekeddel annak érdekében, hogy télen már együtt élvezzétek a havas lejtők varázslatos világát. Íme a tippjeim, mint két gyermekes szülő és aktív síoktató hogy bemutassam a szeretett sportot a kis szeretteidnek.
Síoktatás a FreeRide Club műanyagpályáján
Síoktatás a FreeRide Club műanyagpályáján
1. A mágikus életkor a gyermek síelésének vagy snowboardozásának elkezdéséhez nem mindenkinél azonos. Jó megítélést igényel, hogy mikor tedd először lécre a gyereked hogy ne kezd túl korán de ne is várj vele túl sokáig. Minden gyerek más és más, három évesen aktívak, kalandosak mindenre nyitottak de gyakran még nehéz lekötni a figyelmüket egy óra hosszára. Te ismered gyermekeidet a legjobban - ha szeretnek játszani a szabadban, jó az egyensúlyérzékük és koordinációjuk, akkor készen állnak a síelésre.

2. A gyerekeknek izgatottnak kell lennie a síelés hallatán - alig várják, hogy megpróbálhassák. Szülőként felkeltheted az érdeklődésüket szórakoztató fotókkal, síelős videókkal és a síelésről szóló gyermekkönyvekkel. Még jobb ha testközelből is megnézhetik a síelő gyerekeket, tökéletes alkalom erre a műanyagpályás síiskolák által erre a célra meghirdetett nyílt napok a kezdő lelkesedés és síelés iránti vágy kialakításához.
A gyermek ha szeret játszani a szabadban, jó az egyensúlyérzéke és koordinációja, akkor készen áll a síelésre.
A gyermek ha szeret játszani a szabadban, jó az egyensúlyérzéke és koordinációja, akkor készen áll a síelésre.
3. Kifejezettem ajánlom hogy gyermekedet itthoni környezetben, biztonságos lezárt pályán állítsd először sílécre, mielőtt ellátogattok a fagyos, hideg, havas pályákra. Műanyagpályás síiskolákban családias légkörben, a külső veszélyek minimálisra redukálásával próbálhatják ki ezt a csodálatos sportot. Ráadásul költséghatékony módon is, hiszen nem kell messzire utazni, és nem szükséges sífelszerelést vásárolni hiszen a legtöbb helyen biztosítanak az oktatáshoz.

4. Legfontosabb hogy örömét leljék a mozgásban a gyerekek. A biztonságot és a jó hangulatot egy jól képzett oktatató megadja, ezáltal növeli a pozitív élményt. Sose siettesd a tanulásukat, mindig csak lépésről - lépésre szabad haladni a jókedv és öröm megtartásával.

5. Ne gondold, hogy nem vagy jó szülő, ha nem tanítod meg síelni a gyermekeidet - az ellenkezője igaz lehet!? Az oktatók ismerik speciálisan a gyerekeknek kialakított terepeket, eszközöket és feladatokat. Tudják mikor lehet tovább lépni és meddig szükséges a biztos alapok gyakoroltatása. És ne feledd, hogy a gyerekeid a többi hasonló korosztályú gyerekkel együtt tanulva fejlődnek a leghatékonyabban.

6. Gondolkozz előre, ha már tudod hogy a télen szeretnél együtt síelni a gyerekeiddel akkor ne halogasd a sí taníttatásukat, vágj bele még ma és keress síiskolát! Érdemes olyan műanyagpályás síiskolát választani ahol több pályafelület is rendelkezésre áll a lépcsőzetes haladás érdekében. Fontos alapelv, hogy nem mindig a távolság dönt, sokszor érdemes kicsit többet utazni egy jól felszerelt és szimpatikus síiskoláért.
Ha tudod, hogy a télen szeretnél együtt síelni a gyerekeiddel akkor vágj bele még ma, és keress síiskolát!
Ha tudod, hogy a télen szeretnél együtt síelni a gyerekeiddel akkor vágj bele még ma, és keress síiskolát!
7. Mikor már az oktatóra bíztad a síelés tanítását, onnantól élvezd a gyerekeid örömét. Maradj észrevétlen, nézd távolról a gyerekeid és ne zavard a leckéket amíg azt látod hogy örömüket lelik benne. A szülők önkéntelenül felboríthatják az előrehaladást azáltal, hogy felugranak egy esés következtében és azonnal a gyerekeik segítségére sietnek. Bízz az oktatóban hiszen fontos része a tanulásnak hogy a gyerekeid megtanuljanak önállóan felállni és továbbcsúszni.

8. Tanítsd meg a gyerekeknek az après ski örömét! Ez nem azt jelenti, hogy egy hangos bárba viszed őket, ahol a padló ragacsos a kiömlött sörtől és a sícipőben táncoltok. Igyatok forró csokit jó sok habbal a kandalló mellett vagy akár egy forró kád vízben és figyelmesen hallgasd a gyerekeid élményeit az átélt kalandokról, tökéletes lezárása ez bármely sínapnak!

9. Mikor már biztonságosan elsajátították a gyerekeid a szükséges alapokat utazzatok el havas környezetbe is! Élvezzétek ki együtt a tél varázsát, síeljetek, hócsatázzatok, nevessetek és gyűjtsetek közös élményeket! Tipp - www.frctravel.hu

10. Ne feled hogy társaságban mindig sokkal jobb, hívd a barátokat is vagy csatlakozz egy síelő közösséghez és élvezd a mozgás örömét! Tipp - www.freerideclub.hu

Székely Zoltán - síoktató
FRC sport.travel.shop
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.