Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Megnyílt hazánk első teremsí szimulátora

2018.09.18. | Szerző: sielok.hu
Székesfehérváron létesült Magyarország első teremsí szimulátora skienergie néven. Trükkös módon teremt havas lejtőket a síelni vágyók lábai alá, hőmérséklettől, évszaktól, időjárástól függetlenül! Itt a pálya megy alattad, hasonlóan az ellenáramoltató úszómedencékhez.
Kortól, nemtől függetlenül mindenkit tanulhat rajta síelni. Maga az oktatási folyamat nagyban hasonlít a tradícionális havas változathoz. Az alapoktól a magasabb carving technikáig minden megsíelhető a skienergie-vel.

Miklós Edit, hazánk legeredményesebb alpesi sízője is kipróbálta a síszimulátort. Így vélekedett róla:
"Életemben most próbáltam ki először a teremsízést, de meglepően hasonlít az igazi sízéshez. Gyakorlás közben nagyon fontos a precíz és a helyes testtartás. Szerintem a versenyzőknek jó gyakorlási és a sízni tanulóknak pedig jó tanulási lehetőség."
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Ozsváth Miklós, kiképző síoktató véleménye a skienergie-ről:
"Ilyen jellegű gép sokfelé működik Nyugat-Európában, ahol ezek a termek igen népszerűek. Ez a gép elsősorban abban különbözik a többi hasonló géptől, hogy lényegesen nagyobb (szélesebb és hosszabb is). Kitűnően használható az önbizalom megszerzésére, a pontosság, a stabil síelés gyakorlására. Kezdők is bátran elindulhatnak rajta, de a haladók is meg fogják rajta találni a fejlődést jelentő kihívásokat."

Ozsváth Miklós (Ozsi) rövid összefoglalója a skienergie síszimulátorról
A Cosmo Sport Fitness és Aerobic Központban (cím: 8000 Székesfehérvár, Gugásvölgyi u. 4.) várják a síelni tanulókat kezdő szinttől a haladóig csoportos és magán órákra, minden szintre kidolgozott tematikával.
Bővebb infó: https://www.facebook.com/teremsi
2018.09.20. 16:44:17 dragon
jól néz ki. Ha 75-ben ilyen lett volna, megtanulhattam volna rendesen síelni.
2020.05.22. 07:22:44 patkaizsolt
0 kilóméteresként kipróbáltam, de nem volt nagy élmény. Szerintem minimális tudással kell kipróblni, amikor már van halvány sejtésed, mi az a síelés. Így tervezem én is, miután jó pár óra műanyagon, és havon is túl vagyok. :D
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »