Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végtelen síelés mozgó sípályákon

2017.08.01. 2018.09.20. Szászi Bernadett | frissítve: 2018.09.20.

Azt már régóta tudjuk, hogy a síeléshez nem feltétlenül kell hó vagy hideg. Persze úgy a legjobb, de ha épp nem bánik velünk bőkezűen a természet, akkor jöhetnek az egyéb lehetőségek.
A melegebb hónapokban sem kell lemondanunk a síelésről, csúszhatunk műanyagpályán, fedett sícsarnokokban vagy akár a végtelen síelést ígérő mozgó sípályákon is.

Ezeken a szerkezeten a futópadokhoz hasonlóan egy futószalag forog körbe-körbe, ami biztosítja, hogy egyhelyben állva mozoghassunk. A felületén egy speciális szőnyegszerű anyag található, mely egyenletes csúszást biztosít a léceknek és a deszkának.

Az angol Skiplex cég pályája
Egyszerre többen is tudnak síelni vagy snowboardozni egy ilyen pályán, ami lehetővé teszi, hogy az oktatóval együtt síeljünk, aki közvetlenül tudja irányítani, korrigálni a mozgásunkat. Állítható a sebesség és a dőlésszög (pálya meredekség) is, sőt akár csúszás közben is döntögethetjük különböző irányokba a pályát, ha még nagyobb kihívást szeretnénk.

Az ukrán Proleski cég pályája
Ideális kezdőknek, illetve bármilyen szintű síelőknek és boardosoknak, akik fejlődni szeretnének, vagy elemeznék a technikájukat. A legtöbb helyen bárok vagy szórakozóhelyek mellett helyezik el a pályákat, így akár szórakozásként, csapatépítő programként is ideális lehet.

A holland Maxxtracks cég pályája
2018 augusztusától Magyarországon is elérhető lett ez a fajta beltéri síelés. Létrejött hazánk első szőnyeges teremsí szimulátora Székesfehérváron, a Cosmo Sport Fitness és Aerobic Központban. Nyílt napokon ki lehet próbálni, ősztől pedig várják a síelni tanulókat kezdő szinttől a haladóig csoportos és magán órákra, minden szintre kidolgozott tematikával. Bővebb infó: https://www.facebook.com/teremsi

Ozsváth Miklós összefoglalója a skienergie síszimulátorról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.