Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Neveplast: a műanyag borítású sípálya

2010.09.21. sielok.hu

A Neveplast mesterséges sípálya új minőség a hazai műanyagpályák kínálatában. Magyarországon a nagyközönség először 2006-ban találkozhatott ezzel az új fejlesztésű műanyagpályával a novemberi Hó Show-n. Ezzel egy időben nyílt meg az első hazai síiskola, ahol megtalálható volt ez a burkolat.
Neveplast borítású sípályát a 2006. évi Hó-Show-n láttunk először Magyarországon
Neveplast borítású sípályát a 2006. évi Hó-Show-n láttunk először Magyarországon
Az olasz gyártmányú műanyag pálya az eddig itthon használtaktól teljesen eltérő kialakítású. A pálya szerkezete egységesebb felületet alkot, siklási tulajdonságai sokkal jobbak a korábbiaknál. A jelenleg Európában kapható műpályák közül ez az egyetlen, amely mind a sízők mind a deszkások részére a havon sízéssel csaknem azonos érzést ad. Anyagának és kialakításának köszönhetően -18-tól +40 fokig használható, így lehetővé válik a Neveplast sípálya egész éves üzemeltetése.

A pálya anyaga, annak megfelelő UV védelme biztosítja, hogy a nyári nap sem tesz kárt a burkolatban, így a korábbiakkal ellentétben ezt a típusú pályát nem kell tavasszal felszedni, ősszel újra lerakni és akár a nyári hónapokban is üzemeltethető, mivel siklási tulajdonságait akkor is megtartja.
Neveplast borítású pálya a pestszentlőrinci 4Seasons Síiskolában
Neveplast borítású pálya a pestszentlőrinci 4Seasons Síiskolában
További előny, hogy nem kell semmiféle anyaggal kenni a sífelszerelést és mivel a pálya ellenállása a hóborította sípályával azonos, a felszerelést nem károsítja. Az esésből következő balesetveszély is minimális. A pálya homogén felülete a korábbi műpályákra jellemző ujjsérüléseket teljesen kizárja, az egyéb sérülések esélyét pedig minimálisra csökkenti.

Jó hír a haladó sízőknek, hogy ezen a burkolaton lehetőség van a sízés haladó technikájának a carving technikának az elsajátítására, sőt a pálya versenyzők edzésére is alkalmas. A 2009-ben átadott Sátoraljaújhelyi Neveplast sípálya kifejezetten ez utóbbi céllal készült, a jelenlegi 400m hosszú pálya már ma is alkalmas versenyzők edzésére, a közeljövőben tervezett bővítéssel pedig Európa leghosszabb és legmeredekebb mesterséges pályája alakul ki.

Hófánk csúszda
A Neveplast műanyag pálya arra is lehetőséget ad, hogy mobil elemei segítségével, bármely lejtős terepen, szabályozható sebességű csúszdát alakítsunk ki. Jelenleg három helyen található hazánkban ilyen csúszdapark, a bakonyi Sobri Kalandparkban, a Zempléni Kalandparkban, valamint a Pestszentlőrinci sípályán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.