Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

4seasons Sí és Snowboardiskola

4seasons Sí- és Snowboardiskola - Pestlőrinc
Profil:műanyagpálya / sífelvonó / mozgójárda / snowtubing / slidepark / kölcsönző / táborok
Oktat:alpesi sí / snowboard
Vállal:egyéni / csoportos / felnőtt / gyerek
Szint:kezdő / haladó
Nyelv:magyar / angol
Cím:1181 Budapest, Szélmalom u. 33. - Bókay Kert (Pestszentlőrinc)
Telefon:30/575-3262
4seasons Sí- és Snowboardiskola - Pestlőrinc
A Pestszentlőrinci Bókay Kertben található műanyag sípályát a Pestszentlőrinci Turisztikai és Szabadidősport Egyesület hozta létre 1999-ben. Az egyesületet az évek óta oda járó gyermekek szülei, a tanfolyamot szervező edzők és a szervezésben részt vállaló kerületi pedagógusok alapították. Fontos feladatuknak tartják, hogy a műanyag pálya lehetőségeit kihasználva azok számára is lehetőséget teremtsenek a téli sportok élvezetére, akik ezt anyagi helyzetük miatt egyébként nem tehetnék. Ennek érdekében minimális díj ellenében biztosítanak felszerelést a síeléshez és az oktatás díját is alacsonyan szabják meg.

Síelés
Az elmúlt években folyamatosan növekedett azon gyermekek száma, akik a Bókay kerti sípályán ismerkedtek a téli sportokkal. A létszámnövekedés köszönhető egyrészt annak, hogy az egyesület részére megvásárolt sífelszerelések segítségével többek - köztük sok pici, négy- ötéves gyerek - számára vált elérhetővé ez a sport, másrészt az oktatók felkészültsége, gyermekszeretete és az oktatásokon kialakult családias hangulat is nagy vonzerőt jelentett.

Fejlesztések
Az elmúlt évben a sípálya területét új, korszerű műanyagburkolat vásárlásával (NEVEPLAST) 1700 négyzetméterre bővítették és korszerű sífelvonókkal látták el. Így három különböző nehézségű pályán egyszerre négy-öt csoporttal is tudnak foglalkozni az oktatók. A 2004. évre elkészült a pálya világítással történő ellátása, így 2004 szeptember végétől mér nem csupán hétvégéken hanem hétköznap délutánonként is nyitva tart a síiskola. Hétköznap délelőttönként óvodás és iskolás csoportok oktatása folyik előzetesen megbeszélt időpontban. A 2006-os év nagy újdonsága az új Snowboard Slide Park volt, 2008-ban megnyílt a hófánk csúszda, 2009-ben az összes pálya burkolatát Neveplast-ra cserélték és új típusú felvonót, mozgó járdát helyeztek üzembe.

Új snowboardpálya / slide park
2006. október 7-én nyílt meg itt az első olyan magyarországi műanyagpálya, amely kifejezetten a snowboardosok számára készült, de természetesen síelők is használhatnak. A speciális olasz gyártmányú burkolat (NEVEPLAST) nagyszerű siklási tulajdonságokkal rendelkezik, lehetővé teszi az élen vezetést (carving technika) és eddig nem tapasztalt új minőséget hoz a műpályák választékába. A pálya kialakításának köszönhetően mind a kezdő, mind a haladó snowboardosok és síelők megfelelő körülményeket találnak sportolásukhoz. A haladók tudását négy különféle kialakítású slidebox és egy quarter pipe teszi próbára. Októbertől már teljes nyitva tartással üzemelünk, a pálya mellett felvonó is található.

Felszerelés kölcsönzés
A síiskolában sí- és snowboardkölcsönző működik így nem szükséges felszereléssel rendelkezni annak, aki nálunk szeretne síoktatáson részt venni. Az itt lévő felszereléseket kizárólag a műanyag sípályán való használatra adjuk ki.

Természetesen a pályán saját felszerelés is használható, a műanyag pálya és kenőanyaga nem károsítja sem a sílécet, sem a ruházatot. 2006-tól kezdődően új EU szabvány szerinti környezetbarát anyagot használunk, melynek siklási tulajdonságai is jobbak az eddig itthon használatos anyagoknál. A sípályán kesztyű, a snowboardpályán a bukósisak használata is kötelező.

Sí- illetve snowboardoktatás
Az iskolában a síoktatás a Síoktatók Magyarországi Szövetsége által képesített edzők közreműködésével történik. Az oktatók többsége pedagógus végzettségű, ismeri az óvodás és iskolás gyerekek életkori sajátosságait, és az oktatás tematikáját ennek megfelelően alakították ki. Oktatók név szerint: Gyimesi László, Kőszegi János, Hodroszky Csaba, Mohai Tibor, Maksó Péter, Keresztes Anna, Paptuka Örkény, Szita Richárd, Kőszegi Kinga, Badár Balázs.

Síversenyek
Egy szezonban általában négy alkalommal szerveznek síversenyt a műanyag pályán, melyen minden résztvevő kap valamilyen ajándékot és a legjobbakat éremmel és oklevéllel is jutalmazzák. A kerületi diákolimpiát november végén rendezik, melyre az iskolák testnevelő tanáránál lehet jelentkezni (négy korosztályban nemenként 2-2 fő). A 2000-es évtől kezdődően minden év márciusában amatőr síversenyre kerül sor az ausztriai Lackenhofban "Lőrinc Kupa" síverseny néven, melyen korosztályonként jutalmazzák a 18. kerület legjobb sízőit.

Bővebb infó: http://www.siiskola.com/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.