Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Neveplast: a műanyag borítású sípálya

2010.09.21. | Szerző: sielok.hu
A Neveplast mesterséges sípálya új minőség a hazai műanyagpályák kínálatában. Magyarországon a nagyközönség először 2006-ban találkozhatott ezzel az új fejlesztésű műanyagpályával a novemberi Hó Show-n. Ezzel egy időben nyílt meg az első hazai síiskola, ahol megtalálható volt ez a burkolat.
Neveplast borítású sípályát a 2006. évi Hó-Show-n láttunk először Magyarországon
h i r d e t é s
Az olasz gyártmányú műanyag pálya az eddig itthon használtaktól teljesen eltérő kialakítású. A pálya szerkezete egységesebb felületet alkot, siklási tulajdonságai sokkal jobbak a korábbiaknál. A jelenleg Európában kapható műpályák közül ez az egyetlen, amely mind a sízők mind a deszkások részére a havon sízéssel csaknem azonos érzést ad. Anyagának és kialakításának köszönhetően -18-tól +40 fokig használható, így lehetővé válik a Neveplast sípálya egész éves üzemeltetése.

A pálya anyaga, annak megfelelő UV védelme biztosítja, hogy a nyári nap sem tesz kárt a burkolatban, így a korábbiakkal ellentétben ezt a típusú pályát nem kell tavasszal felszedni, ősszel újra lerakni és akár a nyári hónapokban is üzemeltethető, mivel siklási tulajdonságait akkor is megtartja.
Neveplast borítású pálya a pestszentlőrinci 4Seasons Síiskolában
További előny, hogy nem kell semmiféle anyaggal kenni a sífelszerelést és mivel a pálya ellenállása a hóborította sípályával azonos, a felszerelést nem károsítja. Az esésből következő balesetveszély is minimális. A pálya homogén felülete a korábbi műpályákra jellemző ujjsérüléseket teljesen kizárja, az egyéb sérülések esélyét pedig minimálisra csökkenti.

Jó hír a haladó sízőknek, hogy ezen a burkolaton lehetőség van a sízés haladó technikájának a carving technikának az elsajátítására, sőt a pálya versenyzők edzésére is alkalmas. A 2009-ben átadott Sátoraljaújhelyi Neveplast sípálya kifejezetten ez utóbbi céllal készült, a jelenlegi 400m hosszú pálya már ma is alkalmas versenyzők edzésére, a közeljövőben tervezett bővítéssel pedig Európa leghosszabb és legmeredekebb mesterséges pályája alakul ki.

Hófánk csúszda
A Neveplast műanyag pálya arra is lehetőséget ad, hogy mobil elemei segítségével, bármely lejtős terepen, szabályozható sebességű csúszdát alakítsunk ki. Jelenleg három helyen található hazánkban ilyen csúszdapark, a bakonyi Sobri Kalandparkban, a Zempléni Kalandparkban, valamint a Pestszentlőrinci sípályán.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »