Menü ≡

Szlovéniában lesz a síugró VK fináléja

2015.03.09. | Szerző: Biró Ágnes
Március 19-22. között rendezik meg a 2014/15-ös szezon síugró világkupa szezonjának utolsó futamát. Szlovéniában, az osztrák és olasz határ melletti Planica sáncán gyűlnek össze a sportág legnagyobb nevei egy rendkívül látványos versenyhétvégére. A Kranjska Gora melletti eseményre itthon is kaphatóak jegyek!
h i r d e t é s
A planicai síugrósánc holtversenyben a világ legnagyobb sáncának számít, holtversenyben a norvégiai Vikersunddal, ahol idén februárban a világcsúcs is megdőlt. A látványos verseny mellett a hangulat is garantált, mivel jelenleg igen szoros a világkupa állása: mindössze 7 ponttal van lamaradva az osztrák Stefan Kraft (1308 pont) a hazaiak kedvencétől, Peter Prevc-től (1315 pont). A planciai hétvége előtti finn és norvég világkupa futamok után természetesen előfordulhat, hogy egyikük nagyobb előnyre tesz szert, mindenesetre az utolsó pillanatig tartó feszültség borítékolható. A mezőnyben természetesen ott lesz a jelenlegi világcsúcs felállítója is, a ranglistán jelenleg 4. helyen álló norvég Anders Fannemel (1118 pont).

Ugrás a planicai sáncról, fejkamerával
A versenyre itthon is lehet jegyeket venni, mégpedig a Kompas utazási irodában. Aki tehét jövő héten esetleg Kranjska Gora-ba, vagy a környékre készül síelni, érdemes megnéznie a planicai hétvége programját is!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »