Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Freeride Eldorado Krippenstein 2008

2008.07.01. | Szerző: Göncz Gáspár
Freeride Eldorado Krippenstein 2008 Jó buli a freeride, de nagy fokú tudatosságot, felelősségérzetet, tapasztalatot és tudást igényel. Büszkén látom, hogy egyre több a magyar freerider, de sajnos a legtöbben még nem rendelkeznek a biztonságos csúszáshoz szükséges ismeretekkel.
Kiscsoportos táboraink célja, hogy a freeride-hoz szükséges ismereteket megszerezhessétek. Ezen okból szerveztük 2008 februárjában a Freeride Eldorádót Európa egyik híres freeride terepén, a Krippensteinen és idén sem marad el a folytatás!

A Dachstein északi részének tetején, egy rönkházban töltöttünk 5 napot, ami megadja az alaphangot egy ilyen túrához. A ház az egyetlen szállás a Dachstein tetején, itt bizony a természet lágy ölén, minden időjárási változásnak kitéve töltöttünk el 5 napot. Nagy élmény, amikor reggel az ablakon kinézve láthatod a Dachstein felett a napfelkeltét, ilyen csendet csak a havas hegyek legtetején él meg az ember! A naplementében becsúszni a hegyen lévő szállásodhoz pedig nagyon nagy feeling! Sajnos a várt nagy hóesés nem érkezett meg, viszont cserébe kaptunk sok napsütést, kisebb szeleket, ködöt, esőt és utolsó nap egy kisebb hóvihart is. De a freeride nem a szűzhóról szól elsősorban, hanem a pályán kívüli csúszásról, abban pedig nem volt hiány! Megtanulhattunk csúszni mindenféle hó- és terepviszonyok között. Volt a 10 percestől a fél napos gyaloglásig minden, és snowboardosaink bizony néha nagyokat küzdöttek a hosszú traverzekkel. Reggeltől követtük a nap mozgását, hogy a kemény firn nap által fellazított felületén csúszhassunk. Buckákon, jégen, firnen, vizes mélyhóban is próbára tehette tudását mindenki. A tábor csúcspontja egy egész napos túra volt: átkeltünk a Dachstein fennsíkon és felmásztunk a Dachstein-gleccser tetejének, a Hoher Dachsteinnek a lábához, majd onnan lecsúsztunk 2100 méter szintet. Átszelve a nagy kopasz leejtőket, kis szikla kuloárokat, majd szakadékok, sziklafalak peremén, törpefenyők között és végül erdőben haladva érkeztünk meg Hallstatt-hoz, a Dachstein déli lábánál található tóparti falucskához. Igazi freeridert próbáló túra volt technikás terepen! A profi vezetőinktől esténként elméleti előadásokon keresztül tanultunk a hószerkezetről, lavináról, napközben pedig a csúszások között lavinamentési gyakorlatokat végeztünk, hókunyhót építettünk és hórétegvizsgálatokat végeztünk. Volt, hogy a nap végén ugratót építettünk a hegytetőn, máskor vacsora után nagyokat koccintottunk, szülinapokat ünnepeltünk, és egyik este volt saját hastáncos és tűzpörgető előadásunk is! Egyik este sem kellett altatni a társaságot, az egész napos kemény csúszások bizony kivették mindenki erejét, jól estek a nagy alvások!

Egy ilyen tábor bizony nem a kényelemről, hanem a szűz hegyoldalak meghódításáról szól! Igazi freeride volt a javából, élveztük, amit a természet adott és gyönyörű helyeken jártunk. Sokat tanultunk és hatalmas buli volt!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 191 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.