Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fricz Botond eredménye a junior világbajnokságon

2016.04.03. MSBSZ

A 15 éves kecskeméti snowboardos slopestyle-ban 29., big airben pedig a 26. helyen végzett a korosztályos világbajnokságon a dél-tiroli Seiser Almon.
Az idei FIS Snowboard Junior Világbajnokság szabadstílusú versenyeit a dél-tiroli Seiser Almon rendezték (Olaszország). A mezőnyben 14-18 évesek indulhatnak. A 48 fős férfi mezőny névsorát látva Fricz Botond célja a legjobb harmincba kerülés volt.

Slopestyle-ban az edzések során sikerült összeállítani egy színvonalas versenykört Boti számára, amely az alábbi trükksort tartalmazta: 50-50 backside 180 out, cab 540 mute grab, backside 720 nose grab, frontside 720, boardslide pretzel.
FIS-JWCH Boti Ádám
FIS-JWCH Boti Ádám
A versenynapi bemelegítés is remekül sikerült. A délelőtt 10:00 órakor kezdődő kvalifikációra azonban nagyon felmelegedett az idő, minden lehetséges waxtechnikát be kellett vetni, hogy Boti deszkája ne lassuljon. A hatalmas ugratókat ugyanis csak megfelelő sebességgel lehet teljesíteni. Ennek elérésében további hátrányt jelent Boti könnyű testsúlya.

Az első sorozatban az utolsó ugratóig szinte tökéletes volt a menete, de addigra nem maradt elég tempója, ezért nem vállalt rajta trükköt, csak egy egyeneset ugrott. Ez persze meglátszott a kapott pontszámán is, amely végül a 29. helyhez lett elég. A második menetben ugyanis még lassabban csúszott a deszka, így ott már nem tudott javítani. Néhány helyezést tehát benne hagyott a pályában, de a 16 fős döntőbe valószínűleg nem sikerült volna bekerülnie.
FIS-JWCH Boti Ádám
FIS-JWCH Boti Ádám
A másnapi big air versenyen köd ült a hegyekre, így rettentően rossz látási viszonyok között kellett a pálya legnagyobb ugratóján egyetlen trükköt bemutatni. Boti az első körben egy 720-at ugrott, majd a második ugrást már nem merte vállalni, mert egyszerűen semmit sem látott a ködben. A 26. helyen fejezte be a versenyt, melyre így emlékszik vissza:
„Nagyon jól éreztem magam a Junior Világbajnokságon! :) Nagyon jó érzés volt a világ legjobbjaival csúszni és versenyezni! Elégedett vagyok az eredménnyel ebben az erős mezőnyben, jövőre szeretnék a döntőbe kerülni, és minél jobb trükköket letenni!”

Ez a szezon a fejlődésről szólt Fricz Botond számára. Tavaly szeptember óta a schladmingi Ski-Handelsschule snowboard tagozatára jár, ahol korábban sikeres elődei, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is tanultak. Ez lehetőséget kínál számára, hogy kellő időt tudjon fordítani a snowboardozásra.

Boti az idén Európa-kupa versenyeken indult, ahol szorgosan gyűjtögette a FIS-pontokat, melyek ahhoz kellenek, hogy ha eljön az ideje, akkor a FIS Világkupa versenyein is rajthoz állhasson. Bekényi Ádám szövetségi kapitány szerint ez még nem jövőre, hanem csak az utána következő évben várható:
„Elégedett vagyok Boti teljesítményével. A tavalyi junior világbajnoksághoz képest több, mint 20 helyet javított. Sokat fejlődött ebben az évben, egyre magabiztosabb a nagyméretű ugratókon. Rigler Miklós és Dominik Huber edzők kiváló munkájának megvan az eredménye, remek a kapcsolat velük, és Boti is jó tanítvány. A célunk most elsősorban az, hogy kellő mennyiségű FIS-pontja gyűljön össze, amellyel két év múlva nekivághatunk a világkupának.” Boti számára a jasnai Európa-kupa versennyel ér véget a szezon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.