Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

6 kütyü, amit mindennél jobban akarni fogsz

2014.01.31. 2014.02.04. Fekete Ági | frissítve: 2014.02.04.

Sokszor az is elég a sikerhez, ha egy létező technológiát olyasmire használunk fel, amire azelőtt senki. A pályákat is célba vették a gyártók szupermenő kütyüikkel: amit korábban csak hadi tengeralattjárók fedélzetén találhattunk meg, az már a boltokban van és csak arra vár, hogy megengedhessük magunknak.
h i r d e t é s

Az intelligens mozivászon - Oakley Airwave™ 1.5

Végy egy kanadai programozót, aki tengeralattjárók szoftverein gyakorolt, de szívesebben snowboardozik, mint merül, adj hozzá pár marketingszakembert, akik a Nike és az EA istállóiban gyúrták ki magukat és pár céggel később már a kezünkben is van az Oakley space síszemüvege. Hogy mit tud? A szemüveg jobb alsó részén egy kijelző van, ami a konstrukció műszerarzenáljának adatait mutatja valós időben. GPS, sebesség- és magasságmérő, analitika, zenelejátszó, WiFi és Bluetooth internetkapcsolat, smartphone összeköttetés és chat funkció teszik ellenállhatatlanná ezt az egyébként gyönyörű szemüveget. És nem, egy fillért sem kaptam az Oakley-tól azért, hogy ezeket a sorokat leírjam. Egyszerűen elvarázsol. A technológia iránt a NASA is érdeklődik: ami holnap a sípályákon megszokott lesz, az holnapután az űrutazók sisakjaiban szolgálja majd az emberiséget.

Ár: 650 dollár

A hangok a fejedben vannak - Hammacher Schlemmer síszemüveg

Sokkal kevesebbet tud, mint az előző versenyző, de amit tud, azt nagyon tudja. Ennek a szemüvegnek a lelke egy olyan technológia, amely a koponyacsont rezgéseit használja fel hangképzésre. Mivel a hangok közvetlenül a fejedből érkeznek a szemüvegbe épített mikrofonba, így semmilyen környezeti zaj nem befolyásolja a hangminőséget. Ha ezzel a varázslattal telefonálsz, még síelés közben is be tudod adni a főnöknek, hogy épp otthonról dolgozol. Ha a haverjaidnak is van ilyen kütyüje, akkor a gyártó szerint fél km távolságból is tudtok egymással kommunikálni a beépített Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően. A jó hír pedig az, hogy kijelző hiányában ez a szemüveg csak fele annyiba kerül, mint az Oakley csodája.
Bővebb infó itt.
Hammacher Schlemmer síszemüveg
Hammacher Schlemmer síszemüveg

A fejedre vigyázz - szénszálas MIPS bukósisak a POC-tól

Michael Schumacher balesete óta érezhetően megnőtt a kereslet a bukósisakok iránt, annak ellenére, hogy Schumacher komoly sérülését sem tudta megakadályozni egy feltehetően nem szar minőségű sisak. Folyamatosak a fejlesztések, de még mindig az a mondás, hogy az agyrázkódástól és a komoly agysérülésektől nem, csak a felületi sérülésektől és a koponyarepedéstől tudnak megvédeni a jelenleg kapható sisakok. Bár használatuk egyre elterjedtebb, a baleseti statisztikákon ez nem látszik meg. A gyártók azonban nem adják fel. A POC sisakja a Multi-Impact Protection System segítségével a rézsút irányú ütéseket tompítja, mivel az agy ezekkel szemben a leginkább sérülékeny. Ugyanakkor sohasem szabad elfelejtenünk, hogy még egy csúcskategóriás sisak sem nyújt teljes védelmet. Robb Gaffney sportpszichiáter a New York Times-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a súlyos balesetek gyakoriságának hátterében az energiaital kultúra áll, amely a magas kockázatvállalás promójával azt a benyomást kelti az emberekben, hogy a síelés és a snowboardozás esszenciája a minél nagyobb sebesség elérése minél magasabb ugrásokkal fűszerezve. Szóval mindenki nyugodjon meg szépen és igyon nyugtató gyógyteát Red Bull helyett. Bővebb infó itt.

Ár: 500 euró
Cortex DH MIPS bukósisak a POC-tól
Cortex DH MIPS bukósisak a POC-tól

A hátsódra is vigyázz, megéri - Burton Total Impact Short

Ez a csodálatos szerkezet kezdő snowboardosok számára létfontosságú. Alapállapotban puha és rugalmas párnái ütés hatására megkeményednek. A jelenség mögött ugyanaz a fizikai jelenség áll, mint a vízenjárás mögött: a nem-newtoni anyagok viszkozitása erő hatására megváltozik, így lehetséges az, hogy egy vékony és puha párnácskákkal ellátott nadrág a komolyabb seggreesések okozta zúzódásoktól is meg tud védeni. Vagy ez, vagy marad a nadrágba tuszkolt kispárna. Bővebb infó itt.

Ár: 95 dollár
Burton Total Impact Short
Burton Total Impact Short

Szupercukiság - a Polaroid C3 kocka

Oké, ez a kamera nem egy GoPro, de nem is kerül annyiba és olyan kicsi meg cuki, hogy az már szinte lehetetlen. Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag egy 35 mm-es dobókockáról beszélünk, egész sokat tud: széleslátószög, HD felvétel, nagy felbontás, vízállóság, LED fény és még egy kis belső memória is fért a pakkba. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy még nem kapható, csak 2014 nyarán kerül piacra. Alig várjuk. Bővebb infó itt.

Ár: 99 dollár
Polaroid C3 kocka
Polaroid C3 kocka

Erőmű a zsebedben - Mophie powerstation

Nem űrtechnológia, mégis iszonyú hasznos és forradalmi. Ez utóbbi tulajdonsága főként annak tudható be, hogy egy rommá szegmentált piac gyakorlatilag összes akkus kütyüjét képes feltölteni, ráadásul szupergyorsan, anélkül, hogy túlmelegedést okozna. Ja, és gyönyörű. Bővebb infó itt.

Ár: 80 dollár
KOMMENTEK
kbandy | 2014.02.04. 12:44
A Hammacher Schlemmerhez hasonló cucc az audiobone füles, szemüveg nélkül. Havernak van, szereti.
csabor | 2014.02.04. 13:04
Nem tudom elképzelni, hogy zenét hallgatva, vagy telefonálva síeljek. A síeléshez hozzátartozik a hang.
franci252 | 2014.02.04. 13:18
Bizony. Süket vagy a pályán, ha nem súg, vagy karistol a léced. :-)
PoLizei | 2014.02.04. 13:29
a deszka karistolása sokszor elnyomja a zenét is a sisakom hangszóróin, szóval nem úgy kell elképzelni, h tök süketen száguldasz

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.