Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Telemark edzőtábor és világbajnokság Kreischbergen

2008.11.12.

Igaz, elsőre talán furcsának tűnik, ha valaki síelés közben mélyen behajlítja a térdeit, de az ősi síelési technika, a telemark most újra reneszánszát éli a Kreischbergen – a profik és a sportággal ismerkedni szándékozók körében egyaránt.
A januárban megrendezésre kerülő Telemark Világbajnokság alkalmából tanfolyamok várják az érdeklődőket.

Mi is pontosan a telemark?

Norvégiából kiindulva a XIX. század elején indult hódító útjára a különleges, térdhajlítással kombinált síelési technika, amelynek köszönhetően sportosan elegáns mozgással küzdhetőek le a hegyoldalak. Akárcsak a sífutás esetében, itt is csak a lábfej elülső része kerül rögzítésre a sílécen, a sarok szabadon mozoghat. Kanyarodás közben a síelő a belső lécen mélyen behajlítja a térdét úgy, hogy a lendület átvihető legyen az ellenkező irányba történő kanyarodáshoz. A telemark síléc valamivel szélesebb és könnyebb, mint az alpesi léc, a szükséges felszereléshez hozzátartozik még egy kényelmes, speciális cipő, amely kemény műanyagból készül, de a lábujjaknál található puha redőknek köszönhetően lehetővé teszi a speciális telemark mozgást. Telemark edzőtábor a Kreischbergen: csoportoknak 5 főtől, 2 éjszaka reggelivel, 3 órás telemark oktatás szakképzett síoktatóval, komplett telemark felszerelés, háromnapos síbérlet. Az ajánlatcsomag foglalható személyenként 253 eurótól. www.murau-kreischberg.at

Rendezvénytipp: Telemark Világbajnokság a Kreischbergen, 2009. január 21-24.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Waldschlössl csillagcsillagcsillag
A frissen felújított háromcsillagos szálloda a Kreischbergre vezető kabinos felvonó mellett található. Tipikus osztrák családias hotel, kétágyas és családi szobákkal, valamint étteremmel és szaunákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.