Menü ≡

Nincs autód, de síelnél? Buszos síutakat ajánlunk

2021.08.30. | Frissítve: 2021.09.16. | Szerző: sielok.hu
A magyar utazási irodák elsősorban franciaországi síterepekre szerveznek buszos síutakat. Az 1300 km-es távolságot 15-20 óra alatt teszi meg az autóbusz Budapestről a Francia-Alpokba. Mutatjuk a kínálatot.
Az utazásszervezők közül a SkiLines, a Síeljünk.hu, a Síutak.hu és a Travelex indít buszokat Franciaországba, a célállomások listája pedig elég hosszú, elérhetővé vált többek között Alpe d'Huez, Risoul, Val Cenis, Megéve, Tignes, La Rosiere, Les Sybelles, La Plagne, Isola 2000, Serre Chevallier, Chamrousse, Puy St. Vincent és Les Menuires a világ legnagyobbjának számító Három Völgy (Trois Vallees) sírégióban. Külön érdekesség, hogy a Travelex az Isola 2000 síterepre indított buszos utazást Monaco-i városnézéssel kombinálja.

A franciaországi szombat-szombat turnusoknak hála ezek a buszutak pont ideális időzítésűek. A Travelexnél mindenhova péntek este van indulás, már bőven munkaidő után, tehát aznapra nem kell szabadságot kivenni. Hazaérkezés pedig következő hét vasárnap kora reggel, tehát még van egy teljes napja mindenkinek kipihenni a sí-pihenést :) és a hazautat a következő hétfői munkanap előtt. A hazaút egyébként törvényszerűen mindig sokkal gyorsabban eltelik.

A SkiLines.hu bizonyos időpontokra és helyszínekre prémium buszjáratokat indít. A Neoplan Starliner, Mercedes és Setra buszokon megnövelt lábtér és a szokásosnál nagyobb üléstávolság szolgálja a kényelmet. A prémium buszok üléspáronként egy-egy 230 voltos áramforrással vannak ellátva, melyek segítségével a különböző kütyük felváltva tölthetők. Így gyorsabban telik el a hosszú utazás.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Több ezer fiatal utazik majd egyszerre Les 2 Alpes-be, a Snowattack Sí és Snowboard Zenei Fesztiválra 2022. január 22-29 között. Ez jelenleg a legnagyobb szabású téli rendezvény elképesztő méretű buszkaravánnal, a Festival Travel utazási iroda szervezésében. 2021-ben a Covid-járvány miatt Les Orres helyett hazai pályán tartották a rendezvényt, mivel a francia sífelvonók nem üzemeltek. Jelenlegi információk szerint ezen a télen nem lesz akadálya a kiutazásnak, #covidsafe módon lehet jelentkezni.
A buszos síutak kínálata azonban nem merül ki a franciaországi úti célokban. Ausztriában a Pitztal gleccser is elérhető már novemberi besízésre autóbuszos utazással, melyet a Vivátbusz utazási iroda szervez. A Vivátbusszal egynapos útra is el lehet menni síelni a közeli Semmering Stuhleck síterepére 2022. január 22-én.

Semmeringre egynapos buszos utakat a ROKON Sport csapata is szokott szervezni, a 2022-es dátumokat hamarosan közzétesszük.

Itt lehet böngészni a szervezett buszos utakat, országra is szűrhetők az ajánlatok: https://sielok.hu/siutak-es-sitaborok/buszos/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »