Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nyáron sem maradunk luxussport nélkül, itt a helibike!

2017.07.04. | Szerző: Szászi Bernadett
Az egyre népszerűbb heliski hatalmas bevételt hoz a téli hónapokban. Ennek a nem túl pénztárcakímélő sportnak is van már nyári alternatívája.
A helikopter oldalára szerelik a bringákat | Fotó: aerodesign.ca
h i r d e t é s
A heliski az utóbbi években már Európában is egyre elterjedtebb, de igazán nagy bizniszt Észak-Amerikában csináltak belőle. Több mint 35 cég foglalkozik vele, dollármilliókat termelve a téli hónapok alatt.

A síszezon idején szinte 100%-os a kihasználtság, nyáron viszont nagy volt a pangás. A saját helikopterekkel rendelkező nagy cégek igyekeznek a melegebb hónapokban is életben tartani az üzletet, ami főleg mentési és karbantartási munkákból áll, de közel sem hoz akkora hasznot mint télen a heliski.
Nyáron heliski, télen helibike | Fotó: blackcombhelicopters.com
Nyáron heliski, télen helibike | Fotó: blackcombhelicopters.com
Innen jött az ötlet, hogy nyáron is űzhető sportra váltsanak. A síterepek nagy része downhill bringapályákat épít a nyári szezonban, ezért kézenfekvő volt, hogy a heliski nyári alternatívája a helibike legyen.

Helibike utakat nemcsak Észak-Amerikában szerveznek, hanem például Chilében, Új-Zélandon és Nepálban is. Európában pedig az olaszországi Aosta-völgyben és Livignoban is kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi extrém sportélményt.
A helikopteres kerákpárszállítás egyik módja Olaszországban | Fotó: allurealps.com
A helikopteres kerákpárszállítás egyik módja Olaszországban | Fotó: allurealps.com
A helikopteres bringázás tehát már nem újdonság, csupán a technológián újított egy kanadai cég. Korábban vagy a helikopter utasterében szétszerelve szállították a kerékpárokat, vagy egy másik üres helikopterre kötött kötélen lógott a tároló, ami jelentősen megnövelte a költségeket.

A helikopterkiegészítők gyártásával foglalkozó Aero Design Ltd. fejlesztette ki és szabadalmaztatta azt az összesen 6 kerékpár szállítására alkalmas tartót, melyet a helikopter két oldalára lehet rögzíteni.

A kerékpártartóval egyszerre több utast tudnak felvinni, így az ár is "kedvezőbb", hiszen nagyobb létszám esetén többfelé osztódnak a költségek. Észak-Amerikában a kanadai Blackcomb Helicopters már megvásárolta a speciális tárolókat, náluk a legolcsóbb út 135 kanadai dollár (kb. 28.000 Ft).

Ha nem akarunk a tengerentúlra utazni egy helibike túráért, akkor Európában is kipróbálhatjuk, például ez az olasz cég az Aosta-völgybe szervez utakat: www.allurealps.com

A kanadai Blackcomb Helicopters helibike túrája
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »