Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keleti nyitás - egyre több magyar fedezi fel Bukovelt

2013.12.07. TravelBukovel.hu (x)

A "keleti nyitás" ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia megnevezése. A téli sportok itthoni szerelmesei közül is egyre többen döntenek úgy, hogy az unalomig ismert, drága és zsúfolt olasz, osztrák és szlovák sípályák helyett keleti szomszédunk, Ukrajna síterepeit veszik célba.
Akik nyitottak az újdonságokra, azok számára ideális választás az ország első számú síközpontja, a magyar határtól mindössze 230 km-re fekvő Bukovel.

Síelni vágyó honfitársaink körében még mindig az osztrák, francia és olasz sípályák számítanak a legnépszerűbb úticélnak. Szintén közkedvelt Szlovákia, a legújabb és legizgalmasabb célország azonban kétségtelenül Ukrajna, ahol azok találják meg a számításaikat, akik nyugati színvonalú pályarendszerre vágynak, keleti áron.
Naplemente - látvány a 6-os pályáról
Naplemente - látvány a 6-os pályáról
Ukrajna csak néhány éve ismerte fel, hogy milyen óriási turisztikai lehetőséget rejtenek a színvonalas síközpontok, ám azóta rendkívül komoly beruházásokba kezdtek. Ennek köszönhetően mára már több, nemzetközi mércével mérve is színvonalasnak mondható pályarendszerrel rendelkeznek. Valamennyi közül a legnagyobb és legnépszerűbb a bukoveli turisztikai központ, amelynek fejlesztésére az utóbbi két esztendőben mintegy százmillió eurót fordítottak. Ennek eredményeként Bukovel felkerült a nemzetközi sítérképre. Több alkalommal rendeztek itt Európa Kupát, sőt, 2013-ban Bukovel adhatott otthont a legnagyobb presztízzsel bíró tornának, a freestyle sí-világbajnokság döntőjének is.
Nyilvánvalóan nem kell hosszasan ecsetelni, hogy milyen különleges élmény egy magyar ember számára a Kárpátokban síelni. A magyar-ukrán határtól csupán 230 kilométerre található bukoveli síparadicsom összesen 55 kilométernyi, nyugati színvonalú pályarendszerrel, valamint újonnan épült szálláshelyek egész sorával csábítja a síelőket és snowboardosokat. Bukovel hóbiztos síközpont: itt a szezon november végétől egészen május elejéig tart. A csodás természeti környezetben, a Kárpátok fenyveseinek ölelésében kialakított pályák széltől és lavinától védettek. Aki esetleg attól tart, hogy elavult tányéros felvonókkal kellene feljutnia a csúcsokra, az kellemesen fog csalódni, amikor meglátja a legújabb típusú Leitner és Doppelmayr ülős felvonókat. Az extra adrenalinra vágyók számára freestyle parkot, szánkópályát és korcsolyapályát alakítottak ki, de olyan egyedülálló programokat is ki lehet itt próbálni, mint például az esti síelés, vagy akár egy valódi szánhúzó túra, szibériai husky kutyák által vontatott szánon. Kardinális kérdés a gasztronómia: a bukoveli hütték változatos étel-és italkínálattal várják a vendégeket, az árak pedig jóval kedvezőbbek, mint nyugaton. A kedvező ár egyébként a síbérletekre és a szállásokra is igaz. Ennek köszönhetően egy bukoveli síelés körülbelül feleannyiból kijön, mint egy olaszországi, vagy ausztriai sízés.

A határátkelés és rossz útviszonyok (senki se számítson olyan autópálya-hálózatra, mint a sógoroknál) ellenére nem nehéz megjósolni, hogy egyre több turista keresi majd fel Magyarországról a Kárpátok sípályáit, amelyekről bővebb információ a travelbukovel.hu weboldalon található. Itt ráadásul szervezett síutakra is lehet jelentkezni!

Forrás: TravelBukovel.hu
KOMMENTEK
fezsu | 2013.12.13. 11:27
Mi voltunk tavaly Bukovelben, valóban nagyon jók a pályák,nagyon jók a hütték. Viszont itt is vannak bőven síelők, tehát azt nem mondhatjuk, hogy nincs zsúfoltság. Ezen kívül vannak nagyon bátrak is,lehet hogy a vodkától, de nem volt olyan nap, hogy ne sodortak volna el olyanok, akik gyorsan mentek, de nem tudták irányítani a léceiket. A határtól valóban csak 230 km, de olyan rosszak az utak, hogy arra legalább 6 órát kell számolni.
Összességében nagyon jó volt a síelés, de az utazás gyötrelmes és tengelytörő, mikor hazajön az ember, rendkívül elégedett lesz a hazai útviszonyokkal.
Schlosser | 2013.12.14. 12:52
Valóban az utak minősége a leggyengébb pontja Bukovelnek, úgy van ahogy írod: nagyon megtanulja az ember értékelni a magyar utakat, miután visszafelé átlépte a határt. :) Talán szép lassan ez is javulni kezd majd.

A zsúfoltsággal kapcsolatban: érdemes a síelős napokat főleg hétköznapra időzíteni, illetve Bukovelben március az igazi "titkos tipp", mert ilyenkor még garantáltan 100%-osan síelhető az összes pálya, általában ilyenkor a legszebb az időjárás és lényegesen olcsóbbak a szállások és a bérletek (elővételben), valamint a népsűrűség is sokkal alacsonyabb, mint január-februárban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.