Menü ≡

Új kerékpárutak Reiteralmon és Hauser Kaiblingon

2019.05.15. | Szerző: sielok.hu
A Schladming-Dachstein régió hegyikerékpáros kínálatát a 2019-es nyárra jelentősen kibővítették, elsősorban a Reiteralmon és a Hauser Kaiblingon. Ausztriában töretlen a hegyikerékpározás népszerűsége. Az elektromos kerékpárok elterjedése pedig csak segíti ezt a trendet.
h i r d e t é s

Újdonság: 15 kilométernyi single trail a Reiteralmon

2019. június 21. és 23. között nyitják meg a Reiteralmon az új hegyikerékpáros ösvényeket. A két új kék (könnyű) és két piros (közepesen nehéz) útvonalnak köszönhetően összesen 15 kilométerrel bővül a Reiteralm single trail kínálata. Emellett két régi túraútvonalat megnyitottak a hegyikerékpárosok előtt is, amelyek így shared, vagyis megosztott trailként funkcionálnak tovább. A szintkülönbség 700 méter. A kerékpárok hegyi felvonóval történő szállításához félnapos és egész napos jegyet lehet váltani, amire a Schladming-Dachstein Sommercarddal rendelkezők kedvezményben részesülnek. Kerékpárbérlésre a Preunegg Jets völgyállomásánál található Bikecenter Reiteralmban van lehetőség.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt év júliusában, a Reiteralm junior traileknek köszönhetően megnyitotta kapuit Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere. A gyermekek és a kezdő fiatal kerékpárosok négy különböző nehézségi fokú pályán (összesen 600 méter hosszú) sajátíthatják el a hegyikerékpározás alapjait, illetve javíthatják tudásukat.

A Hauser Kaiblingon több izgalmas túra is várja a hegyikerékpárosokat

2019 nyarán minden vasárnap, hétfőn, szerdán és csütörtökön üzemel a Hauser Kaibling nagykabinos felvonója (nyolcszemélyes), amellyel a Schladming-Dachstein Sommercard tulajdonosok ingyen szállíthatják fel kerékpárjaikat a hegyre. A hegyállomástól induló Gumpental-kör (14 km, szinte szintkülönbség nélkül) ideális választás az élménybringásoknak és a gyermekes családoknak egyaránt. A Krummholz-kör (21 km), az Aich-kör (32 km), a Kaibling-kör (36 km) és az Öt-hegy-kör (61 km) garantáltan elnyeri a komolyabb túrákhoz szokott hegyikerékpárosok tetszését. A völgyállomáson található kerékpárkölcsönzőnek és a hegyen kialakított, ingyenesen használható töltőállomásoknak köszönhetően tökéletes körülmények várják az elektromos kerékpárral túrázókat is.

A Schladming-Dachstein régió kínálata kerékpárosoknak:

  • Reiteralm trailek: 6 single trail és 4 junior trail (külön a gyermekeknek)
  • 25 bike & hike túra
  • 30 túra (különféle nehézségi fokokban)
  • E-Enduro Bikepark a Riesneralmon
  • Enns kerékpárút
  • 12 hegyikerékpáros szálloda
Figyelem! A Bikepark Schladming 2019-ben zárva tart, 2020-ban fog újra kinyitni, új útvonalakkal.

Útra kelnél? Foglalj szállást Schladming környékén!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó nyári kártyák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »