Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek a felvonók üzemelnek nyáron is Stájerországban

2022.05.11. 2023.05.21. sielok.hu | frissítve: 2023.05.21.

Téged is rabul ejt a végeláthatatlan panoráma a hegy tetejéről, de nincs kedved feltúrázni? Kirándulnál a családdal a közeli Alpokban, de nem szeretnél nagy szintkülönbséget megtenni? Mutatjuk Stájerország nyáron is üzemelő felvonóit.
A Dachstein gleccserre közlekedő „Cabrio Gondel“, nyitott tetejű kabinos lift
A Dachstein gleccserre közlekedő „Cabrio Gondel“, nyitott tetejű kabinos lift
Aki szeret nyáron a hegyekben kirándulni, annak érdemes ellátogatni a Schladming-Dachstein régióba.

Dachstein

Stájerország legismertebb felvonója közvetlenül a Dachstein gleccserre (2.700 m) visz. A „Cabrio Gondel“, vagyis a kabinos felvonó nyitott utazórészéből különleges élmény feljutni a régió legmagasabb hegyére, ahol még a nyári hónapokban is láthatunk havat. A gondola 2023. május 13-án kezdi meg a nyári szezont.
Fent a hegyen érdemes megnézni a Skywalk kilátót és a jégpalotát (Eispalast), végigsétálni a hátborzongató függőhídon, majd elmeredni a lenyűgöző panorámában a "lépcső a semmibe" (Treppe ins Nichts) különleges kilátópontjáról.
Dachstein nyári élmények | Forrás: derdachstein.at

Ramsau - Rittisberg

A Dachstein-hegység lábánál egy fennsíkon terül el a lélegzetelállító panorámájú kis falu, Ramsau am Dachstein. Rittisberg élményhegyről egy kényelmes négyülős felvonóval juthatunk fel a Rittisberg tetejére, ahol több élményelem - mint mezítlábas tanösvény, óriásjátszótér, "Flyline", "Rittisberg Coaster" bobpálya, segway, mászópark, íjászat -, hütte és túraútvonal várja a kicsiket és nagyokat. A nyári szezon 2023. május 18-án kezdődik!

Hauser Kaibling

A nyári felvonó 2023. június közepén indul a Hauser Kaibling hegyre. Sok izgalom várja az ide látogatókat: játékos túraútvonal gyerekeknek, Disc Golf Parcours, E-Trial pálya, játszóterek.
Hauser Kaibling E-Trial pálya | © Hauser Kaibling
Hauser Kaibling E-Trial pálya | © Hauser Kaibling

Planai

2023. május 18-án indul nyári útjára a tízüléses kabinos lift a Planaira.
A „Hopsiland“, Stájerország legmagasabban fekvő nyuszis játszótere a Planai tetején várja a legkisebbeket. A bátrabbak a Bike Area mountainbike pályán ügyeskedhetnek.
Planai új tízüléses liftje: nyáron ezzel közelíthető meg a Hopsiland játszótér | Fotó: © Harald Steiner
Planai új tízüléses liftje: nyáron ezzel közelíthető meg a Hopsiland játszótér | Fotó: © Harald Steiner

Hochwurzen

A Hochwurzenről csodás a kilátás, mindemellett izgalmas programokat kínál a hegy az egész család számára. Utazzatok felfele a panoráma felvonóval, majd száguldjatok le a csúcsról Mountain-GoKarttal a kb. 7 km-es pályán (menetidő 20-30 perc lefelé).

Reiteralm

Reiteralmra a nyolcszemélyes Preunegg Jet gondola visz fel. A hegyről indulnak a különböző nehézségű túraútvonalak, "Franzi Klettersteig" via ferrata útvonal, illetve különösen szép kilátás tárul elénk a Dachstein szikláira valamint az Enns-völgyére. Egy igazi különlegesség a nyári havas játszótér igazi hóval, nyári ratrakkal a Preunegg Jet hegyállomásánál. A nyári szezon 2023. május 26-án kezdődik.

Riesneralm

Riesneralm kedvelt kirándulóhely családok és természetjárók számára egyaránt. A hegyen található attrakciók közül a gyerekek kedvence a "Krispini-Rätsel" kincskeresés, a forró napokon pedig jólesik megmerülni a „Gipfelbad“ hűsítő vizében (60 m2-es alpesi medence 360 fokos hegyi panorámával). Itt található Ausztria első E-Enduro Bikeparkja is. A nyári szezon június 30-tól szeptember 11-ig tart.
Riesneralm "Gipfelbad" | © riesneralm.at
Riesneralm "Gipfelbad" | © riesneralm.at

Turracher Höhe

Turracher Höhe 1.763 méteren elterülő festői fennsíkja igazi családi paradicsom. A hibrid (ülős és kabinos) panorámafelvonó hegyállomásánál, 2.000 méteres magasságban található "Nocky’s AlmZeit" 7 állomással izgalmas program a gyerekek számára. Innen indul a „Nocky Flitzer“ bobpálya is (2.000 méterről - 1.763 méterre), 1,6 km-es pályájával, meseszép kilátással a Turrachi-tóra. A Kornock csúcsra is feljuthatunk a Kornockbahn hatüléses felvonóval (júliustól - szeptember közepéig naponta). A nyári szezon 2023. június 8-án kezdődik.
Nocky Flitzer nyári bobpálya Turracher Höhen | © Turracher Höhe facebook
Nocky Flitzer nyári bobpálya Turracher Höhen | © Turracher Höhe facebook

Mariazell

Mariazell központjában levő kabinos lift teljesen megújult, a 2019/2020-as szezontól a „Bürgeralpe-Express” nyolcszemélyes kabinos lift szállítja fel utasait a Bürgeralpere (1.267 m). 2023. június 30-ig keddtől csütörtökig, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapokon közlekedik, míg 2023. július 1-től szeptember 10-ig naponta (ezután ismét ritkábban). Az erdei élménypark és vizes elemek ("Erlebnispark Holzknechtland & Biberwasser") is a fentiek szerint tartanak nyitva, a "WakeAlps" pálya 2023. július 1-én nyit.

Tauplitz

A tauplitzi négyszemélyes ülőlifttel 20 perc alatt lehet feljutni Tauplitzalmra. Fent tiszta levegő, kristálytiszta alpesi tavak (6 tavas túra / "6-Seen-Wanderung"), gazdag állat- és növényvilág, "Klettersteig Gamsblick" via ferrata útvonal várja a kirándulót. Érdemes megkóstolni a helyi ételeket a hangulatos hütték valamelyikében. A nyári szezon június 24-én kezdődik.
Tauplitzalm nyáron | © Die Tauplitz / Tom Lamm
Tauplitzalm nyáron | © Die Tauplitz / Tom Lamm

Kreischberg

Kreischberg nemcsak télen kedvelt úticél, nyáron valóságos kirándulóparadicsom a családok számára. A kabinos felvonó a nyári hónapokban is szállítja utasait 1.800 méter magasra, ahonnan aztán hangulatos cirbolyafenyők között túrázhatunk tovább a Kreischberg-csúcsra (2.002 m) vagy a Rosenkranzhöhere (2.118 m). 2023. július 1-től már minden szerdán, pénteken és szombaton közlekedik. A felvonó hegyállomásánál érdemes kipróbálnunk a "DiscGolf Park Kreischberget" (használata liftkártyával ingyenes), a dínóerdőt, Kreischi szellemvasutat, Kreischi Safarit vagy Monsterrollerrell / Mountain Cartokkal száguldást.

Lachtal

Lachtal nyáron is üzemelő felvonója egy kényelmes hatszemélyes ülőlift, amely 2.000 méterre visz fel, júliusban és augusztusban vasárnap és hétfőnként. A hegyállomás változatos túraútvonalak kiindulópontja szép panorámával, ha megfáradtunk betérhetünk a hangulatos hegyi hüttékbe.

Aflenz - Bürgeralm

Aflenz kétszemélyes ülőliftje 2023. május 13-tól október 26-ig üzemel szombaton, vasárnap és ünnepnapokon. A felvonó hegyállomásánál beülhetünk egy finom stájer ebédre valamelyik fogadóba, vagy választhatjuk a családbarát kiránduló útvonalak egyikét. A kicsik nagy kedvence a természetes anyagokból készült játszótér ("Naturerlebnisspielplatz") és a Kids Bike Area.
Aflenzer Bürgeralm kilátóterasza | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc
Aflenzer Bürgeralm kilátóterasza | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Schöckl

A Schöckl-csúcs (1.445 m) és környéke főként szabadidős központként és nyári kirándulóhelyként ismert, mely Graztól kb. 30 perc alatt elérhető. A kiskabinos lift segítségével néhány perc alatt feljuthatunk a 1.445 méteres csúcsra, a TV-torony épületéig. A csúcsról indul a "Hexenexpress" nevű bobpálya, és itt kapott helyet a mozgásfejlesztő park (Motorikpark). Érdemes tenni egy rövid sétát vagy akár egy hosszabb kirándulást a panorámás körtúra-útvonalon. A Schöckl felvonó felvonó a hét minden napján üzemel az időjárási viszonyoktól függően! Indulás előtt érdemes tájékozódni!
KOMMENTEK
gyanitom | 2023.05.23. 08:07
Mindemellett semmiképp se felejtsük el Stajermark... sőt egész Ausztria egyik első ülőliftjét, a lassan 75 éve épített Polster Classic-ot. A Präbichl (Eisenerz) magas hegyére, a Polster csúcs hüttéjébe felkapaszkodó együlős lifetet közösségi összefogással újították föl. Síszezonon kívül májustól októberig üzemel, hétvégén és ünnepnapokon. https://www.praebichl.at/sommer/ein...ser-sessellift/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.