Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladmingban nyári kártyával minden nap ingyen felvonózhatsz

2023.07.26. 2023.08.01. Wesselényi Andrea | frissítve: 2023.08.01.

Nagy élmény volt személyesen látni Robbie Williamst a Reiteralmon, amikor vasárnap bejelentették, hogy ő lesz a Ski Opening sztárvendége. Erre a sajtóeseményre kaptam meghívást és ha már eljutottunk Schladmingba, megtoldottuk a hivatalos hétvégét néhány igazán aktív nappal.
Panoráma a Reiteralmról, háttérben a Dachstein
Panoráma a Reiteralmról, háttérben a Dachstein
A felvonóhoz közeli Sporthotel Royer szállodában becsekkolás után automatikusan kiállították a két névre szóló nyári kártyát és ez nem kiváltság, mindenkinek jár, aki a Sommercard matricával jelzett szálláshelyen száll meg. A plasztik kártya az érkezés napján már 13 órától érvényes és még a távozás napján is használható felvonózásra és sok egyébre.
Bikepark Schladming
Bikepark Schladming
A Sommercard igazi főnyeremény, ugyanis tulajdonosai az érvényességi idő minden napján ingyen használhatják a régió egyik hegyi felvonóját 1 hegy- és 1 völgymenetre. Jegyet sem kell hozzá kiváltani a pénztárban, elég a kártyát odatartani a belépőkapu leolvasójához. A hegyi felvonók hegyállomásai pedig ideális kiindulópontként szolgálnak az alpesi túrákhoz, hegyi bringázáshoz vagy családi programokhoz.
Hopsiland Körút - a tökéletes gyerekprogram
Hopsiland Körút - a tökéletes gyerekprogram
A változatosság kedvéért minden nap másik hegyre húzattuk fel magunkat és a hegyállomásról kiindulva jártuk be Planai, Hochwurzen, Reiteralm és Haus látnivalóinak egy csekélyke részét, egy nap pedig ebike-ot béreltünk és feltekertünk Ramsauba. Tökéletes minőségű aszfaltút vezet fel a hegyre és végig a fennsík völgy felé eső oldalán, ami az egyik kedvenc panorámautunk lett. A hegymenet utáni izzadságot a magaslati fürdőtóban mostuk le a Rittisberg alatt, ahova (és egyébként több standra és fürdőbe) szintén ingyenes a belépés a Sommercard-dal.
Fürdőtó: természetes strand Ramsauban, a Rittisberg tövében
Fürdőtó: természetes strand Ramsauban, a Rittisberg tövében
A völgyben is voltak programok, épp ottlétünkkor zajlott az Ennstal Classic nevű esemény, melyen 50-100 éves veteránautók célbaérkezését nézhettük meg a 430 km-es körtúra után Schladming központjában.
Oldtimer találkozó: Ennstal Classic 2023
Oldtimer találkozó: Ennstal Classic 2023
Többször jártam már a stájer kisvárosban, de eddig nem is sejtettem, hogy a belvárostól mindössze 5 perc sétára van egy festői szurdok, onnan pedig egy vadregényes túraútvonal indul a vadul zubogó hegyi patak mentén. Ez a Talbachklamm, a "Wilde Wasser" 4 szakaszból álló jelzett túraút, melynek teljes hossza pedig 12 km. Legvégén egy vízesés, útközben pedig egy meseszép hütte várja az fáradt túrázókat, egy izgalmas játszótér pedig a fáradhatatlan gyerekeket. Ugyanitt pisztrángot is lehet fogni bérelt felszereléssel. A visszautat már a helyközi buszjárattal tettük meg, ahol szintén elég volt a Sommercardot felmutatni.
Játszótér és hütte a Wilde Wasser túra mentén
Játszótér és hütte a Wilde Wasser túra mentén
Gyerekes családok részére a schladmingi 4-hegy egy végtelen vidámpark, rengeteg játszótérrel és élményelemmel, ügyességet fejlesztő outdoor játékokkal és frissítő fürdőtavakkal, vízi csúszdákkal. A kártya közel 20 elfogadóhelyen kifejezetten családok és gyerekek számára kínál programokat.
Ügyességi játék gyerekeknek Hauser Kaiblingon, ahol minden a birkákról szól
Ügyességi játék gyerekeknek Hauser Kaiblingon, ahol minden a birkákról szól
A Schladming-Dachstein Sommercard az Alpok egyik legnagyobb kedvezménykártyája, mely a régióban biztosít ingyenes belépést több mint 100 élményre és látnivalóra, valamint további 100 elfogadóhelyen jogosít kedvezményre májustól október végéig. A névre szóló kártyát a csatlakozott szállásadók adják ingyenesen a vendégeknek a tartózkodás időtartamára.
KOMMENTEK
sirgesa | 2023.07.28. 23:48
ha jól tudom, ez a kártya egy-egy felvonóra amúgy is csak egyszer érvényes, nem úgy mint a Karintia kártya, ami naponta egyszer érvényes valamilyen felvonóra, viszont másnap, harmadnap újra mehetsz vele.
WAndrea | 2023.08.01. 07:11
Utánakérdeztem: a kártya a Schladming környéki felvonókra nem csak egyszer érvényes, kivéve a Dachstein gleccsert. Oda tényleg csak 1x érvényes a kártya a tartózkodás ideje alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.