Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

20 via ferrata hegymászóút vár a Dachstein régióban

2019.07.02. | Szerző: sielok.hu
Összesen 20 via ferrata útvonalával és túrájával a stájerországi Ramsau am Dachstein régió Ausztria első számú via ferrata eldorádójának számít és joggal érdemelte ki a "via ferrata bölcsője" elnevezést is. A Dachstein-hegységben több mint 170 évvel ezelőtt hozták létre az Alpok első via ferrata ösvényét.
Via Ferrata útvonal a Dachsteinen - Háttérben a gondola
A régió igazi különlegességének számít, hogy a könnyed túrázásról itt minden további nélkül bármikor átválthatunk via ferratára. A különböző nehézségi fokú és különböző magasságokban található via ferrata ösvények segítenek a vendégeknek, hogy biztonságban, lépésről-lépésre javítsák hegymászó ismereteiket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Mi az a via ferráta? A via ferrata nem más, mint egy hegymászó út, melyekbe a meredekebb, nehezebben járható részeken drótköteleket, létrákat, láncokat, fém-lépéseket helyeznek el, s ezek segítséget nyújtanak nekünk e szakaszok leküzdésében.

A via ferrata (németül: Klettersteig) évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Ramsau am Dachstein régióban az idei évtől igazi újdonságként és az Alpokban egyedülálló módon az üdülővendégeknek lehetőségük nyílik rá, hogy via ferrata igazolványt szerezzenek.

A hegyek szerelmesei két különböző fokozatban ismerkedhetnek meg a sziklamászás és a via ferrata rejtelmeivel. Az "A" fokozaton megszerezhetjük az alapvető elméleti tudást, majd ezt mindjárt hasznosíthatjuk is az első via ferrata túráinkon. A "B" fokozat estében még egy szinttel feljebb léphetünk, és megismerhetjük az alapvető alpesi veszélyeket, valamint elsajátíthatjuk, hogyan kell helyesen megtervezni egy via ferrata túrát. A tapasztalt via ferratázókat az úgynevezett extrém fokozat várja, ahol a legnehezebb nehézségi fokú, "E" (=extrém nehéz) via ferrata ösvényeket és több mint 1200 méternyi szintkülönbséget mászhatnak a jelentkezők. Természetesen valamennyi fokozat esetében a Ramsau am Dachstein régió okleveles hegyi vezetői segítenek a résztvevőknek.

További infó: www.ramsau.com/en/via-ferrata
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »