Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

20 via ferrata hegymászóút vár a Dachstein régióban

2019.07.02. sielok.hu

Összesen 20 via ferrata útvonalával és túrájával a stájerországi Ramsau am Dachstein régió Ausztria első számú via ferrata eldorádójának számít és joggal érdemelte ki a "via ferrata bölcsője" elnevezést is. A Dachstein-hegységben több mint 170 évvel ezelőtt hozták létre az Alpok első via ferrata ösvényét.
Via Ferrata útvonal a Dachsteinen - Háttérben a gondola
A régió igazi különlegességének számít, hogy a könnyed túrázásról itt minden további nélkül bármikor átválthatunk via ferratára. A különböző nehézségi fokú és különböző magasságokban található via ferrata ösvények segítenek a vendégeknek, hogy biztonságban, lépésről-lépésre javítsák hegymászó ismereteiket.
Fotó: Herbert Raffalt
Fotó: Herbert Raffalt
Mi az a via ferráta? A via ferrata nem más, mint egy hegymászó út, melyekbe a meredekebb, nehezebben járható részeken drótköteleket, létrákat, láncokat, fém-lépéseket helyeznek el, s ezek segítséget nyújtanak nekünk e szakaszok leküzdésében.

A via ferrata (németül: Klettersteig) évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Ramsau am Dachstein régióban az idei évtől igazi újdonságként és az Alpokban egyedülálló módon az üdülővendégeknek lehetőségük nyílik rá, hogy via ferrata igazolványt szerezzenek.

A hegyek szerelmesei két különböző fokozatban ismerkedhetnek meg a sziklamászás és a via ferrata rejtelmeivel. Az "A" fokozaton megszerezhetjük az alapvető elméleti tudást, majd ezt mindjárt hasznosíthatjuk is az első via ferrata túráinkon. A "B" fokozat estében még egy szinttel feljebb léphetünk, és megismerhetjük az alapvető alpesi veszélyeket, valamint elsajátíthatjuk, hogyan kell helyesen megtervezni egy via ferrata túrát. A tapasztalt via ferratázókat az úgynevezett extrém fokozat várja, ahol a legnehezebb nehézségi fokú, "E" (=extrém nehéz) via ferrata ösvényeket és több mint 1200 méternyi szintkülönbséget mászhatnak a jelentkezők. Természetesen valamennyi fokozat esetében a Ramsau am Dachstein régió okleveles hegyi vezetői segítenek a résztvevőknek.

További infó: www.ramsau.com/en/via-ferrata
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.