Menü ≡

Biztonság és védelem Atomic módra

2018.10.25. | Szerző: Szegő Attila
Bukósisakok és síszemüvegek terén is egyre nagyobb piacot fed le az Atomic. Komoly fejlesztéseket tesznek minden termékbe, ami nem meglepetés, hiszen jól ismerik a télisport szerelmeseit és igényeiket.

Revent, a hagyományteremtő sisak több világszabadalommal

A legnépszerűbb sisak, amely először készült Hybrid-héj szerkezettel, tavaly már nagy sikereket ért el. További különlegessége a Holo Core szerkezet, az AMID energiaelnyelő rendszer és a 360 fokban behúzható Life-fit sisakállító pánt.
 • Hybrid szerkezet
  A rendszer lényege az ABS műanyag borítás és az in-mold héj kombinálása. A Revent sisakok ABS megerősítése a sisak felső részén található, amely véd a felülről érkező erőbehatásoktól.

 • In-mold Dual Shell
  Két különálló részből, egy alsó és egy felső formából állítják össze a sisakot, amely tökéletesebb - 360 fokos - védelmet biztosít.

 • Holo Core
  A sisak kialakítása olyan mint a tojástartóké. Jobb energiaelnyelést biztosít, jobban szellőzik és sokkal könnyebb, mint a klasszikus kialakítás.

 • AMID (Atomic Multi-directional Impact Deflector)
  A sisak felső részén található energiaelnyelő, amely több irányú elmozdulásra képes. A MIPS rendszer helyett fejlesztették ki, mivel az AMID többször is használható.

Count, a folytatás

A Revent sisak technikai alapjaira épült, de további innovációkkal egészült ki. Az eddigi tapasztalatokat összegyűjtve megállapították, hogy a legtöbb sérülés, becsapódás nem a sisak tetején történik, hanem attól lejjebb.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Count AMID sisaknál megfordították a Hybrid technológiás betéteket, így a biztonsági zóna a halánték vonalát védi.
További újdonság a Count és Count XTD sisakoknál a szemüveg felcsúszását megakadályozó tartó, amelyre a fejlámpát is fel lehet rögzíteni. Az utóbbi modell esetén ez a tartó fényvisszaverő bevonatot kapott, így éjszakai túra esetén is jól látható. Az XTD verziót Recco rendszerrel is ellátták, amely javítja a sítúrázók biztonságát.

Síszemüveg a tiszta látásért

Az Atomic sokat dolgozott azon, hogy torzításmentes lencséi legyenek és megfelelően éles képet adjon még rossz időjárási körülmények között.
Ennek a fejlesztésnek egyik eredménye az FDL préselt lencse, a másik a HD technológia.
 • FDL (Cylindrical Fusion Double Lens)
  A dupla lencsés szemüvegek lencséit egyesítették, egy speciális technológiával összepréselték, melynek eredménye a megnövekedett látómező és a tükröződésmentes kép lett.

 • HD (High Definition)
  Nagyfelbontású kontrasztos képet és nagy mélységélességet ad különböző fényviszonyok mellett.
A Revent és Count szemüvegeket az azonos nevű sisakokhoz tervezték, hogy tökéletes legyen a harmónia és a kényelem.

A Revent szemüvegek sík, Flat lencsékkel készülnek, amely az FDL technológiának köszönhetően 15%-kal nagyobb látóteret eredményez a hagyományos duplalencsékhez képest.
A Count szemüvegek domború, Spherikus lencsével rendelkeznek, amelyek a hagyományos dupla lencsékhez képest az FDL tecnológiának köszönhetően 20%-kal nagyobb látótérrel rendelkeznek.Bővebb információ: www.atomic.com/hu
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »