Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic: hamarosan a kínaiaké lesz a sportszergyár?

2018.12.19. Bata Attila

Ősszel egy kínai cég által vezetett konzorcium szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett a finn Amer Sports cégre. A finnek, többek között az Atomic és a Salomon tulajdonosai, elgondolkodtak az ajánlaton és a részvényeseiket is arra biztatják, hogy fogadják el a kínaiak felvásárlását.
A bomba mondhatni ősszel robbant, amikor a kínai Anta Sports által vezetett háromtagú konzorcium ajánlatott tett a finn Amer Sports 100%-os tulajdonrészére. A kínaiak szeptember 12-én 4,6 milliárd eurót (kb. 1500 milliárd forintot) ajánlottak a finneknek, akik olyan ismert márkák felett rendelkeznek, mint az Atomic, Salomon, Arc’teryx, Peak Performance, Mavic, Suunto, Wilson és Precor.

A kínaiak, készpénzben, 40 eurót adnának részvényenként. Az ár azért is elgondolkodtatta a finneket, hiszen ez az összeg 39%-kal nagyobb az ajánlat előtti nap zárási árfolyamánál a Helsinki tőzsdén. Az ajánlat előtti három hónap árfolyamának átlagát pedig 43%-kal haladja meg.

A világ két legjobb síelője is náluk van
A világ két legjobb síelője is náluk van
A finnek vezetősége december 7-én elfogadta az ajánlatot és összehívja részvényeseit, akiknek azt tanácsolja, fogadják el ők is a kínaiak ajánlatát.

A kínaiak ajánlata szerint a felvásárlás után szinte semmit sem változtatnának a cég működésén. Megmarad a finnországi központ, az Amert nem olvasztják be a cégükbe, hanem külön cégként kezelik. Természetesen, a vezetőséget leváltják, oda saját embereiket helyezik.

Szóval, a jövőről még nem sokat lehet tudni, de az osztrákok biztosak abban, hogy az altenmarkti gyárban semmi sem változik. Továbbra is gyártanak ott léceket, a gyárat nem telepítik Kínába. Az Amer csoport 1994-ben vette át az Atomic üzletágát, és Ausztrián kívül Bulgáriában is gyártanak felszerelést. Az eladásokat tekintve a legtöbb alpesi sílécet adják el a világon, a sícipőket tekintve a második helyen állnak.

Síléc készül a Flachau melletti gyárban
Síléc készül a Flachau melletti gyárban
Azt érdemes megemlíteni, hogy Kínában egyre népszerűbbek a téli sportok. Az ország 2022-ben téli olimpiát rendez és az utóbbi időben gombamód nőnek ki a beltéri és a hagyományos síterepek. Hatalmas összegeket költenek a síterepekre és a téli sportok népszerűsítésére. 
KOMMENTEK
Nyuli | 2018.12.19. 22:52
2022-ben rendeznek téli olimpiát.
Bata Attila | 2018.12.19. 22:57
Köszönöm, javítva.
Hidvéghy Márton | 2018.12.20. 03:29
🙄
huligan | 2018.12.21. 11:23
Legalább öntenek egy kis pénzt az állóvízbe (k+f)! Jót fog tenni, mert az Atomic évek óta csak toporog...
Vannak jó versenyzőik, és marketing csapatuk, de az alap sík (SL;GS) pont semmit nem érnek, pláne nem 900 eurót... Az utolsó jó szeériája a TiSL és a TiGS volt még 2008-ból (mondjuk az első szériások még ledobták a felső kabátot, ha nyúzva voltak), azóta csak maszatolnak ezekkel a műanyag kamu fejlesztésekkel...
huligan | 2018.12.21. 11:24
Illetve túra vonalon feltalálták újra a Dynafit rendszert, amit eddig fikáztak... Most már az a csúcs... :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.