Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét Vantage a favorit az Atomicnál

2018.10.19. Szegő Attila

Míg tavaly a versenylécek fejlesztése volt előtérben, addig idén az all mountain sílécekre fókuszáltak az Atomicnál, azon belül pedig a Vantage léceké volt a főszerep. Másik egyedülálló fejlesztésük a Shift MNC 13 túra-freeride kötés.

Vantage, az örökifjú

Idén már négy éve annak, hogy bemutatkozott a Vantage széria. 2019-re alapjaiban megújult, sokkal könnyebbé és jobban irányíthatóvá vált. Azt gondolhatnánk, hogy ennél tovább már nem lehet kikönnyíteni egy ilyen kaliberű lécet, de az Atomic mérnöki csapatának még ez is sikerült.
Az új Prolite építési mód egy forradalmian könnyű és vékony szerkezetet eredményez. A léc két vége teljesen vékony, annyira, hogy átlátni a szerkezeten, viszont a kulcsfontosságú zónákban megerősített felépítése van. Ezzel a technológiával megújult alapokra került az új Vantage. Az új felépítés alapját egy Titán Tank Mesh rácsszerkezet adja, amely könnyű, de kellő stabilitást biztosít a lécnek. Erre került az X alakú Energy Backbone szendvicsszerkezet, amely a léc kontrollrésze is egyben.

Színváltozás a Redsternél

A profiknak szánt modelleknél továbbra is a piros szín dominál, a Redster X multirádiuszos léc színe viszont zöld lett, így az X-széria jól elkülönül a többi modelltől.
Az Atomic az új színek bevezetésével és egységesítésével egy komplett színkódrendszert kezd kialakítani, amely segít eligazodni a különböző felhasználási területre szánt lécek között. Így ha valaki egy Redsterről váltana Vantage-X-re, akkor könnyen megtalálja a neki megfelelő keménységű és tudású lécet, mert csak a színt kell követnie.
Atomic Redster X9 síléc
Atomic Redster X9 síléc

Túra és freeride

A két felhasználási terület kezd egybeolvadni. Ma már a profi, de nem versenyre tervezett túralécek is szélesebbek lettek, ezért már nem sorolják két külön kategóriába a túra és freeride síket. A kínálat átláthatóbbá vált, ez megkönnyíti a felhasználók választását is.

Shift MNC - A kötés!

Forradalmian új kötéssel álltak elő az Atomic mérnökei! A hagyományos síkötés és a pin rendszerű kötés egyesítésével létrejött saját 2:1-ben rendszerük, amely eltér az eddig megismert kötésektől. Az új fejlesztéssel mind a túra, mind az alpesi kötés teljes értékű lett, ugyanis az eddig piacon lévő vegyes felhasználású túra freeride kötések valamely területen gyengébben teljesítettek. Természetesen a verseny és professzionális túrakötések változatlanok, hiszen ezek specifikusan csak a hegymenetre vannak kiélezve.

A Shift kötések lelke az orrkialakítás. Itt egy kar és egy mozgatható adapter segítségével lehet a funkciót változtatni.

Működése:
A bakancsot rögzítő tüskéket a kötés középső részén található adapter lehajtásával lehet aktívvá tenni. A pin előrébb helyezkedik el, így a bakancs sarokrésze nem fog a hátsó kötésbe rögzülni, ezáltal szabadon lehet mozgatni. A síféket egy felhajtható adapterrel lehet rögzíteni, hogy ne zavarjon. A tüskéket az orrkötés elején található kar segítségével lehet nyitni, zárni. A lejtésszög növekedésével a bakancs alátámasztásához, egy a sarokkötés előtt található profilt lehet felnyitni. Lesikláshoz az orrkötésen található, a tüskéket is takaró adaptert vissza kell billenteni, majd a kötés elején található kart is rögzíteni kell. A sífékek lenyomásával oldódik annak rögzítése, és már lehet is csatolni a bakancsot.
Shift MNC 13 túra-freeride kötés
Shift MNC 13 túra-freeride kötés
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.