Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Marcel Hirscher nem szeret második lenni

2018.10.14. Bata Attila

Immár szokásosnak mondható szezon előtti sajtótájékoztatóját csütörtökön rendezte meg az osztrák felszerelésgyártó, az Atomic. Természetesen ezúttal is a gyár központjában (Altenmark) gyűltek össze a márka legjobb síelői, köztük a két szupersztár Marcel Hirscher és Mikaela Shiffrin.
A büszke apa. A gyerekléc talpán a felirat: "My dad is faster than yours". (Kép: Atomic)
A büszke apa. A gyerekléc talpán a felirat: "My dad is faster than yours". (Kép: Atomic)
Természetesen az osztrákokat legjobban a friss édesapa, Marcel Hirscher érdekelte. Az újságírók azt szerették volna tudni, hogy a remek tavalyi szezon után milyen motivációt tud még találni az idei versenyekre. Két számban is nyert az olimpián, valamint hetedszer is egymás után megnyerte az összetett világkupát, amely után tényleg sokan azt gondolták, hogy akár vissza is vonulhat és a családi életre is koncentrálhat.

A visszavonulásból nem lett semmi, hiszen tavasszal meghosszabbította Atomic szerződését 2020-ig, a család azonban gyarapodott, múlt héten megszületett Hirscher első gyermeke.
Hét kristálygömb az összetett vk győzelmekért (Kép: Red Bull)
Hét kristálygömb az összetett vk győzelmekért (Kép: Red Bull)
A motiváció pedig nem változott, ugyanaz, mint az előző években. Vagyis sosem szeretne a második helyen végezni a verseny végén.

Azt is megtudhattuk, hogy Hirscher végleg letett arról, hogy lesiklásban is sikeres legyen. Éveket kellene rászánnia, hogy az általa kívánt szintre elérjen, erre már nem vállalkozik.

Két hét múlva itt a söldeni verseny, amelyre még nem tudott felkészülni. Az időjárás nem segíti a felkészülését, de ezzel a többi síelő is így van, hiszen túlságosan meleg az időjárás az Alpokban. Hirscher jobbára szárazföldi edzéseket végez, véleménye szerint a rossz körülmények közötti havas edzésnek nincs sok értelme.

A sajtótájékoztató vágatlanul
Aki velünk együtt nem volt ott a sajtótájékoztatón, az megtekintheti a fenti közvetítést, amely közel háromórás. A közvetítés közepétől érkeznek az Atomic olimpiai bajnokai, Sofia Goggia, Ester Ledecká, Mikaela Shiffrin és a végén természetesen Marcel Hirscher. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.