Menü ≡

Marcel Hirscher nem szeret második lenni

2018.10.14. | Szerző: Bata Attila
Immár szokásosnak mondható szezon előtti sajtótájékoztatóját csütörtökön rendezte meg az osztrák felszerelésgyártó, az Atomic. Természetesen ezúttal is a gyár központjában (Altenmark) gyűltek össze a márka legjobb síelői, köztük a két szupersztár Marcel Hirscher és Mikaela Shiffrin.
h i r d e t é s
Természetesen az osztrákokat legjobban a friss édesapa, Marcel Hirscher érdekelte. Az újságírók azt szerették volna tudni, hogy a remek tavalyi szezon után milyen motivációt tud még találni az idei versenyekre. Két számban is nyert az olimpián, valamint hetedszer is egymás után megnyerte az összetett világkupát, amely után tényleg sokan azt gondolták, hogy akár vissza is vonulhat és a családi életre is koncentrálhat.

A visszavonulásból nem lett semmi, hiszen tavasszal meghosszabbította Atomic szerződését 2020-ig, a család azonban gyarapodott, múlt héten megszületett Hirscher első gyermeke.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A motiváció pedig nem változott, ugyanaz, mint az előző években. Vagyis sosem szeretne a második helyen végezni a verseny végén.

Azt is megtudhattuk, hogy Hirscher végleg letett arról, hogy lesiklásban is sikeres legyen. Éveket kellene rászánnia, hogy az általa kívánt szintre elérjen, erre már nem vállalkozik.

Két hét múlva itt a söldeni verseny, amelyre még nem tudott felkészülni. Az időjárás nem segíti a felkészülését, de ezzel a többi síelő is így van, hiszen túlságosan meleg az időjárás az Alpokban. Hirscher jobbára szárazföldi edzéseket végez, véleménye szerint a rossz körülmények közötti havas edzésnek nincs sok értelme.

A sajtótájékoztató vágatlanul
Aki velünk együtt nem volt ott a sajtótájékoztatón, az megtekintheti a fenti közvetítést, amely közel háromórás. A közvetítés közepétől érkeznek az Atomic olimpiai bajnokai, Sofia Goggia, Ester Ledecká, Mikaela Shiffrin és a végén természetesen Marcel Hirscher. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »