Menü ≡

Sölden: 50 nap múlva már világkupa futam!

2018.09.08. | Szerző: Bata Attila
Bár még sem az időjárás, sem a síelős hangulat nem jelzi, de hamarosan megkezdődik az alpesi síelők világkupa szezonja, szokás szerint a tiroli Sölden síterepének gleccserén. Szóval, már csak ezt a kis időt kell kivárni, hogy láthassuk a sztárokat, akik már javában gyakorolnak a gleccsereken, vagy a Föld déli féltekén.
h i r d e t é s
Idén is közel 25 ezer vendéget várnak az október 27-28-i hétvégére. Nem árt tudni, hogy a megelőző nap, péntek, október 26., Ausztriában nemzeti ünnep, vagyis munkaszüneti nap, amelytől a helyieknek még vonzóbb lehet egy kirándulás a Rettenbach gleccseren zajló verseny megtekintésére.

A pálya érdekessége, hogy az óriásműlesikló versenyek közül itt indulnak a legmagasabbról, a rajt 3040 méteren található, és a leghosszabb 70%-os meredekségű lejtőn jönnek le, igaz utána egy teljesen lapos szakasz következik.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az időjárás sosem egyszerű kérdés. Tavaly tökéletes hóval és pályával várták a versenyzőket. De a versenyek idejére megérkezett a szélvihar. A női versenyt még valahogy meg tudták rendezni, a férfiakét már nem.

Jelenleg még várjuk a havat, de 50 nap bőven elégnek tűnik az előkészületekhez. A fenti képen láthatjuk a letakart tavalyi havat, amit idén is felhasználnak majd. És azt se felejtsük el, hogy néhány évvel ezelőtt telepítették a gleccserre a világ talán leghatékonyabb hóágyú-rendszerét.

Tavaly így készültek a versenyre a pályamunkások
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »