Menü ≡

Marcel Hirscher a Dachstein-gleccseren gyakorolt

2018.11.08. | Szerző: Bata Attila
Már csak 10 nap van hátra a következő hétvégén rendezendő világkupa futamokig, amelyeket a finnországi Leviben rendeznek. A versenyzők nagy része most azzal van elfoglalva, hol találnak versenysíelésre alkalmas havat és pályát. Hirscher az osztrák gleccsereket választotta.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az osztrák újságok szerint Hirscher "titokban" kinézett a finnországi viadal helyszínére, és megállapította, hogy a pálya túl puha, a látási viszonyok rosszak, inkább hazamegy és otthon gyakorol.

Levi a világkupa sorozat legészakibb helyszíne, szinte állandó köddel és sötéttel. Talán az egyetlen "nappali" verseny, amelyet villanyfényben rendeznek meg. Bár a rendezők nagyon készülnek, a következő napokban lehetne egy kissé hidegebb is, a meteorológusok végig fagypont körüli hőmérsékleteket jeleznek.

Látás körülmények Leviben

A novemberi elejei nagy havazás sokat segített az Alpok síterepein, de csak a magasban, 2000-2500 méter felett. Azóta visszatért az enyhe időjárás, és az Alpok gleccserei eléggé zsúfoltak lettek az edzőtáborozó síelőktől. Szinte az összes ország síelői (alpesiek és sífutók) azt keresik, hogy hol lehet a legjobb körülmények között síelni ebben az időszakban. Hirscher kapruni síelése után az elmúlt három napban a Dachstein-gleccsert választotta, ahol együtt síelt az osztrák női csapat gyorsasági szekciójával (Christine Scheyer, Nicole Schmidhofer, Mirjam Puchner, Stephanie Venier, Cornelia Hütter és Tamara Tippler).
Hirscher korábban az olaszországi Val Senales (Schnalstal) gleccserét is kipróbálta mielőtt Dachsteinra érkezett. Csapattársai továbbra is a dél-tiroli gleccseren gyakorolnak. A tervek szerint péntektől az osztrákok is a svédországi Kåbdalis síterepére indulnak gyakorolni, ahol jelenleg 15 (!) ország válogatottjai mellett még egyéb csapatok is edzenek.

Bár még nem kell a vészharangokat kongatni, de a mostani időjárás a hobbisíelőknek sem ideális. A salzburgi meteorológusok szerint, a jelenlegi adatok alapján, a következő 10 napban nem várható sem havazás, sem lehűlés. Tervezett nyitások kerülhetnek veszélybe. Obergurgl, Ischgl, de legfőképpen a november 21-i obertauerni nyitás miatt lehet aggódni, hiszen a következő napokban hóágyúzni sem lehet majd. Egy ideig maradnak a gleccserek...
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »