Menü ≡

Hirscher szeptember 4-én bejelenti a visszavonulását?

2019.08.28. | Szerző: Bata Attila
Marcel Hirscher az utóbbi idők legjobb síelője a világon. Az osztrák már mindent megnyert, amit lehetett. Mióta fia megszületett, egyre többször merült fel, hogy abbahagyja a versenysportot. Egy hét múlva, szeptember 4-én, sajtótájékoztatón jelenti be terveit.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az egész nyár a találgatások jegyében zajlott. Vajon Marcel Hirscher folytatja-e a pályafutását? Eredetileg augusztus10-én jelentette volna be a folytatást vagy a visszavonulást, de a tervezett sajtótájékoztatót elhalasztották, mivel akkor még nem volt meg a döntés.

A síelős társadalom egy része már elkönyvelte, hogy a szuperklasszist az idén már nem fogjuk látni versenyezni. Az egykori nagy vetélytárs, Ted Ligety, a múlt héten üzent a közösségi oldalán. Az új-zélandi edzésén készített videójához csak annyit fűzött hozzá, hogy ha most elárulná, hogy megy a tréning, akkor a már visszavonult Marcel Hirscher ismét elkezdene edzeni.

Hirscher az idén apuka lett, már többször is említette, hogy mostantól megváltozott a dolgok fontossági sorrendje az életében és minél több időt szeretne fiával együtt tölteni. Korábban azt nyilatkozta, hogy a csúcson szeretne visszavonulni, nem második vagy harmadik helyezések után.

A csúcs most adott. Nyolcszor nyerte meg egymás után az összetett világkupa sorozatot, hétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok és mellette számos érem világversenyekről. 67-szer végzett az első helyen világkupa versenyen, a csúcstartó Stenmark rekordjának a megdöntése pedig abszolút nem izgatja.

Meglátjuk, hogy mit tudunk meg szeptember 4-én, közel két hónappal az első, söldeni futam előtt.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »