Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megnyitotta kapuit Karintia első fürdőháza

2013.01.24.

Millstatt városában, a tóparton található Karintia első fürdőháza, amely elsőként kínál lehetőséget arra, hogy egész évben magunkba szívjuk a tavak által sugározott természetes energiát. Tehetjük mindezt az évszakok változásának ritmusában, a legkülönfélébb érzékszerveket kényeztetve.
Badehaus Millstättersee
Badehaus Millstättersee
A tóparti wellness és a különleges kényeztetés sajátos kombinációja a "tóparti üdülés" új dimenzióit nyitja meg a felüdülni vágyók előtt. Az ünnepélyes megnyitóra 2012 decemberében került sor. Karintia számtalan melegvizű, az alpesi hegyek között festői módon megbúvó és különböző karakterű tóval büszkélkedhet. Mindezt egy különösen enyhe, délies klíma teszi teljessé. Karintia ideális feltételek kínál a tóparti üdüléshez, amelynek Ausztria legdélebbi tartományában komoly hagyományai vannak. A XIX. és XX. század fordulóján építették az első fürdőházakat, amelyek a baráti találkozások, a könnyed kikapcsolódás, a kényeztetés és a tökéletes ellazulás ideális helyszíneként szolgáltak. Tiszta életöröm.

Ökológiai építészet

Karintia első modern fürdőházát olyan stílusban építették, amely harmonikusan illeszkedik az 1900-as évek elején épült karintiai fürdőházakhoz, illetve újraértelmezi azok építészeti megoldásait (az építmény hosszú, elnyúló formája, a tó felé nyíló szerkezet, kiegészítésként két torony). A fürdőház építése során nagy hangsúlyt fektettek az energiahatékonyságra és a környezetbarát kialakításra:
  • az épület teljes mértékben fából készült
  • passzív házként funkcionál
  • energiahatékony fűtés, szellőzés és medencetechnika (napenergia)

A tökéletes ellazulás, a nyugalom és a kényeztetés fellegvára

A XIX. században az arisztokraták és a jól szituált családok töltötték nyaralásukat a Millstatti-tó partján található díszes villákban, mint például a Villa Ariboban, a Villa Verdinben vagy a Villa Waldheimban. A nyaralók túrázással, úszással és kártyázással töltötték idejüket. A kikapcsolódásnak ez a könnyed formája manapság talán keresettebb, mint valaha. Karintia 1. fürdőháza nagyszerű lehetőséget kínál mindehhez. A közvetlenül a városi sétány mentén található épület varázslatos kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Karintia első, immár műemlékvédelem alatt álló ugrótornya, világítótoronyként magasodik a fürdőház fölé.

A fa, mint alapvető alkotóelem és a fenntartható építési mód kifejezetten kellemes légkört biztosít. A kül- és beltér között elmosódnak a határok, a panorámás tavi szauna zavartalan kilátást biztosít a tóra. A környező hegycsúcsok inspirálta SPA-helyiségek, valamint a 35 Celsius fokos vízzel feltöltött 60 négyzetméteres szabadtéri medence garanciát jelent az önfeledt kikapcsolódásra és ellazulásra. A nyugalom és a kényeztetés fellegvárában könnyedén hátunk mögött hagyhatjuk a hétköznapok gondjait, majd kezdődhet a "belső utazás". Az egészségmegőrzés és a figyelmesség áll a kínálat középpontjában. A "lét könnyedsége" és az "élet élvezete" szinte magától értetődővé válik.

Pihenés pároknak

A Millstatti-tó partján található fürdőház hatalmas üveghomlokzattal büszkélkedhet, amely valósággal a házba hozza a tavat. Csodálatos kilátást kínáló pihenőhelyek csábítanak alvásra, olvasásra, ellazulásra vagy kettesben töltött meghitt pillanatokra.

Wellness a tóparton

A tóparti wellness a karintiai tavaknál töltött pihenés elengedhetetlen részét képezi és ideális feltételeket kínál a tökéletes ellazuláshoz, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal és tegyünk valamit az egészségünkért. A tavakból áramló természetes energiát változatos wellness- és szépségápoló programmal egészítik ki. A különböző szaunákban speciális ceremóniák keretén belül történik a felöntés, például természetes cirbolyafenyő-olajjal vagy a Millstatti-tó környékén megtalálható alpesi gyógynövények élénkítő hatású kivonatával. A kínálatot olyan masszázsok teszik teljessé, mint például a "Gránátkő-masszázs" vagy a "Deluxe Cirbolyamasszázs".

Alpok-Adria konyha

A "L’Onda – a hullám" étterem regionális finomságokkal és az Alpok-Adria konyha különlegességeivel kényezteti a fürdőház vendégeit. A délkeleti fekvésű teraszon nyaranta a strandfürdő vendégeit, valamint az arra sétálókat is sok szeretettel várják.

További infó: www.badehaus-millstaettersee.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.