Termálfürdők és fürdőtavak a téli Karintiában

2017.10.17. síelők.hu

A karintiai régióban egy sportos nap után számos feltöltődési lehetőség áll a rendelkezésünkre. Termál és élményfürdőkben, tóparti szaunákban és fürdőházakban pihenhetjük ki magunkat egy síeléssel töltött nap után.
Bad Kleinkircheim: a Római Fürdő kinti termálmedencéje
h i r d e t é s

Kikapcsolódás az Ossiachi-tó környékén

Gerlitzen Alpe síterepétől kb. 20 perc autózásra található a Karintia termálfürdő Warmbad Villach. Wellness és szépségápolás szolgáltatásai 4 emeleten és összesen 11 000 négyzetméteren élvezhetőek. A különleges termálfürdőben a panoráma igazán lenyűgöző, éppúgy, mint az a tény, hogy hat forrásból naponta 40 millió liter, 29,9°C-os termálvíz áramlik a termálfürdő különböző részlegeibe.

Nem messze innen található a Maibachl, Warmbad Villach termálforrásainak természetes vízgyűjtő medencéje, mely a hóolvadás és esőzések után megtelik, és kedélyes pancsolóvá válik. A szabad ég alatti, egyméteres mélységű és kellemes, 28°C-os hőmérsékletű tavacskában mindenki szívesen mártózik meg.
Karintia termálfürdő Warmbad Villach | Fotó: TO Gmbh, Schellander

Síruhából fürdőruhába

A Bad Kleinkirchheimben található Römerbad (Római termálfürdő) közvetlenül a sípálya mellett várja a téli sportok szerelmeseit. Három emeleten 13 csodás szauna, különálló gyermekrészleg és számos pihenőzóna áll a kellemesen fáradt síelők rendelkezésére.

Az átfogó felújítást követően újranyitott a St. Kathrein fürdő Bad Kleinkirchheimben. Ez a fürdő rendelkezik a legnagyobb vízfelülettel és a leghosszabb élménycsúszdával a karintiai fürdők körében, de tágas szaunavilága mellett masszázst és szépségápolást is kínál.
A Therme Römerbad közvetlenül a sípályák mellett található Bad Kleinkircheimben
A Turracher Höhén található Hotel Hochschober, a Millstatti-tó partján működő Hotel Koller's és a Wörthi-tó partján álló Hotel Schloss Seefels a szomszédos tó vizében kialakított, télen is kellemesen meleg és egyedülálló kilátást nyújtó „medencékkel” várja a vendégeket. A kínálatot olyan hagyományőrző wellnesskezelések teszik teljessé, mint például egy lazító szénafürdő vagy havasi macskagyökérkrémmel, cirbolyaeszenciával, esetleg mézzel végzett masszázsok.

Patinás tóparti fürdőházak

Az 1. Karintiai fürdőház a Millstatti-tónál délies könnyedséggel és vidám hangulattal csábítja a pihenni vágyókat. A tóparti nyári élmények egészéves programmá válhatnak, erről gondoskodik a közvetlenül a tóparton található, 35°C-os vízzel feltöltött Infinity külső medence. Mialatt odakint folyamatosan változik a tó hangulata, odabent csábítóan hívogat a cirbolyaszauna és a gránátkőmasszázs.
A Karintiai fürdőházban található különleges Infinity medence | Fotó: Franz Gerdl
A Wörthi-tó környékén is kitettek magukért: a történelmi Werzer fürdőház (Werzer's Badehaus) – a tipikus Wörthi-tavi építészeti stílusban felújítva – saját tóparti pihenővel, ínyenc étteremmel és hívogató wellnessrészleggel, azon belül is különleges szaunákkal várja látogatóit közvetlenül a tóparton.

Különleges tóparti szaunaélmények

A tóparti szaunákban még az izzadás is öröm, mert a lehűlésről tiszta, természetes merülőmedencék gondoskodnak Karintia legszebb tavaiban. Ilyen például a Weissensee, ahol a Seehotel Enzian tavi szaunájában a 30-as évek stílusa szeretetteljesen ötvöződik az új évezred modern kényelmével. Mindehhez még lenyűgöző kilátással és kényelmes pihenőágyakkal rendelkező pihenőzóna is társul.
A Seehotel Enzian tavi szaunája | Fotó: seehotelenzian.at

További információk: www.karintia.com

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.