Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

botiati75 kiemelt beszámolói
botiati75
3 élménybeszámolót írt
3
8 éve tag
Ausztria
Kaprun
2016.05.06.
Május 1-én mentünk ki szokásos családi síelésünkre ,sajna egész úton szakadt az eső így nem sok jóval kecsegtetett az időjárás.Este értünk a szállásunkra a Mühle apartmanba. 2-án reggel a webkamerán már láttuk nem sok értelme lenne felmenni a szakadó hóesésbe és szinte 0 látótávolságba esni -kelni a hegyre. A családi döntés alapján inkább a Tauern Spa-ba fürdőzést választottuk (60Euro a családi jegy) és onnan csodáltuk a felhőbe burkolózott hegyet. Kedd reggel már biztatóbb volt a webkamera képe ! A síbuszért sajna máj.1 után már fizetni kell!!! A hegyen a Gletscherjet4 alsó állomásától felfele nem voltak jók a látási viszonyok, alatta felhőátvonulások, hózápor ,kis napsütés váltogatta egymást. Összességében azért ismét jól éreztük magunkat , de pünkösdkor bízunk a jobb időben! Szép napot minden síelőnek!
h i r d e t é s
botiati75
3 élménybeszámolót írt
3
8 éve tag
Ausztria
Obertauern
2016.03.03.
02.29 és 03.01-én voltunk ezen a síterepen.A szállásunk Hüttauban volt egy magyarul beszélő házaspárnál 30euro /nap reggelivel és vacsorával .Szombaton egész nap napsütés és kellemes idő fogadott.A 7-es parkolóban álltunk meg ahonnan a schaidbergbahm felvonóval mentünk fel. A felső állomáson van egy síaerobic ,ahol hangszóróból szól a bemelegítés(nagyon jópofa)! Innen síeltük körbe a hegyet, ideális hóviszonyok közt .Szinte az összes pálya tetszett,de ha ki kell ragadnom akkor az 1c, 10a ,10b volt a kedvenc. Hétfőn visszatértünk ide a Hochkonig-i szenvedés után mikor hóesés és köd fogadott 11 felé kisütött a nap és ragyogó napsütésben csúsztunk! Aki szereti a jó hangulatot az edelweiss hüttét ki ne hagyja! A buli után kivilágított pályán lehet lesíelni a völgybe! Hatalmas a buli!Családosoknak és mindenkinek ajánlanám ezt a síterepet!
botiati75
3 élménybeszámolót írt
3
8 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2015.03.15.
Mivel elég régi beírás van erről a helyről , szeretnék egy frisset megosztani.
Tavaly vén fejjel tanultunk meg síelni a nejemmel,12 éves lányommal egy barátom segítségével.Nekem 7.-ben volt utoljára lábamon léc bodajki fekete pályán,családnak soha.
Felvitt minket Tauplitz tetejére és megmutatta arra van a lefelé a kék pálya,de azt nem ajánlja ,mert keskeny ,inkább menjünk a piroson.Leértünk...,zárásra, másnap a nejem már nem síelt Schladmingban,azt hittem utána már soha. Azóta voltunk Kaprunban és Stuhleckhen . A sítudásom úgy jellemezném "magyarosan jó".Lejövök bárhol,de amikor látom a zárt lábas könnyedén sízőket,nem jól. A kedves nejem az első "élmény után
az óvatos tanuló.
Az út: Székesfehérvárról lassan útközben megreggelizve,Zvolenben megebédelve, a rengeteg traffipax miatt délután értünk Besztercebányára. Hó sehol. A szállásunk a hotel Sachtika (103 euro 2éj/2fő reggelivel) volt,amit telefonon foglalt le húgom,mivel Ő jobban beszél angolul. A hegyre felérve elég hideg és szél volt,de legalább láttuk,hogy van hó a pályán!
A hotelbe érve egy kedves hölgy fogadott a recepción és miután kiderült jobban beszél magyarul ,mint Győzike és még jobban ,mint mi szlovákul anyanyelvünkön mondta,hogy nincs meg a foglalásunk,de nem baj van szoba.
A szálloda szobái kicsit szocreál stílusúak ,de a wellness , konyha,kilátás,személyzet 5-ös. Másnap(péntek) ragyogó napsütés,szél sehol,ember alig.Le szerettünk volna kocsival menni az alsó felvonót megnézni,mert csak az ment,hogy mégis milyen...,na azt nem lehet. A középállomáson veszel jegyet(18 euro/nap) lecsúszol a kék 7-en és szembesül az osztrák kényelmes,beülőshöz szokott szem egy meredek hepe-hupás tárcsás felvonóval.A ráforduló a korlátok közt tiszta jég, így csúszás közben kapjad el a tárcsát. A személyzet 5m-re a padon. Gondoltam az asszony itt fel nem jön , de még lehet én sem. Feljött! 2-szer!A 7-es kék és az 1-es piros ment. Mi a 7-esen csúsztunk,ami nekünk megfelelt, én kipróbáltam a piros 1-est is ami jó állapotú meredek , széles volt.D.u a wellnessben szaunáztunk,pihentettük combjainkat. Este vacsora az étteremben(nagy és finom adag) és Espumisan gyöngy.Hazautazás napján reggel szakadó hóesés! Nejem már nem kívánta a felvonózást így nem síelt,én is csak 2 órás jegyet kértem. Beindították szombat lévén az 1-es pálya melletti felvonót és a tanulópályát is.A két óra alatt pár kört csúsztam ,míg a feleségem fényképezett és nézte a tanulókat.Délben lejárt a bérlet és a cappucinó után indultunk volna haza mikor kedves feleségem elejtette,hogy bánja,nem vettünk neki is 2 órás jegyet,mert neki bőven jó lett volna a tanuló pálya is . Mivel időnk még volt, mondtam vegyünk.A nejem angolul-németül kért csak a tanulópályára jegyet , a pénztáros bácsi szlovákul és franciául(ami itt nagyon hasznos,mert rengeteg a francia) mondta, hogy nem érti! Nagy nehezen a nur baby-lift kifejezés hatására 4 euroért kaptunk 3 órás jegyet a tanuló pályára,amit feleségem tudásának csiszolására használtunk!
3 órakor indultunk haza egy kis Billa látogatást beiktatva.
Összegzésként.2 nap alatt csak 2 esést láttam,az egyik én voltam(ez természetes) ,a másik egy versenyző lány edzés közben.Szóval nem tanulókkal van tele. Olyanoknak ajánlanám, akik 2-3 napra olcsó helyet keresnek amíg a gyermek a tanuló pályán van apuka csúszik párat,d.u a család fürdik,szaunázik.Vagy közepes sítudású nem km vadászoknak!Szállás 5-ős ,síterep erős 2-es,de csak Ausztriához viszonyítva.Visszamennénk!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.