Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

marzio kiemelt beszámolói
marzio
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2013.12.15.
Üdv.!

Most hétvégén tartottuk a szokásos Jasna-i besíző túránkat.

A szállás: A szállásunk ismét a Druzba-ban volt, a hely hozta a megszokott jó színvonalat, ráadásul így előszezonban kedvező áron.

Pályák: Biela Pút (libalegelő), Lukova-Pryheiba-Májova, és Pryheiba-Zahradky pályák voltak nyitva. A Funitell-lel fel lehetett menni a Chopokra elvileg csak a gyalogos túrázóknak volt megnyitva, ettől függetlenül lehetett használni a Chopok-Lukova pályát is, de ez hivatalosan le volt zárva.

Pályák minősége, síélmény: Kezdem fentről lefelé! Chopok-Lukova: Kő, kő hátán, de odafigyeléssel azért le lehetett jönni, hivatalosan zárva volt úgyhogy aki ezen akart síelni az ezt belekalkulálja.
Lukova-Pryheiba-Májova: A felső rész de. 11 kor már szét volt síelve, aki ismeri a terepet az tudja, hogy ez a rész nem túl széles, volt bucka rendesen, lehetett gyakorolni a rövid lendületet. A Májova viszonylag széles viszont ez rendesen ki volt jegesedve még a két szélén is.
Pryheiba-Záhradky: A felső keskenyebb rész kijegesedve, az alsó szélesebb rész jól használható volt.
Biela Pút: Tökéletes, csakhát ez kék, ettől függetlenül nekem szívem csücske, mert itt tanultam meg síelni még 1991-ben. Tömeg viszont volt rajta rendesen.

Összességében: Jól éreztem magam, előszezonban ez ennyit tud sajna, ami viszont űberpofátlan az az, hogy ezért elkérnek 28 Eurót! Ennyi ugyanis a napijegy ilyenkor! És nincs olyan, hogy 11 órától olcsóbb, és olyan sincs, hogy 13.30-tól még olcsóbb, pedig a honlapjukon ez van fent! Ezzel azért nem volt jó szembesülni amikor odamentem a pénztárhoz 11.00-re. Van viszont olyan, hogy 28 Euró helyett 32 Eurós jegy és ha viszaviszed 2 órán belül akkor visszaadnak 11 Eurót, ha 4 órán belül akkor meg 8-at! Nem értem ez mire jó!

Viszont ami nagy élmény volt az az, hogy végre előszőr sikerült feljutnom a Chopok csúcsra! Nagy élmény volt! :)
marzio
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Szlovákia
Selmecbánya
2010.12.20.
Üdvözlet a Sporttársaknak!

Ma meglátogattuk a Salamandrát! Jelentem megtaláltam a Budapesthez legközelebbi közel s távol legjobb carvingpályát! Tömeg nulla, lecsúszás után rögtön lehetett beülni a liftbe. A lift vadiúj, lehajtható plexis, kényelmes és gyors. A pálya piros besorolású, van benne két meredekebb letörés, ezek a szakaszok emiatt inkább sötétpirosak, a többi rész erős kék. A fentiek miatt kezdőknek én nem ajánlanám, mivel ezeket a részeket kikerülni nem lehet, max lebotorkálni rajta, sajna az én 7 évesem is így járt. Viszont a pálya alján építettek egy kb. 300 m hosszú kis Tatrapoma felvonót, ami ma még nem működött mert épp szerelték, tehát ha ez már menni fog akkor a kezdők itt tudják próbálgatni a szárnyaikat, ugyanis az alsó rész egész lankás.
Ahogy előttem már írták páran ez a központ a pályát és a lifteket leszámítva még kezdeti stádiumban van. Ezt úgy kell érteni, hogy van egy bepucolatlan kocka épület amiben egy igényes síkölcsönző van. A kölcsönző árai megfelelnek a honlapon feltüntetett árakkal, a személyzet kedves, viszont a kölcsönzési díjon felül kauciót is kérnek ami úgy működik, hogy megkérdezi a hölgy udvariasan hogy mennyi pénzt tudsz itthagyni??? Én 30 eurót hagytam ott meg a személyit, a gyermek sílécéért és cipőjéért. Nyugtát adnak az átvett összegről, és a végén vissza is adják, persze a kölcsönzési díjat levonják :) Ezt csak azért írtam le mert kölcsönöztem már pár helyen életemben és ez nekem új volt.
A jegypénztárban lehet bankkártyával is fizetni a bérletkaució 5 EUR.
A büfé egy konténerépületben van kialakítva, alap kajákkal (virsli, kolbász, hotdog, szendvics), tudnak magyarul.
Árak.: 6 db virsli (nem a **** teszkós, hanem a normálisabb juhbeles), mustárral, kenyérrel, és 1 kisüveges Ice tea 4.30 Eur.
Ja igen! Hétköznap ha ilyen kevesen vannak akkor elég a 4 órás bérlet is, térdig lesíelheti a lábát az ember ennyi idő alatt is! :)
marzio
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2009.12.31.
Hello Judyt!

Mi hétfőn voltunk, részben osztom a véleményedet pályaszínekkel kapcsolatban. A 4 es pálya (panoramapiste) inkább kék, kivéve az első 30 méterét, ott ugyanis inkább piros, de óvatosan leküzdhető. Viszont a Mariensee-i oldalon a 7 es és a 9 es pályának vannak igencsak sötétpiros, már majdnem feketére hajazó részei,az én 6 évesemet a lábam között kellett levinnem! A többi pálya színezése stimmel, az 5 ös pálya (Talfahrt Mönichkirchen)egy nagyon kellemes lankás pálya, egézen kedőknek is ajánlható.

Nekem öszességében nagyon bejött a hely, megyünk máskor is.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.