Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Naftz Andras kiemelt beszámolói
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Bulgária
Banszko
2022.03.14.
Március első hetében voltunk Banszkoban. Az út nagy része autópálya. Otthontól a Banszkói szállodáig nekünk 825 km. Szabadkánál mentünk fel az autópályára ez a Bolgár határig teljesen készen van. A Bolgár oldalon a határ után kb. 10km-es szakaszt még építenek, itt vannak terelések. A Szófiáig hátra lévő szakasz (kb 40km fele autópálya a második fele pedig négysávos út. Szófiától Blageovgrádig ismét autópálya. Innentől még 50km Banszkó jó kis szerpentin. Mikor mi odaértünk szakadt a hó de takarították ezerrel, sikerült hólánc nélkül fel jutni Banszkóba.

Mi egy 4 csillagos szállodában laktunk ez pálya szállás volt. De reggel kivittek a gondollához délután pedig vissza hoztak. Reggel 8.30-tól 10-ig fél óránként délután pedig vissza 15.30-tól 16.45-ig volt transzfer. A gondollátol a szálloda gyalog 14 perc sí felszereléssel. Párszor megtettem mikor lekéstem az utolsó transzfert.

Eredetileg Kopaonikba készültem de itt nem sokkal többért kaptam ezt a szállodát (Reggelivel vacsorával innivalóval: sör, bor, rövidital üdítőital plusz még welnesz részleg is volt) mint Kopaonikban egy apartmant. Ez eddig nagyszerű volt, de azért vannak problémák is. A gondollánál reggel hatalmas sor, valószínűleg több órás sor állás. Fent aztán semmi sor folyamatosan lehet pörögni. Délutánonként többször is lecsúsztam a gondolla középállomásáig (Chalin valog) akkor már simán be lehetett férni a kabinba. Én Egyszer sem álltam sorba,van rá megoldás. Taxi vagy privát taxi a gondolla felső állomásáig (Banderitza poliana 10BGN néha eggyel feljebb Shilingarnik 15BGN) sajnos ennyivel drágább lett a bérlet. 4évvel ez előtt voltunk akkor sohasem kellet 10-15 percnél többet várni, igaz akkor 2 héttel később voltunk.

A pályákat sem nagyon ratrakolják amíg ott voltunk egy hétig, talán kétszer. Jó kis bucka sízés volt. Ez a kezdő síelőknek okozhat problémát a pálya letöréseknél. A kék pályában vannak nagyon hosszú enyhe lejtők kicsit meredekebb letörésekkel. Ezek a letörések lesznek buckásak. De cserébe jó sok friss hó volt. Én nagyon jókat mentem. A nap végén legtetejétől a parkolóig 38 percig csúsztam egy huzamban. A felső részen azért volt egy két szusszanás, de utána aztán meg állás nélkül végig. A felvonók úgy vannak kialakítva, hogy sehol sem lehet ott ragadni mindenhonnan a parkolóba visz az út.

Az árak: tea 4BGN cola 5 sör 8BGn forralt bor 10BGN saslik sült burgonyával +cola 20BGN.

A nagy számú Román síelőt a pályán és a szállodában látva úgy gondolom, hogy Románia jobban teljesít, pedig nem is volt ki plakátolva.
20220303-144554.jpg
20220302-102639.jpg
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Bosznia
Jahorina
2022.01.29.
Most voltunk Jahorinán. A 3 évvel ez előttihez van pár változás. Udvarnál mentünk át.Az út egy kicsit rövidebb és gyorsabb.Elkészült az autópálya határ átkelő Horvátország és Bosznia között, így már nem kell Samac felé menni.Kifelé és visszafelé sem kellet várni semmit. Zenicától egész úton esett a hó.Az utolsó 500 m-n fel kellett szerelnem a hóláncot(Poljicén laktunk) .Az 1-s felvonó kabinos lett. Úgy néz ki, hogy az előzőleg itt levő 6 üléses felvonót két részre osztották. Az egyiket elvitték A Rajka dolinába ez a 10-s felvonó, most már itt is van ülős felvonó. A másik felét pedig egy új pályára Trnovora(ez a 9-s pálya) építették fel. Van még egy kabinos ez a 8-s. Itt pálya is új.Több régi pályát ki vasaltak, sokkal kevesebb a bukkanó és újakat is építettek. Nagyszerű időnk volt szerdáig , csikorgó hideg (hétfő éjszaka -26 fok).Nappal ragyogó napsütés.Az 1-s és a 8-s kabinosnál voltak napközben néha többen, de pár percnél többet sohasem kellet várni. Két óra után 0 perc várakozás. 9,6,10 felvonókon és a pályákon sokszor egyedül voltam.Az árak is kedvezőek. Síbérlet január 23-ra 24 Euro(ez még főszezon) az utána következő 3 napra 63 Eur(ez már közép szezon). Nekem már senior jár. A hüttékben tea 2 KM forralt bor és a pohár sör 4KM. Esténként Poljicén vendélőben ketten 20-30 Eur.-ból megvacsoráztunk.Lehet fizetni Euróval és KM-el is.Rendesen váltják 1Eur 2KM.Ha Euróval fizettünk többnyire Eurót adtak vissza.
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Bulgária
Banszko
2018.03.23.
Március közepén voltunk Banskoban. 820 km itthonról az ut. Szabadkától Nis-ig autópálya. Nis és a Bolgárhátár között kb. 50%-ban kész az autópálya. Szabadka Belgrád 560 Din Belgrád Nis 800 DIn az autópályadíj. A Bolgárhatár közelében még egyszer kell fizetni 190 Dinárt. A Bolgár matricát ne a határállomáson vegyétek hanem az első benzinkutnál. A határon egy bódéban 15 Eur-ért akarták adni. A benzinkútnál 15 Leva.Nemkell Belgrádot kikerülni az átvezető autópálya sokkal gyosabb mint az ellerülő. Kb 15 perc alatt át szoktunk érni. Bansko az tejesen jó. Töbségében hosszu kék pályák. A pirosak egyrésze is inkább halványpiros. Lentről egy kabinos visz fel reggel itt van 15-20 perc várakozás, a fenti felvonoknál soha nem kellett várakozni. A pályán a vendéglői árak : kávé 3 Forrócsoki 7 ásványviz 4 Leva. A szálloda is szuper volt. Reggel transzfer vitt a gondollához délután pedig vissza a szállodához. Szuper volt, nagyon jol éreztük magunkat.
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Bosznia
Jahorina
2017.02.01.
Mint az elöttem szoló mondta személyivel belehet lépni Boszniába.Ha autóval mentek a sebességkorlátozásrsa figyelj!Vannak telepitett radarok.A határtól Szarajevóig 4. Hazafelé az autópálya kijáratnál megállitottak a rendörök és addig nem engedtek tovább amig leellenőrizték , hogy nem volte gyorshajtásom.Egyébként minden külföldi rendszámos autót.Probléma még a lakott terület.A lakott terület jezőtábla után sokszor alig van ház.Valahol messze a hegyoldalban 1-2.Már vagy10 15 perce megyek és már elfelejtettem,hogy lakott területen vagyok és akkor ott a végét jelző tábla.Lassan lehet haladni a kanyagós út és a teherautók miatt.A telepitett radarokat tábla jelzi.Bjelasnica kb 60 km-re van jahorinától.Tányéros liftből 2 szokott müködni a bébilift és az olimpiailift.Olimpialift az a szolovákiában rendseresitett régi katapultos.De a 3 db 6személyessel a terep 90% besielhető.Mi 25-én jöttünk haza. Ha Márciusban lesz jó hó akkor ismét megyünk.
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2016.01.25.
Itt vagyunk Kopaonikon. Pénteken érkeztünk. Tompánál léptük át a határt. Szabadkán váltottam pénzt 100 Ft-ért 37,5 Dinárt adnak ez megeggyezik az otthoni banki középárfolyammal 1 RSD=2,6 HUF. Az autópálya olcsóbb lett Szabadka és Belgrád között. Tavaly Októberben jártunk erre. Akkor UJvidék elötti kapunál 330 din volt. Belgrád elött 260 Din. Most pedig Ujvidéknél egy jegyet ad és Belgrádnál 290 Din-t kell fizetni. Belgrád és Krusevac között 530 Din.Si bérletet lehet kártyával fizetni. A pályán lévö hüttékben én nem láttam, hogy valaki is kártyával fizetett volna. A közponból indul egymás mellöl három felvonó itt vannak nagyobb éttermek ott valószinüleg elfogadják a kártyát. Én azokban nem voltam csak pénzt váltani 1Eur 120Din a pincéreknél. Mikor utoljára itt voltunk 2 éve akkor a hotel Putnikban vettem si bérletet most itt nem árultak.Be kellet mennem a központba.Itt lakunk a közelben. Az 1-es pályárol indulunk minden nap nekünk ez lett volna a legkényelmesebb. Vannak ujdonságok is. Uj felvonok a 19-es Gvozdac és a 21-esKrecmar 6személyes fütött ülléssel buborékos tetővel és (WiFi-vel már akinek érdekes). A 11-eshez mozgójárdavisz azt a 100m-t sem kell gyalogolni mint eddig. Ez olyan mint Jahorina csak még attol is jobb.
üdv: naftzandras
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2014.03.11.
Szombaton 8-an delutan ertunk ,ide, aznap mar nem sietunk. Ha Jo koran indultok meg belefer egy delutani sieles. Mi kozelbol Hartarol 6ora utan indultunk 3 oa uant ertunk ide.Az autopalyan vegig lehet jonni..
.Nis elott 60 k-rel kell leternI a palyarol Kruseavac fele de Kopaonik is ki van tablazva. Az utan a varosokban (Krusevac es Brush ) van egy kiskavaras ,nehez megtalalni a Kopaonik tablat. Az uton meg a hegy kozeleben is nyoma sincs a telnek. A felesegem mondja , hogy azok a viragok amelyek otton meg csak rugyeznek it mar viragoznak. Azutan ahogy jovunk fefele egy hatar es mar szerelik a holancot. Egyre tobb a ho es suru kod. Vasarnap reggelre vagy 15 cm friss ho esett. Az utan nap- kozben napsutes felhos kodos valtakozva. Kellemes -1 fokos homerseklet. Ma hetfo reggel ujjab 10 cm porho. Napkozben folymatosan esik most is este11-kor amikor ezt irom. Ma nagyon hideg volt es euros szel. Delutanra olyan surukod , hogy a palyat majd hogy nem ugy kellet:: kitapogatni mert latni nem lehettet. Ez a felso reszeken igaz, lejjeb azert kicsit jobb volt a helyzet. A ho a palyakon por kemeny alappal. A ratrakolast eddig nem vittek tulzasba. De azert nem olyan roszz. Nem 10-20 evvel ez elotti Szolvak palyakra kell gondolni. A web oldal informacioi teljesen korrektek , mind a hohelyzet mind a mukodo palyak mind a berlet arak tekinteteben. A berletre 200 Dinar kaukcio van. En ugy lattam, hogy amikor vissza valtjak akkor bemutatjak a szamlat is. Mi a vila Kosticban lakunk. Ez kb 2-3 km- re van az 1-es felvonotol. Ma csak holancal tudtam vissza jonni. De a volgyben a haz elott lehet hagyni a kocsit akkor kb 200m-t kell felfele gyalogolni. A szallas 8 Euro per nap a kaja ugyszinten (reggeli+vacsora) szemelyenkent. Nem egy otcsillagos de teljesen ,jo meleg van , a szoba tiszta a kaja nem kulonleges de boseges(en pl reggelire. a. bureket. joghurttal szeretem). Van ket zemelyes szoba es apart man 4-5 szemelyre konyhasarokkal. Jo hely ez Kopaonik na meg Jahorina is foleg ennyi penzert. A szallast a bookinon melehet talalni.Regen tobbnyire Slovakia volt az utcel, mostanaban inkabb Balkan. Jo csuszast. !ui :tabletten iron exert nincs ekezet. A hibakat majd otthon kijavitom.
Naftz Andras
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2014.01.24.
A fekete pálya (Bela Reka II) nagyon fekete. Bela Reka I az kék. Mi tavaly Január végén voltunk. Akkor fent volt hó rendesen. Én lecsusztam a Bela Reka II-ön, rajtam kivül nem volt senki. Az utolsó 2-300 méteren lekellet csatolni. Mikor oda értem a köztes állomáshoz a felvonó kezelő megkérdezte, hogy lefelé akarok-e menni. Mi fenn laktunk a hegyen. Ebből gondolom, hogy akkor nem nagyon sielt ott senki. Meg nem is találkoztam sielővel. Amikor fent kiszálltam odajött a fenti felvnó kezelő és mondta, hogy ne menjek le. Bela Reka I-en semmi hó nem volt. A felvonók játak tehát Brezecére vissza lehetett jutni csak nem sível. Mégegyszer mondom akkor volt temészetes hó bőven, most pedig csak mühó van a web oldal szerint. Az is csak a pályák egyrészén.Úgy lehetne átsielni a többi pályára Brezecéről, hogy Bela Reka felvonóval felmentek, 14-es síuton át csusztok a 14-es felvonohoz,itt sokat kell botozni.Másik lehetőség 18.19-es siuton lecsusztok a 19-es felvonohoz ez csákányos és elég meredek.Vagy innen tovább a 10-hez ez egy korongos felvono kellemes könnyü pályával. Innen vagy a 14-röl azután már midenhova könnyen át lehet csuszni botozás nélkül. Csak az a probléma szerintem, hogy most a síutakon nincs hó.Egyébként Kopaonik egy szuper hely. Karban tartott pályák előzékeny személyzet. Pl a nap végén a csomópontokban egy helyi dolgozó útba igazit mi merre van.Ilyet eddig máshol még nem láttam. Ami furcsa volt a pénztár nem a felvonok kezdeténél hanem valamelyik szállodában van. Jó sielést. üdv. naftzandras
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.