Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

pigeon kiemelt beszámolói

2017.02.20. Síterep: Fanningberg, mások beszámolói
Szombaton jöttünk meg egy rövid, 3napos fannigbergi túráról. Idén úgy alakult, hogy síszünet idején tudtunk csak utazni. Csütörtökön elég nagy tömeg volt a pályán, egyszer belefutottunk egy 10-12 perces várakozásba a Samson liftnél, az átlag 5-8 perc volt. A tömeg azonban péntekre, a hóeséssel és a lehűléssel eltűnt, ekkor a leghosszabb várakozás 4-5 perc volt. Szombatra pedig kiürült a terep, gyakorlatilag sorbanállás nélkül lehetett síelni.

A pályák kiváló minőségűek voltak, és pályán kívül is volt hó bőven. Hét év kihagyás után jártunk idén újra itt, és valahogy rácsodálkoztunk, miért is hanyagoltuk el ennyire ezt terepet. Fanningberg szerényen megbújik a nagyok árnyékában, de kiváló adottságú terep. A 8-as pálya fenti letörésével kapcsolatban: szerintem érdemesebb a piros 5/6-oson lejönni, és a kis átkötőn visszacsatlakozni a kékre. Ez a lejtő szélesebb és kevésbé meredek, és a hó minősége is jobb, mint a szomszédos kék szakaszon, amin már délelőtt is előbukkantak itt-ott jeges foltok. Nehézsége talán, hogy az első domb aljában egy emelkedő van, és ha nincs kellő lendület, akkor botozás a vége.

Szállásunk Grabendorfban volt egy kis Bauernhofnál. Ilyen kedvező áron még nem találtam eddig lakást a környéken (120 EUR/3 éj/2 fő), és szuper kedvesek a háziak (bár ez eddig mindehol alap volt). Csak ajánlani tudom mindenkinek: ferienwohnung-bauer.at

Linda
h i r d e t é s
2016.01.30. Síterep: Hinterstoder, mások beszámolói
Sziasztok!

Friss infók: a pályákon bőségesen van hó, és a nagy meleg ellenére is egész tűrhető, jól síelhető állapotban voltak még tegnap is – a friss hó és a hideg azért nyilván itt sem ártana. A hely sajnos csalódást okozott nekünk: megerősítve a korábbi véleményeket, kék pályák kedvelői felejtsék el ezt a terepet. Nem is elsősorban a meredek letörések miatt, hanem mert egyszerűen nincs egy igazi, hosszabb, széles kék pálya. A 3-as számú családi pályának nevezett, 3 km hosszú pálya egy marketing fogás.

A 6-os ülőssel a hegy tetejére megérkezve egy felvezető szakasz után egy letöréshez érünk: jó lejtésű, még a szélessége is rendben – szóval eddig ok. Innen viszont következik egy keskeny átkötő szakasz (mivel sokan csúsznak rajta, így már délelőtt jeges, széttúrt – nem nagy élmény.) Aztán megérkezünk a 10-es kabinos tetejére. Hogy ennek a lejtőnek a bal oldalát kinevezték kék pályának, az egy vicc. Ha már enyhe lejtésű részt keresünk, az amúgy inkább a hüttétől indulva található meg. De ez a pályaszakasz egy hosszú, meredek lejtő. Igaz, hogy nagyon széles, és ha nem fagyos-jeges a pálya, gond nélkül síelhető, de egy kék lejtőre vágyó sízőnek azért ez munkás. Jó hír, hogy akit megijeszt a lejtő, kikerülheti egy kis erdei úton (bal oldalon, a pálya kb. 1/4-énél indul). De ugye akkor megint egy szűk erdei úton haladunk… és ráadásul ennek az alján egy kis domb fogad minket, tehát nem árt megereszteni a léceket – de annyira nem tudjuk, hogy ne legyen botozás a végén. Innen jobbra tarva egy szinte vízszintes szakasz következik, ez azért letudható botozás nélkül. És akkor végre felcsillan a remény, hogy megérkezünk egy kellemesen széles és kellemes lejtésű részhez – ez tart is vagy 200 méterig. A végén letörés, de ez is kikerülhető. Utána még egy enyhe lejtésű szakasz, és már lent is vagyunk a 10-es kabinos aljában. Szóval ezért a két jó szakaszért egyszerűen nem éri meg erre jönni. (A középállomásig vezető kék pálya is kellemes.) Marad a tanulópálya (14-es), ami szintén egy elég meredek lejtő, viszont nagyon széles, és alig lézeng rajta néhány ember – egész nap csákányozni ezek szerint senki sem szeret. Így még ebben az őrült januári tavaszban is jól tartotta magát a pálya.

A pályarendszer központi fennsíkja nagyon hangulatos, de a sok botozás után a szépségét már nem igazán értékeli az ember…

Tömeggel mi nem találkoztunk, igaz, a gigantikus parkolónak alig a harmadában voltak csak autók. A parkolás elég érdekes, én még eddig nem jártam olyan síterepen, ahol a reggel érkező népeket ne terelték volna a parkolóban.

A korábban már emlegetett szállásunk szuper volt, a környék tényleg szép, összességében nagyon jól éreztük magunkat, mert síelni jó – de többet itt nem tesszük.
Sziasztok!

Köszönettel tartozom a lelkes Királyka beszámolókért, mert a sok pozitív tapasztalatot olvasva úgy döntöttünk, mi is kipróbljuk a pályát. Nem kellett csalódnunk:-) Mivel már mindent leírtatok, amit a helyről tudni érdemes, nem szaporítanám a szót, talán csak annyi kiegészítés, hogy remek a tanuló részleg, két kis felvonóval. Nem kérdés, hogy jövőre a kis 4évesünk itt kezdi meg síkarrierjét:-) A hó minősége a mai tavaszi napon is kifogástalan volt (persze, a meredekebb részek már jegesek voltak délutánra, de igazi letörések nincsenek, így ez kezelhető volt még a kislányunknak is) Viszont sehol egy barna folt, vagy kövek - a hóágyúkat ezek szerint itt nemcsak dísznek tartják. Ausztria után igazi élmény volt a hely árszínvonala - mind a napijegyek, mind az étterem vonatkozásában. Ha kötözködni akarnék, azt azért megjegyezném, hogy egy angol nyelvű étlap nem ártana az étteremben. Szóval: kezdőknek, pláne kisgyerekkel, ennél jobb (ár-érték arányú) síterepet nem nagyon tudnék ajánlani:-)Jövőre felfedezzük az Energy Panziót is - hacsak nem ajánl valaki másik jó szállást:-)

Linda
2014.02.05. Síterep: Schladming 4 hegy, mások beszámolói
Sziasztok!

Méltatlanul kevés szó esik itt Hauser Kaiblingról, pedig szerintem tökéletes választás annak is, aki nemcsak beszállóhelynek használja a 4 hegyre, hanem itt tölt el egy egész hetet. És családi síterepnek, kezdőbb sítudással, is kiváló. Nagyon jó lejtésű, széles és hosszú kék pályák vannak itt: kezdőknek a 3-as felső szakasza, aztán jöhet a meredekebb letörésekkel is tarkított alsó szakasz, illetve a 8-as pálya - ez egy igen kellemes, lankás és nagyon széles kék pálya egyetlen meredekebb letöréssel. A hab a tortán pedig a 4-es pálya. Jó lejtésű, hihetetlen széles, hosszú kék pálya, számomra a csúcs ebben a kategóriában:-)) A 8-as pályáról még annyit, hogy a múlt héten itt lettem gazdagabb azzal a régen áhított síélménnyel, hogy "saját" pályán síelek. Valamilyen rejtélyes ok miatt 10 óráig rajtam kívül szinte senki nem síelt itt, aztán hirtelen megérkezett a "tömeg". És mivel itt reggel a liftek már f9-kor indulnak (a kabinok n9-kor), így jó néhány kört lehetett tenni békés magányban...
A 4-es mellett található tányéros lifthez pedig kitűnő gyakorlópálya szakasz tartozik.

Kisgyermekes családok számára családi síbérletet (Jungfamilienkarte) kínálnak felár nélkül, azaz anyuka és apuka legálisan cserélgethetik a síbérletet!

A helyi síiskoláról is csak jókat mondhatok, bemelegítésnek 2 órás magánoktatással kezdtük. Egy nagyon szimpatikus pasi volt az oktatónk, aki "húzta-vonta" a lányomat a pályákon, aki persze mindezt nagyon élvezte, és a 2. óra végére már számomra is hihetetlen sebességgel, és ami a fontosabb, biztonsággal közlekedett az amúgy már elég buckás terepen.

És a tökéletes síélmények mellé igen jó szállást is találtunk a Berglandhaus Martinban. Apartman kategóriában ár-érték arányban a környéken eddig nálunk ez volt a nyerő.(szépséghiba: a ház 1130 mes magasságban van, durvább havazásnál hólánc nélkül nem lehet feljutni - szerencsére nekünk ez a kaland kimaradt:-))

A múlt heti csodálatos síút után megint úgy jöttünk innen haza, hogy jövőre újra ugyanitt:-))

Linda
A 6-os átsíelő szakasza. Reggel a 8-as pályán. SAM-2929.JPG SAM-2945.JPG A 4-es sz. kék sztráda:-)) SAM-2950.JPG Kilátás a Berglandhaus Martinból SAM-2889.JPG Privát szánkópályánk:-))
2013.01.29. Síterep: Lackenhof, mások beszámolói
Sziasztok,

megválaszolok néhány általam feltett kérdést, mert másnak is hasznos lehet:-)) A 2 eurós gyerekjegyhez (pontosabban a 13 eurós heti bérlethez) nem kértek tőlünk igazolványt, viszont balhéztak, mert nem egyszerre vettük meg a felnőtt 7napossal, hanem csak másnap (mert csak délután mentünk a Kindercenterhez, ahol viszont egyáltalán nem lehet megvenni a jegyet - viszont a liftkezelő nagyon kedves volt, és ingyen használhattuk a lifteket:-)) - így másnap reggel tudtuk csak a főpénztárnál megvenni). A 7napos bérlet nem fényképes, hogy lehet-e vele a 0. napon síelni, ezt nem tudom, mert nem próbáltuk. Amúgy egy szuper hetet töltöttünk el Lackenhofban. Igazi családi síterep, a Kindercenter nagyon tuti, 3 féle felvonóval (ilyet eddig még egy síterepen sem láttam), ideális kezdőknek, a 8-as pálya pedig egy tuti tanulópálya, tök egyenletes, enyhe lejtéssel, és a tömeget is elbírja. Viszont az is igaz, hogy a felvonójával nem sikerült úgy feljutnunk, hogy ne állt volna meg legalább 2x, és hogy a 8-as pályán kívül nem nagyon van használható, hosszú kék pálya, mert a 7-esen található letörést (hosszú és meredek) jobb helyeken pirossal jelölnék - ide nem vinném fel a kezdő lányomat...
A liftek 16:15-ig mennek, viszont egy perccel sem indítják előbb, mint 9 óra:-))
De összességében nagyon tetszett a hely, kezdő gyerekkel (és egy babakocsis bébivel:-)) ideális! Visszajövünk:-))

Linda
2008.02.21. Síterep: Koralpe, mások beszámolói
Sziasztok!

Mi tegnap érkeztünk meg Koralpe-Klippitztörl-i síelésünkről. Koralpéra készültünk, de az első nap után Klippitz mellett döntöttünk - amit már jól ismertünk, mert nemrég töltöttünk el ott egy hetet. Persze lehet, túlzott elvárásokkal érkeztünk Koralpéra (köszönhetően talán ennek a fórumnak is:-)), és ezért a csalódás...
Kezdő síelők vagyunk tizenegynéhány napos gyakorlattal a lábunkban, és abban a "szerencsétlen" helyzetben, hogy a tanulópályákat (lásd 6-os) már kinőttük, de a piros pályák még nem nekünk valók. Így igazából nem találtunk magunknak megfelelő pályát. A beülős melletti piros szupi lenne néhány napra, ha a végén nem "tátongana szakadék", ami ráadásul már 11 órára totál jeges volt. Igazából azt sem értem, hogy miért buckásították ki a pálya enyhe lejtésű szélét, ahol a kezdők is simán le tudnának síelni - a profiknak bárhol kialakíthatnának buckapályát... A kék pálya meg a végére annyira beszűkül, hogy szinte bobpályává vált...
Szóval a második-harmadik napunkra visszatértünk a jól bevált klippitz-i lejtőkre. Ahol nagyobb volt ugyan a tömeg, de mégsem jegesedtek ennyire a pályák, és ahol sokkal változatosabb terepen síelhettünk.
Koralpénak azonban kétségtelen előnye, hogy még a zsúfolt vasárnapi időszakban sem volt tömegnyomor (= még a beülősnél sem volt sorbanállás).

Linda
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 68 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.