Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

hangyalany kiemelt beszámolói
hangyalany
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2023.03.14.
Kiegészítésként még annyit, hogy vasárnap reggel még át lehetett jutni a déli oldalról az északira, de aztán leállították a lifteket, így 70 km taxizással jutottunk vissza a délen leparkolt kocsinkhoz. Napközben többször bemondták, hogy le fognak állni a liftek - szlovákul és angolul. Volt, aki hallotta (és értette), de sokan nem voltunk ilyen szerencsések. De felháborítónak tartom, hogy egy olyan síterepen, ahol a síelők ekkora százaléka magyar, egyáltalán nincs semmilyen tájékoztatás magyarul. Még az 5 nyelven ,,beszélő" bérletárusító automatákon sincs lehetőség a magyar nyelv kiválasztására. De legalább az információs irodában tudtam velük angolul kommunikálni, és segítettek taxit keríteni, ráadásul összehoztak egy másik pórul járt párossal, így feleződött a taxiköltség.
A mai napon a déli oldalon nagyon kevesen voltunk. Valószínűleg költséghatékonysági okokból kizárólag a C4-es tárcsa és az A5-ös kabinos ment. Mivel a B6-os ülőst nem indították el, a kék 34-es panoráma alja pedig élvezhetetlenül jeges, néhol köves és sok helyütt már barna foltos volt, jószerivel csak úgy lehetett lejutni a lifthez, ha a piros 31 a-n vagy a piros 36-oson fejeztük be a csúszást. Több sísulis csoport is volt ma a pályán: az említett piros szakaszokon a kezdők kb. az életükért küzdöttek. Ráadásul a kabinos tetején kb. 15 négyzetméter van a felcsatolásra és elindulásra. Élmény volt, ha az ember egy sísulis csapattal együtt ért föl...
Nálam Chopok nagy szerelem, de az idén kicsit csalódtam. Bár a holnapi napban még reménykedünk...
hangyalany
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Mi tegnap jöttünk haza, egy hetet töltöttünk ott. Bár a hóhelyzet valóban nem volt ideális, mindenképp szeretnénk még visszamenni máskor is ide, mert csodálatos kis síterep, nagyon barátságos hely. Ami az egyik legjobb tulajdonsága, hogy elkerülik a nagyigényű sznobok, akiknek semmi sem elég jó. Sok a gyerekes család, különösen a lenti, oldalsó kék pályákon. Sok magyar van, és barátságos piknik-hangulat alakult ki a kék pályák aljában. Negyedik nap, mikor kicsit később értünk föl, már hiányoltak, hogy merre vagyunk... :)
A felvonókezelő maga segített nekünk kinyitogatni a sörpadokat és asztalokat, hogy minél kényelmesebben érezzük magunkat.
A fenti pályák valóban jegesek voltak már a hét vége felé, de ha a gyerekeim tudtak rajta síelni (a kislány pl. 6 éves múlt), akkor azért annyira rémes nem lehetett. Mindenesetre péntek délután mi még lecsúsztunk a völgybe is, de az már tényleg tiszta jégpáncél volt. Nem csodálom, hogy lezárták.
Nem tudom, mit jelent a ,,rendes ratrakok hiánya" - szerintem egész rendes ratrakok dolgoznak a pályán - de plusz 6-8 fokban havat sajnos nem tudnak gyártani. Amíg van, addig viszont kezelik a havat rendesen.
Remélem, lesz még lehetőségünk itt síelni ideális hóviszonyok közepette is. Ha van hó a pályán, én jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem ragaszkodik a luxuskörülményekhez. Nekünk nagyon-nagyon jó volt!
Gy.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.