Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

batorg kiemelt beszámolói

2011.02.21. Síterep: Wenigzell, mások beszámolói
Sok-sok havat!
Ismét eltelt egy év és a hétvégén itt ismét megrendezésre került a Szombathely város síversenye.
Reggel 10 körül kicsit félve érkeztünk a pályára. Félve hogy az elmúlt hetek meleg időjárása rányomja a pályára a maga bélyegét, és félve, hogy a verseny miatt nagyon sokan lesznek. Mindkét félelmem alaptalannak bizonyult, a pályán volt elég hó, a minőségével sem volt gond. A kétszáz feletti versenyzőt és szurkolóikat meg szépen felszívta ez a kicsinek tűnő sípálya és a hütte. A parkolóban ugyan nem sok hely maradt, de a felvonók előtt sem kellett percekig várni. Az időjárástól ugyan nem tartottam, de igazi pocsék idő lett, köddel és szemüvegre ráfagyó ködszitálással.
A versenyről csak jót tudok írni, a pálya kitűzése, nyomvonala, minősége jó volt. A verseny lebonyolítása igazi profi munka volt, gyorsan, gördülékenyen ment minden. Gratulálok a szervezőknek és ezúton is köszönöm munkájukat. amivel az ott lévőknek egy jó hangulatú kellemes vasárnapot szereztek.
Üdv mindenkinek!
Hát örvendetesen korán, számunkra vasárnap december 6-án elkezdődött az idei szezon is :)
Választásunk egy év kihagyás után Szent Jakobra esett, ismerjük a pályát, tudtuk mire számíthatunk.
Reggel időben fél 10 körül érkeztünk, a párás, ködös út után kellemes meglepetésként ért bennünket a fenti szikrázó napsütés. Szél nem volt, a hőmérséklet valamivel fagypont alatt, ebből kifolyólag két csúszás után a ruházat nagy részétől meg kellett szabadulni, igaz ahogy ment le a nap került vissza is belőle. Fura volt, hogy 15 óra után komolyan elkezdett esteledni, ráadásul ez karácsonyig csak rosszabbodik :)
Kicsit csalódás volt, hogy a pálya nagy része le volt zárva. A tanulórész, mellett csak egy pálya üzemelt egy csákánnyal. Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy a pályarendszer 1/4-e működött. Persze, ha valakit nem zavart a korlát és szeret a szűzhóban síelni akkor a 3/4 rész síelhető volt. Hó volt bőven a 30-40 cm a ratraktolt részen kívül is. Nem tudom mi marad belőle a hétvégére ilyen meleg hét után.
2010.02.22. Síterep: Mönichkirchen, mások beszámolói
Sziasztok!
Kb. 3 hete jártunk itt, a határhoz közeli, Mönichkirchen – Mariensee összekötéséből származóan, legnagyobb sípályán.
Mönichkirchen falu felől támadtunk, sok autó, nagy parkoló, a helyi erő biztosítja, hogy az autók között, max. 60 cm hely maradjon, sajnos szükség is van a munkájára, az emberek többsége nem gondol arra, hogy más is szeretne beférni a parkolóba.
Bejárat és a liftek XXI. századot idézik, ja, hogy már ezt tapossuk, sokszor elfelejtem. A pályarendszer kicsit bonyolult érdemes lett volna a kártyák egyik oldalára egy térképet nyomtatni, megkönnyítendő a síelők dolgát.
Négyes ülős felvonók, szám szerint 3 könnyíti meg a feljutást a magasabb régiókba.
A pálya állapota kielégítő, de a Mariensee előtti szakasz már délelőtt is nehezen síelhető volt a feltúrt hó miatt. Vasárnap lévén tömeg volt, pedig bőven a mínuszokban jártunk hőmérsékletileg, és ez főleg a pályán jelentett gondot nem a liftek előtt.
Összességében nem tudok rosszat mondani, de nem igen kívánkozom ide vissza mostanában, talán a zsúfoltság, az ár miatt nem tudom.
Sziasztok!
Néhány hete voltunk itt egy pénteki napon, de alig voltak rajtunk kívül a pályán, nagyon jó volt. A négyesülős felvonó, magért beszél, de nekem a csákányos is megfelel.
Tényleg egy kényelmes családbarát sípálya. Ami ellene szól, hogy egy kicsit messze van a többi határ közeli síterephez képest, több mint 100 km Szombathelytől.
Sziasztok!
Jakob, nekem az egyik kedvencem, nem egy óriási pályarendszer, de változatos így mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályarészeket rajta.
Kezdőknek kifejezetten ajánlott, mert két külön elkerített tanuló pálya is van. Van egy köteles "béby" és egy tányéros "haladó" pályarész.
A nagypályát két csákányos felvonó szolgálja ki, ha felvonóknál érezhető is némi tumultus (hétvégén) a pályán, már símán lehet menni. A felvonóból kiszállva gyakorlatilag négy különböző pályán lehet lecsúszni a völgybe.
2010.02.18. Síterep: Wenigzell, mások beszámolói
Sziasztok!
Én itt tanultam síelni tavaly februárjában. Az idő akkor nem volt túl kedvező, kicsit olvadt a hó, néha az eső is esett, de idén, az más. Egy kicsit későn kezdődött a szezon, de eddig nem lehet panasz rá, a pályán kívül ugyan nincs túl sok hó, de a pályán több, mint elég.
Tényleg tanuló pálya, emlékszem hogy az első napokon, milyen szorongással mentem le a meredekebb részeken, hetekkel később visszakeveredve, már csak csodálkoztam magamon, hogy félhettem én ettől valaha is. Ami a pályát illeti, nem túl meredek, ennek ellenére be lehet rajta gyorsulni, de mivel széles és jól karbantartott biztonságos is. Bizonyos napokon este is lehet, villanyfényeset síelni, hát ha valaki jól akarja magát érezni, nincs ennél csodásabb dolog, ill. nem sok.
Ezúton is köszönöm Dió barátomnak a kiváló és türelmes oktatást, bátran kijelenthetem, hogy nélküle nem lennék a síelés megszállottja.
Ja igen, most vasárnap lesz itt egy verseny, aki teheti vegyen részt rajta, azon túl, hogy jó buli szokott lenni, én is ott leszek :)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 14 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.