Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Kobak kiemelt beszámolói
Kobak
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Királyka, a mini sípálya
2017. 01. 20-22.
Mottó: Ha kicsi is, de remek szórakozás

Az utazás Budapestről Besztercebányáig nem okoz különösebb bonyodalmat – de onnan a letérés Tajó (Tajov) – Királyka irányába már nagy figyelmet igényel. A városon belül, talán egy helyen van kiírva nagyon apró betűkkel Tajó irányába a letérés – ha ezt elvéted, több kilométernyi autózás vár Rád!
A szállás is remek helyen, a sípályától néhány száz méterre helyezkedik el, a személyzet kedves, figyelmes – Zuzana jól főz, és még beszél is magyarul, csak ajánlani lehet a szállás szolgáltatásait. Az „Energy Vendégház” a sípálya mellett található, 900 m tengerszint feletti magasságban,400 méterre a sípálya aljától, és 150 méterre a sípályától – ami annyit jelent, hogy teljes felszereléssel vagy felgyalogolsz a szállásra, vagy külön díjazás ellenében az üzemeltető megkönnyíti dolgodat egy motoros-szánnal.
Mivel pénteken késő délután érkezünk a településre, az alsó sorompó nyitott, szabad az út a felső parkolóba. Telefonhívásra megjelenik a szállás motoros-szánja, ami a csomagokat felviszi a házba – mi gyalogosan vágunk neki a sípálya szélén a mintegy 100 méteres szintkülönbségnek – csomagok nélkül is megszenvedünk, mire felérünk. Szobafoglalás, vacsora, és némi pihenés után elhangzik, hogy sétálni kellene egyet a kiadós étkezés után. Felsétálunk a sípálya tetejére, majd le a sípálya aljára – mellettünk vígan csusszannak a síelők a kivilágított pályán. Az élmények befogadásával annyira el vagyunk foglalva, hogy nem vesszük észre, de a felvonó leáll, ami jelent, hogy perceken belül pokoli, erdei sötétség vesz körbe bennünket – ami be is jött! De nagyon bejött! Ilyen sötétséget, ilyen csillagos eget otthon talán soha nem láttál! Milliárdnyi csillag és a dagadó Hold a sarlójával az égen ad annyi világot, hogy ne tévedjünk el. Másnap reggel a felvonók elindulására már ott vagyunk a pénztárnál – gyönyörű napsütéses idő, reggel megmunkált, vasalt pályák, semmi tömeg... Aztán jött a délelőtti tömör sí-gyönyör. Szikrázó napsütés, szépen "kivasalt" pálya, jobbat nem is kívánhatunk magunknak. Délig élmény-síelés, majd egy órás pihenő a szálláson. Délután a délelőtti gyönyör folytatása. 16:00 órakor áll le a felvonó, az utolsó menettel már a szállásra csúszunk be. Folytatás vasárnap reggel – és mivel ezen a napon már hazafelé kell venni az irányt, 13:00 órakor befejezzük a kellemes, rég várt síelős kiruccanásunkat.
Ismét sikerült 2 szenzációs sí napot eltöltenünk az Alacsony-Tátrában, és most Királykán, nagyon jó pályán és nagyon jót síeltünk itt is.
DSCN9705.JPG
DSCN9712.JPG
DSCN9715.JPG
IMGP2751.JPG
DSCN9692.JPG
IMGP2706.JPG
DSCN9720.JPG
Kobak
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
A ködös Aflenz - Bürgeralm!

Március 23. voltunk kint. Az előrejelzés elég vegyes volt, de azért elindultunk korán reggel. Csak egy napra mentünk ki. Megérte :)
Az úton végig szép idő volt. Az utak tiszták jól járhatóak. A forgalom gyengének mondható. 10:30 örül érkeztünk meg Aflenzbe, a sípályához. A pénztárnál tiszta szép, szélcsendes idő várt minket. A parkolóban elég kevés autó állt. Mikor megváltottuk a jegyeket, a pénztáros kérdezte, hogy biztosak vagyunk a dolgunkba, mert a hegyen elég nagy a köd. Mondtuk nem számít, ha már idáig eljöttünk legalább egy kávét iszunk a hüttében. A felvonónál nem kellett sorban állni, rajtunk kívül egy ember ment felfelé. A felvonóban félúton már látszott a hegyre rátelepedő felhő. Kiszállva első utunk a hüttébe vezetett egy jó kávéra. Nem sokat láttunk. Szélcsendes hideg, ködös idő volt. A látótávolság 10-15 méter volt talán. A hó minősége elfogadható, pár napja esett friss utánpótlás. A hegyen minden hófehér és az ember elveszti a tájékozódó képességét. Mivel nincs szél ezért a köd is marad. Néha kicsit sűrűbb, néha jobban lát az ember. Végig mentünk majd minden pályán, szinte vakon. Sokszor meg kellett állni, tájékozódni. A pályák szélesek, változatosak, néhány helyen jegesek. Néha nem tudtuk melyik pálya, melyik részén járunk, merre induljuk tovább. Szinte mindenki így volt, aki nem ismerte az aflenzi terepet, mint a tenyerét. De nagyon jól éreztük magunkat.
Egy nagy buli volt ez a nap. Rengeteg bukfenccel, sok nevetéssel, vidámsággal telt. Érdekes volt ilyen tejben csúszni.
IMGP0413.JPG
IMGP0428.JPG
IMGP0437.JPG
IMGP0447.JPG
IMGP0457.JPG
IMGP0469.JPG
IMGP0482.JPG
IMGP0470.JPG
Kobak
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Vasárnap voltunk kint a síparkban. A pálya kicsit latyakos volt, de egész jól lehetett csúszni. Azért kicsit sárfoltos volt. Kevesen voltak, a felvonónál nem kellett sorba állni. A személyzet odafigyelt mindenkire. Dicséret érte. Az odavezető utak tiszták, jól járhatóak.
Tetszett, hogy van pályahasználati jegy. Ezzel a felvonókat nem lehet használni, de a pályát igen. A kezdőknek, most próbálkozóknak ajánlom.
A lányom tanítgatta a barátját boardozni. Nekik ilyen jegyet vettünk. Egész nap elvoltak. A nap közepére már lecsúsztak a kör-bárig, onnan pedig vissza sétáltak. Nagyon jól éreztük magunk. Kellemesen elfáradtunk.
20110109259.jpg
IMGP8001.JPG
IMGP8007.JPG
IMGP8037.JPG
Kobak
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Sziasztok!
Hétfőtől csütörtökig voltunk kint. Szenzációs pár nap volt. Síelésre, snowboardozásra tökéletes a terep.
A pályák elsőosztályúak, kiválóan kezeltek. Az új panoráma pálya csodálatos. A kék pályáknál figyelni kell, mert szerintem néhány helyen (a kabinos felvonó felső szakaszának alsó részénél) inkább pirosnak felel meg. Valószínűleg azért mert nagyon szélesek. A pályák délután is jól használhatóak, nem buckás, vagy jeges. Nincs tömeg, a felvonóknál nincs hosszú sor, nincs tolakodás. Nagy élmény lecsúszni a Kriechbergről (2002m) a parkolóig (868m). Változatos, izgalmas.
A parkolóban rengeteg a hely. Reggel mindig irányítják a kocsikat, hogy ki, hová álljon. Ezért nem kell keresgélni a helyet.
Az ott dolgozók nagyon segítőkészek, udvariasak, közülük sokan beszélnek magyarul, ezért nem gond a nyelvtudás hiánya.
IMGP3821-1.JPG
IMGP3800.JPG
IMGP3822-1.JPG
IMGP3815-1.JPG
IMGP3831.JPG
IMGP3807.JPG
IMGP3805.JPG
IMGP3856-2.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.