Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

metron kiemelt beszámolói
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Január 25-től három napig síeltünk itt, ami igazából egy igazi sínapra korlátozódott, mert a többi napon mindössze négy lift üzemelt. Gyakorlatilag két pályán köröztünk egész nap. Ennek oka a hatalmas szél, hófúvás és átláthatalan köd volt. De azon az egy napon megmutatta a hely, hogy érdemes ide ellátogatni. Kellemes a pályák lejtése, szépen gondozottak rengeteg lehetőség adódik pályán kívüli síelésre és nincs hatalmas tömeg. A Wurmkogl II Bahn tetjénél lévő kilátóból mesés panoráma nyílik. Jók a hütték. Ezeket volt alkalmunk alaposan felderíteni mert nem akartunk jégkockává fagyni az időjárás miatt. Azt is megtanultuk, hogy nem veszünk többnapos bérletet ezután csak ha tutuibiztos jó idő igérkrzik, mert ez így nagyon nem érte meg. Igazából a Hochgurgl-i oldal tetszett nekünk nagyon. Ott jobb minőségű volt a hó. Obergurglben kicsit jegesebb darabosabb volt, pedig látszott, hogy rendesen eldolgozták a ratrakok mégsem sikerült az erőfeszítés. Mások is így gondolhatták, mert inkább onnét tartottak a Hochgurgl-i oldalra. Szuper kaland pályát építettek kisebb-nagyobb ugratókkal, alagutakkal, bedöntött kanyarokkal. Minden korosztály számára élvezetes szerintem. Rengeteg potenciál van még ebben a helyben amit nem használnak ki az üzemelteteők, kicsit olyan mintha mostoha gyerek lenne Sölden mellett. Bár úgy láttam jövő szezonra egy új tíz személyes kabinos lift épül és mellé egy új étterem és kiszolgálo létesítmény is társul majd. Egyszóval tetszett a hely és jövünk még ha az idő is úgy akarja.
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ausztria
Ötz - Hochötz
2015.02.02.
Kényszermegoldásként töltöttünk Hochötzön egy napot, mert Söldenben gyakorlatilag lezárták a hegyet a viharos szél és havazás miatt. Itt azonban a kamera képek jó látási viszonyokat és szélcsendet mutattak. Remek alternatíva volt, hogy havon töltsük a napot. A pályák szépen kezeltek de a liftek által igazi időutazáson vehettünk részt. Az egyik kabinos lift valószínűleg még a hatvanas évekből maradt itt és néhány ülő liftje is szebb napokat látott már. Ezért is untunk rá elég hamar. Nem volt kedvünk az ősrégi és lassú, nagyon lassú liftekkel felvonózni. A pályán síovi működik ennek köszönhetően rengeteg kicsi síelt, ráadásul síverseny is volt nagyobbacska gyerekeknek. A központi panoráma hütte önkiszolgáló rendszerben működik,semmi extra. Némelyik piros pálya inkább fekete de vállalhatóak. Egy kis jégből és hóbol kialakított iglu faluban akár a pályán is éjszakázhatnánk. Mindezekhez mérten a síbérlet ára kedvező, reális. Összességében azonban nem hiszem, hogy újra idelátogatnánk.
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ausztria
Ski Arlberg
2014.02.02.
St.Anton kicsit túl misztifikált hely. Miután a Nasserein felvonó parkolójában közölték, hogy 7 eurót kérnek egy napi parkolásért, onnantól nagyon kritikus szemmel néztem a dolgokat.Tehát a 7 eurómért cserébe kb. 300m-t cipelhettem a léceket a felvonóig teljes menetfelszerélben.A WC-k retek koszosak voltak(reggel 10-kor). Fél 11-kor már összetúrt pályákat találtunk. Ennek ellenére megpróbáltuk jól érezni magunkat,ami végül is sikerült mert zárásig csúsztunk. Mégis egész nap kicsit idegen volt a hely nem tudtam hova tenni. A hütték nem drágábbak mint más környező sípályákon, én rosszabra számítottam. A liftek és a pályák szervezettsége jó. Mi azért látogattunk el ide 1 napra levezetésként, hogy lássuk érdemes-e hosszabb időre foglalni jövőre de nem győzött meg(pedig még az időjárás is kitűnő volt). Igaz ez csak egy szűk kereszmetszete a régiónak,nem lehet obijekív véleményt alkotni, de ahogy előttem már írták pl. Ischgl vagy akár Serfaus klasszisokal többet nyújt és még a parkolás is ingyenes. Nem véletlenül járunk vissza ezekre a helyekre már 4 éve.
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ausztria
Ischgl
2013.01.29.
Ischgl a megunhatatlan.Idén is tudtak újdonsággal szolgálni két hüttét újítottak fel és varázsoltak tükör palotává, most rájuk sem lehet ismerni. Az Alp Trida Sattelnél lévő hüttéhez hatalmas panoráma teraszt is építettek ami alatt már csak a szakadék van. Nagy kedvencünk ez a hely három éve ide járunk és még idén is találtunk olyan pályát amin még sosem síeltünk és ilyenkor döbbenünk rá hogy azok a legjobbak.Svájc felől jártunk fel, innét sokkal hamarabb fel lehet jutni mint Ischglből. Samnaun a vámmentes paradicsom de nem feltétlenül a magyaroknak van kitalálva, sokkal inkább a dúsgazdag orosz milliomosoknak, legalábbis az üzletek nagy többsége hozzájuk szabja az árakat. Tankolni viszont nagyon megéri itt,a jelenlegi euró árfolyamon literenként 70 Ft-tal tankoltunk olcsóbban diselt mint itthon. Na de ide mégsem ezért érdemes jönni hanem a többszáz km változatos pályáért. Nagyon népszerű hely mindig sokan vannak de eloszlik a tömeg. Hiába a gondos előkészítés a kritikus részeken délután már mindig buckákat kell kerülgetni. Ennek ellenére szerintem aki egyszer itt járt biztosan visszavágyik még ide.
DSC-0244.JPG
DSC-0243.JPG
DSC-0236.JPG
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ismét 3 napot töltöttünk itt és most az időjárás a kegyeibe fogadott minket. Végre minden részén járhattunk a régiónak ennek köszönhetően mikor felfedeztük a legnyugatibb serfausi pályákat máshol már nem is akartunk síelni.Egyszerűen tökéletesek voltak csodás panorámával. Fissben a Waldbahnnál parkoltunk itt sosem volt tömeg.Serfausból visszajutni Fissbe a nap végén 1 óra majdnem megszakítás nélküli síelést jelentett,mindössze 3 felvonót kellett használni amiből az egyik csak kb 50m hosszú. A Serfausban nem olyan kényelmes a parkolás. A felvonó személyzet egyébként nagyon kedves és figyelmes. A harmadik napra 5-10 cm friss hó hullott a felsőbb részeken talán több is ami meghozta a freerideosok kedvét mert nagyon sokan voltak a pályákon kívüli részeken amiből itt akad bőven. 212km pályából 131km 2000m felett található. A völgybe vezető központi pályák azért itt is megviseltek voltak a nap végén. Ide még biztos visszajövünk a jövőben nagyon kellemes hely, családosoknak kifelyezetten ajánlott. Nagy figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságára és szórakoztatására.Ne rémítsen meg senkit a távolság biztosan elégedetten fognak hazajönni ha bevállalják.
DSC-0231.JPG
DSC-0227.JPG
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ausztria
Kaunertal
2013.01.28.
Tirolból hazafelé tartva az utolsó napunkat Kaunertálon töltöttük. Lent a völgyben még -17 fokot mutatott a hőmérő, amitől nem kaptunk röhögőgörcsöt, de a hideg nem lehetett akadály így nekivágtunk. Egy örökkévalóságnak tűnő szerpentin után, az alsó parkolóban álltunk meg,ahonnét könnyen megközelíthettük a buborékos felvonót ami a síterep központjához visz és van egy köztes állomása is. A síbérletet már lent a völgy bejáratánállévő fizető kapuknál megvásároltuk, aminek az árában benne van az úthasználati díj is. Itt le is lehet adni nap végén a kártyákat. Felérve a hőmérséklet -8 fokra "szelidült" így egész elviselhető lett sőt a napsűtéses részeken nem is fáztunk. Szikrázó napsütésben értünk fel a fűtött kabinos felvonó felső állomásáshoz, ahol lélegzetelállító kilátás nyilt az olaszországi hegyekre. Síelő csak alig néhány lézengett a tökéletesen előkészített pályákon amiken még ebéd után is ratrak nyomon síelhettünk.Ez bizonyára annak is köszönhető ,hogy szombat volt és azt hiszem a környező nagy síterepek elszipkázzák a forgalmat innét.Szinte úgy éreztük,hogy csak a miénk a pálya. A központban található hütte minden igényt kielégítő XXI.századi felszereltségű és gond nélkül találtunk asztalt ebédidőben. Az árak szokásos tiroli árak. Gleccser lévén sok pálya csak csákányos felvonóval érhető el,ami még teljesen elviselhető és aki nem szeret csákányozni annak is van bőven alternatíva. Összeségében egy kiváló egynapos síterep aminek egyetletlen hátránya a nehéz megközelíthetőség mint minden más gleccseré.De már csak a panoráma miatt is érdemes ide ellátogatni a tökéletes pályaminőség pedig csak ráadás.
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Ausztria
Ischgl
2012.02.05.
Ischgl idén is viszi a prímet. Nem is vágyom máshová.Most csak négy napot töltöttünk itt és szállásunkból adódóan minden nap Svájc felől mentünk fel,aminek egyértelmű előnye,hogy nem kellett napota tülekedni a felvonóknál a reggeli feljutáshoz. Na és persze amit a vámmentes boltokban vásároltunk nem kellett egész nap magunkal cipelni. Úgy alakult,hogy sokkal többet síeltünk most svájci oldalon mint Ischglben.Személyes kedevnceim az M1,M2 és N2-es felvonóval elérhető piros pályák. De bármelyiket mondhatnám igazából mindegyik remek. Nagyon szeretem az itteni hüttéke,de svájci oldalon tényleg drágábbak, az amúgy sem olcsó árak.Itt valószínűleg mindenki megtalálja a számítását és nem fog csalódottan hazajönni. A síelő közönség igen vegyes ukránok,lengyelek, litvánok, belgák angolok,németek és ki tudja még hányféle náció síel itt,mert egyszerűen szuper.Lehet,hogy nem itt van a szomszédban de minden pénzt megér.
metron
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
Üdv!Egy kis élménybeszámoló. Január 21-től 3 napot töltöttünk Serfaus-Fiss Ladis-ban. Épp egy jó nagy havazás után így első nap alig néháy pályát tudtunk csak használni,viszont remek porhavas élményben volt részünk.Akkor mindenhonnan robbanások hangját lehetett hallani,gyanítom a lavinákat robbantották mert másnapra sokkal több pálya volt nyitva. Fissben parkoltunk ahonnan könnyen megközelíthetőek a felvonók(egyből három is)és a pénztárak.Hatalmas pályarendszer így ez a három nap nem is volt elég a teljes felderítésére.De így is sikerült remek élményeket gyűjteni.Nekem leginkább a Ladis felé eső pályák tetszettek,kellemes piros pályák,modern felvonók és aznap szép idő is volt,ami sokat hozzátett az érzéshez.Fiss inkább egy olyan mint egy nagy elosztó Serfaus és Ladis felé. A Serfausi rész is nagyon kellemes bár ott igen nagy hóvihar volt és nagyon rossz látási körölmények között kellett sielni, úgy hogy legöbbször semmit nem láttunk. A hütték szuperek de az árak borsosak. Összeségében nagyon jól éreztük magunkat és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.