Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

blaho82 kiemelt beszámolói
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.12.20.
Sziasztok!

Voltam fent tegnap. A pálya nem olyan szuper mint a múlt héten.Jóval kevesebb a hó rajta kb. 15-20cm, de sielhető. Ratrakolva szombaton volt utoljára,de a kevés hó miatt nem is lehetne. A hó csontá van fagyva elég gyors a pálya igy viszont nem buckásodik annyira. A kikopott részeknél kifordult 1-2 földarabot folyamatosan ledobálják. A karácsonyi külföldi sitúrák előtti bemelegitésre megfelelő. Amig az időjárás engedi nyitva lesz. A táj lenyűgöző az összes fa fehér mint a mesékben. Jelenleg süt a nap és -1-2 fok van.
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2010.01.26.
Sziasztok!
Tegnap voltunk sielni a Chopokon.A déli oldalára mentünk de vettünk 29euroért jegyet ami ervenyes volt az Északi oldalra is.Igy közel 30km-es pályarendszeren sielhettünk.A csúcson rendkivüli hideg de tiszta idő fogadott.Leginkább a Luková és Záhradky közt levő pályákat teszteltük.Ezek összeségében nem rosszak,de elég kopottak és néhol már jegesek voltak.A többi pálya is hasonló, jót tenne nekik pár cm friss hó.A használható pályákon köveket sziklákat nem láttam a hóvastagság ideális.Sorbanállás kb.2-3 perc volt.
az 1b pálya a csúcs alatt
a 11-es FIS pálya Lukován
a B felvonó alatt,alul Rovná Hola látható
a csúcsra vezető S felvonó
11-es pálya
Konsky Grun
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2010.01.24.
Mi is kellemesen csalodtunk a pályában. A lenti pályak kitünőek fent sem sokkal roszabb. Még délután sem buckásodott!Nekem kifejezetten tetszett,hogy a felső rész nincs letaposva,de igy sincs mélyhó fent. Sziklák közül is csak azok látszanak ki amelyek máskor is. A 3-as pályát kb. a felénél egy patak keresztezi itt vigyázni kell főleg ha rosszak a látási viszonyok,de egy sávban átt lehet felette siklani..Sorban állás nem volt,megállás nélkül sieltünk.Egyébként tényleg vannak ujitások. A 6-os pálya mellé csináltak még egy piros nehézségű pályát. A snowboardosoknak az 1-es pálya jobb oldalán külön kitaposott pálya van egészen a Srdiecko hotelig különféle ugratókkal szinezve. Egy darabon a pálya bekanyarodik az erdőbe is! Aki mostanában készül oda lassan vezessen Podbrezová és a csúcs között mert mérnek a rendőrök. Nekünk sikerült jól megdrágitani a sielést!!!
1a új pálya
2-es pálya
a 3-as pálya teteje
F felvonó
Chopok csúcs
az új 1a pályát készitik
az ugratók egy része
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Strallegg
2010.01.01.
Sziasztok!
December 30-án kipróbáltam a Strallegi sípályát. Itt egy hosszú 2,5-3km-es nagy pálya és egy 500m-es tanuló pálya található külön csákányos felvonóval. A nagy pálya a tetejét (kb.300m) leszámitva végig piros nehézségű(fekete részek szerintem nincsenek)a közepén egy S kanyarral ami természetes hó hiányában most elég keskeny és a jeges részen könnyen ki lehet csúszni a pályáról. A kanyart bevéve a pálya aljára már egész nagy sebességgel lehet megérkezni.A szünet alatt vigyázni kell a sok sielni tanuló kis gyerekre. Jelenleg nem a legjobb ,a hó elég kevés és néhol jeges a pálya. Hóágyúzás segitene rajta ,de leginkább egy kiadós havazás. Megfelelő hó esetén 1 napra mindenképpen érdemes kipróbálni. Sorbanállás nincs. Ha kombinált bérletet akartok venni ami az egész Joggland régióban érvényes a felvonó alján vegyétek mert nem tartoznak egybe a felvonók!
20091230138.jpg
20091230140.jpg
20091230137.jpg
DSC05446.JPG
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Mariazell
2009.03.20.
Sziasztok !

Múlthéten voltunk Mariazellben.Nagyon jót sieltünk.Reggel még fagyott,délután már rövidujjúban is láttam srácokat sielni,de a hó jól tartotta magát.A barátnőmnek is nagyon tetszett főleg a hosszú lankás pályák a hegy két oldalán.A középső pályák meredekek amik a melegnek köszönhetően már délutánra buckásodtak.Sorban állás nem volt!A hóvastagság 100-200cm körüli, de néhol az útközben láttunk ennél jóval többet is.És még mindig havazást várnak.
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2009.01.10.
Sziasztok !

Nemrég érkeztem haza Nagy Hideg-hegyről.A hómennyiség sielésre alkalmas néhol(északi pálya)eléri a 30 cm-t is,bár egy kis utánpótlás sosem árt.A 3-as pályát egész jol letapostuk,ott kifogástalanul lehet sielni,ráadásul az új Tatrapoma felvonók is nagyon klasszak.Az 1-es pályát inkább azoknak ajánlanám akik szeretnek a mély porhóban sielni, mivel a hómennyiség még nem igazán alkalmas a géppel való taposásra.Azért egy keskenyebb sáv a felvonó mellett egész jól le van taposva és ott lehet jókat sielni.Ami negativum volt, hogy a palyán a porhó alatt ahol a gép nem taposta le érezni lehetett a köveket.Ezért inkább öreg léccel érdemesebb arra a pályára menni.A nagy felvonó(az ország leghosszabb felvonója) sajnos nem készült el igy csak ez a két pálya használható.Visszafelé a siuton jöttem Királyrétre,de pár méter utánn vissza mentem inkább az autó útra mert a mély hóban szenvedés volt,alul pedig nem elegendő a mennyiség.Szerintem aki kis hétvégi mozgásra vágyik érdemes felkeresni a pályát.A sibuszok nem járnak ,de a teherautok gyakran térnek igy nem kell aggódni a feljutás végett.Én az elsők közt mentem fel már reggel 8 körül.Üdv. mindenkinek, főleg a csapatnak(jó fejek)!
UI : 1percet sem kell sorban állni !!!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.