Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gaboca kiemelt beszámolói
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2016.01.18.
Tegnap hibátlan nap volt erős mínuszokkal, a hó minősége kiváló volt. Kevesebb ember a megszokottnál, a hideg sokakat távol tartott úgy tűnik, a nagyobb létszám is később érkezett be mint általános, így nem meglepő módon rommá síeltük magunkat. Nap végén a ratrakok kipakoltak pár hóágyút a nagypálya alsó részére, úgy tűnik rá dolgoztak kicsit még a hóra. A hét közbeni havazásnak köszönhetően téliesebbnek néz ki a táj, cserében Hrinovától/Herencsvölgy a hegyi út meglehetősen jeges lefelé óvatosan kellet ereszteni, a Brezno felőli oldalon sajnos sokkal több a kátyú mint tavaly volt.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.02.08.
Tegnap az idei szezon legjobb körülményei, reggelről -15, napközben -6 magassága, ragyogó napsütés kiváló hóminőség.
Megint verseny volt, valami spartakiádot rendeztek, még Pozsonyból is indultak, a rajtszámokon szerepelt a település neve.
Sajnos a Stodola éttermet egy az egyben kibérelték, a jó időnek köszönhetően viszont lehetett kint is étkezni.
A pályán nem volt tumultus, kivittem a GS lécet és kicsit legörbült a szám amikor megláttam a szűkített alsó részt, de gondoltam csúszok legalább egyet ha már kint van, 11-ig lazán nyomhattam vele, normál esetben is eddig szoktam.
A szélső pálya továbbra sincs teljes szélességében behavazva, gondolom ez már így is marad a szezonban.
Éjszaka viharos szél lehetett, a nagy pálya felső részén a felvonó oldalán megvolt terítve ág törmelékkel és tűlevéllel.
A hegyen keresztül az út már inkább jég mint letaposott hó, de mivel bőségesen meg van szórva kaviccsal lehet rajta simán 60-al menni.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.17.
Tegnap voltunk, -1.5 fok reggelről és kevés ember, ez gyorsan megváltozott néhány diák busz befutásával. Ebédre jelentős részük elvonult. A hóminősége kissé nedves, roppanós, könnyen síelhető. A jobb szélső pálya nem teljes szélességében behavazva, de még nem síelhető volt, a mai nap már megnyitva úgy látom.
Ebéd után kellemetlen szemetelős eső háromig, utána elállt.
Szó szerint elsők voltunk a parkolóban, a felvonóban és utolsónak csúsztunk le a pályán, a záró emberel a sarkunkban, nem könnyű ma a menés. :-)
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.08.
Tegnap megint síelés volt itt, reggel -11 fok kevés ember főként az előző napi webkamerás képekhez viszonyítva, helytálló volt az információ, Szlovákiában a vízkereszt ünnepnap és sokan az ünnepeket kitolják idáig.
A tanulópálya teljes szélességében mindkét felvonóval üzemelt, a szélső nagyobbik pályán egész nap dolgoztak a ratrakok, terítették szét a hó dombokat. Itt és a nagy pálya alsó részén egész nap mentek az ágyúk. Nap végén a személyzet elkezdte a nagy pálya alsó szűkített részén kiásni a hóágyúk víztömlőit és betáp kábeleit, ebből és a legyártott hómenyiségből következtetni lehetett, elkezdik beszedni őket és nekilátnak az alsó rész befejezésének. A mai képek szerint ez meg is történt, hétvégére teljes szélesség üzemelni fog.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.02.
Tegnap megejtettük a szokásos elsejei síelésünket, forgalom és hó helyzet annyira nem volt korábban érkeztünk mint eddig bármikor, 1/4 9-kor az elsők voltunk. A golfpálya igen tavaszias arcát mutatta természetes hó nulla.
Volt némi dilemma, még 30-31 környékén itt legyen e a síelés, de mikor a hírekben megjelent a nagy felvonó indítása elsején akkor már nem volt vitás.
Kellemes meglepetés volt a pálya tetejére felérve, a teljes szélességben és min 40 centis behavazás, az alsó rész még szűkítve üzemel, de nem okozott gondot, jól lehetett síelni.
A szélső nagyobb pálya még nincs kész ott egész nap fújták a havat, 3-3 mobil hóágyú dolgozott a nagypálya alsó részén és a tanuló pályán, plusz egy a nagypálya tetején az elkerülő-átcsúszó részre.
A hideg időnek köszönhetően nagyon finom jó minőségű havat gyártottak.
Sajnos 1/2 12 magasságában a nagypálya jobb oldalán levő kis lift megadta magát, a felső fordító kerékkel történt valami, egy darabon durván elhajlott. Elkezdték javítani , de nem egyszerű feladat, két oszloppal előbb megfogták a drótkötelet kihorgonyozták az oszlop tövéhez, majd a fordítókereket le engedték a földre. Zajlott a lakatos munka rajta, de zárásig nem sikerült üzembe helyezni és a webkamera képe alapján még most sem üzemel.
Ez megnövelte a sort a nagy liftnél, nem is nagyon fogytak el az emberek nap végére.
Ezektől függetlenül jót síeltünk a hó jó és vastag volt, van izomláz is ahogy szezon elején kell.
Tale-2015.-01.-01-008.JPG
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2014.12.18.
Ma kint voltunk, reggelről messze a várakozásaim feletti minőségű volt a pálya, kifagyott kemény technikai hóval, pár centi friss kérgessel borítva. Tizenegyig remekül tartotta magát, ekkor kezdett kicsit felpuhulni a négyes(déli oldal) ülős melletti két meredekebb része amire legmerőlegesebben sütött a nap. Délben átmentünk az északi oldalra, nem volt nagy élmény, a kabinos alatti pályán mentünk le ahol is nyomták a hóágyúk ahogy a csövön kifért, bevallom én úgy vagyok ezzel nem nagyon élvezem, olyan mint Zuzu Petals-sal társalogni, enyhén izgalmas, de leginkább fájdalmas, miközben arra próbál figyelni az ember nehogy kőre szaladjon. Így visszamentünk a tetőre és elindultunk lefelé, de ötven méter után inkább visszamentünk és lejöttünk lifttel, ott a pálya eleje nagyon köves volt, gondoltam lejjebb se lehet sokkal jobb, bejött egy felhő így visszagyalogoltunk és lelifteztünk. A lenti részen sokat romlott eközben a pálya, kezdtek föld-kő foltok előtűnni, a meredek részen kialakultak a szokásos méretes túrt havas buckák tuningolva láthatatlan kövekkel, két órakor befejezettnek nyilvánítottam a síelést, fájt amit kapott a léc talpa minden körben.
Az idő remek volt, a hóhelyzet adott, de legalább havon álltunk, jó kis nap volt!
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2014.01.02.
Tegnap kint voltunk, a két nappal ezelőtti beton kemény pálya már nem volt, érezhetően nem fagyott éjszakánként. A nagy pályánál kontrasztos eltérés van hóminőségben a felső kétharmad és az alsó egy között. Az alsó harmad részt vesz az esti síelésekben, ami most minden nap van és ez nem marad következmények nélkül, nem tud úgy összeállni a hó mint a felső részeken, ugyan ez igaz a hátsó pályára is. Kellemetlen ködszitálás volt egész délelőtt ami rá tapadt a szemüvegre, olyan volt mintha szúnyoghálón keresztül néznénk a világot. Ebéd közben átváltott gyenge optikai havazásra, sokáig nem tartott, de kicsapódott a felhőkből a nedvesség és legalább látni már lehetett. A pálya alsó része délutánra már kimondottan nehezen síelhetővé vált, nehéz-fogós kristálycukorszerű halmazállapottal. Nagy volt a kontraszt, felső részen a legyalult puha réteg alól előjött a kemény jeges alap ezen jól lehetett síelni, de oda kellett rakni a lécet, lejeb beleszaladt az ember a kulimászba ami teljesen más síelést igényelt ez a kettő együtt kivette a zsírt rendesen, a combfarkas kitombolhatta magát! :-)
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2012.12.31.
Tegnap voltunk kint, nem volt kérdés sokan lesznek e, de 1/2 9-kor egy két harmadig teli parkoló azért ütős látvány volt a megszokott 5-10 autóhoz képest.
Egész nap folyamatosan jöttek az emberek és állt a sor a pénztárnál, kicsit eltoltuk az ebéd időt is 1/4 2-re és még akkor is jöttek, ilyenre nem nagyon emlékszem az elmúlt évekből.
Volt sorban állás hibátlanul, nem lehetett pörögni, viszont a pálya adottságaihoz méretezett felvonó kapacitásnak meg van az a jó tulajdonsága, hogy nem önt fel túl sok embert a pályára, síelni jól lehetett.
A pálya jól bírta a terhelést, múlt héttel ellentétben most tisztán hóágyúzott hó volt már a pályán ami a felső puhább réteg ledolgozása után nagyon tömör, kemény havat jelentett a felső rétegből össze állt puha buckácskákkal.
Kettő óra után szerencsére megfogyatkozott a tömeg és háromtól már sor állás sem volt nagyon jókat lehetett menni, így jó szájízzel fejeztük be a napot.
Két filmecske az első a pálya hőskorából a második egy kis promóciós.
És egy távoli kép a Tátráról.

https://www.youtube.com/watch?featu...re=player_embedded&v=...

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
tatra.jpg
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2012.12.16.
Tegnap megvolt az első síelés Tálén, reggel még száraz időben indultunk itthonról, de Losoncnál már elkeserítően esett az eső. Herencsvölgy után a hegyen már szerencsére havazott és ez így is maradt a sípályáig és ott is egész nap kitartóan esett, összejött 10+ cm. A pályán a szokásosnak mondható 50cm hóágyúzott alap és öt centi körüli friss hó, ezt kicsit sajnáltam mert jó lett volna ha a kemény ágyúzott havon lehetett volna síelni.
A reggelre le esett hónak és a napközbeninek köszönhetően nem meglepő módon buckasí lett 11 órától, tömeg nem volt a 3 € szezon nyitó nap ellenére sem, az időjárás sok embert elriasztott.
Hazafelé a hegye elején várakozni kellet egy negyed órát az úton keresztbe dőlt fenyőfa miatt, de a fűrészes ember megérkezése után gyorsan legallyazták, háromfelé vágták és a hókotró félre tolta az útból. Az út állapota jó volt plusz egy hókotróval találkoztunk még átértünk a hegyen, Losoncnál már ónos eső esett látványosan belepte a fákat és műtárgyakat.
Ráróspusztától a szlovák oldalon felújították az útburkolatot a nyár folyamán, így már végig jó minőségű és takarított úton tudunk menni.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2011.12.26.
Megvolt ma az első napunk, kilencre értünk ki és a felső parkoló már 3/4-ig megtelt, nem túl jó jel... Azért nem volt vészes, normál hétvégi ember mennyiség jött össze nem telt nagy sorban állással az idő. A tanuló és a nagyobbik pálya ment a jobbszélsőn mentek a hóágyúk és ratrak dolgozott, talán holnap már megy az is. A pálya minősége a megszokott kitűnően elkészített volt, jól bírta az egész napos strapát a nem túl hideg ellenére is.
Külön jó hír Hrinovától megcsinálták az útburkolat felújítását, így teljesen kátyúmentes lett, jól lehet haladni.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2011.12.16.
Ma voltunk kint csúszni, jobb állapotok uralkodtak mint amire fel voltam lelkileg készülve, keményebb, zömében hóágyúzott hó.
Tömeg nem volt, ha nem tartott volna még az oktató képzés akkor inkább lézengés lett volna a pályán.
Az erdő melletti tányéros nem ment sajnos, így az ülőset kellett használni ami nekem nagyon lassú és hideg az ülése, a pályán nagyon be melegedni nem lehet, így egész nap fáztunk a kitartó szél miatt.
Három óra előtt nem sokkal megérkezett a hó és brutálisan nyomta az apró golyó szerű változatát, a hátra levő 3/4-ed órában leesett 4cm ami rögtön érezhetően javította a pályák állapotát.
Amennyiben kitart fent a ,,hideg" és nem megy át esőbe a havazás és az intenzitása sem csökken kellemes mennyiség jöhet le, Besztercén már eső esett... :-(
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2010.12.19.
Tegnap voltunk kint síelni, csak a nagy és a tanulópálya ment, de a pálya minősége tökéletes volt. Ötven centis tömörített hóágyúzott hó, megvan az alap az egész szezonra, ki sem nyitnak soha amíg ez el nem készül! A pálya kezelés tökéletes, a kisebbik pályán egész nap dolgoztak a ratrakok, és a hóágyúk is folyamatosan fújták a havat annak ellenére is, hogy jött lefelé az égi áldás is szaporán. A felvonó kicsit rángatós volt, talán rosszul tolerálták a -12 fokot, sorban állás semmi, sajog minden porcikám annyit síeltünk!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.