Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

davidpeter kiemelt beszámolói
davidpeter
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Ma voltunk kint Hirschenkogelen.

Az ülős lift bal oldali piros pályája le van zárva, bár van rajta hó, de nagy buckákban áll, nincs eldolgozva. A többi piros üzemel, valamint a kabinos mögül induló kék is, igaz ez utóbbi alján nagyon sok a föld és a kavics, két lécünk alját is keményen felsértették a tereptárgyak.

A piros ötös egész nap síelhető volt, bár már déltől erősen buckásodott, de csak egy letörésnél kaparták elő a síelők a jeget alóla, ami a jelen körülmények és időjárás mellett nagy szó. Nekem ez volt a kedvenc pályám, nagyon jól lehetett gyakorolni rajta.

A piros négyes délelőtt még jó volt, délutánra nagyon kijegesedett, nem volt olyan, hogy három ívet normálisan meg tudtam volna húzni.

A piros hármas nem volt se túl buckás, se túl jeges, egész nap kevesen voltak rajta, de az alján a kék részen sok a kavics, amit már említettem.

Összességében nagyon féltünk ettől a síeléstől, de ahhoz képest nyitástól fél négyig pályán voltunk és jól éreztük magunkat, sokkal jobb a helyzet, mint amit vártam. Sorállás alig, maximum a negyedik kabin mindig elvitt, az ülősnél még kevesebben voltak. Ennek ellenére azért sok volt a pályákon az ember, főleg délután. Több Skischule volt kint, akik gyakorlatilag eldugították az egy szem kéket, pár tömeges borulás is volt.

Aki nagyon nem bír a fenekén maradni, és biztos sítudása van, az jól szórakozhat egy napig, de bizonytalanoknak, kezdőknek, vagy több éjszakára kint maradóknak nem ajánlanám a helyet jelen formájában. Hétvégén pedig, ha addig nem esik hó, szerintem katasztrófa lesz. Ma még azzal is nagy szerencsénk volt, hogy nem sütött a nap, így lent is alig olvadt a hó. Érdemes időjárást nézni, mielőtt valaki kiindul.
davidpeter
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Ausztria
Präbichl
2011.01.05.
Ma jöttünk meg, négy napot voltunk. Vasárnap és hétfőn leesett vagy 20 centi friss hó, akkor nagyon jó volt a pályákon kívül, de ma délutánra már nagyon szétsíeltek mindent. Csak a Polster négyesülős melletti pályarész jó (ha valaki szereti a buckákat) és a piros hármas melletti erdő. A Zellerhang teljes hosszán fenyők és más tereptárgyak ütnek át a hó alól és az egyesülős pályái is elég vackok. Ha esne még 20 centi, akkor lenne igazán jó a helyzet (ahhoz képest, hogy vasárnap még a pályákon kívül mindenhol átütöttek a sziklák, ez sem rossz).
A pályák reggel fantasztikusan jók, délutánra szétesnek, elsősorban azért, mert nagyon sokan vannak. A sor minden liftnél bőven kiér a kordonon, de még pár perc alatt megjárja az ember.
davidpeter
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Ausztria
Gemeindealpe
2010.12.29.
Tegnap előtt voltam kint a pályán (Stani ajánlotta, nem bántam meg).

A felső lift kétüléses, biztos nem az elmúlt pár évben húzták fel, de nekem nem tűnt lassúnak.

A pályákon rengeteg volt a friss hó, a felső piros pályák nyomvonalát egyáltalán nem lehetett látni, térdig érő hóban síeltünk mindenhol. Ráadásul egész nap esett, ha lenyomják ratrakkal, nagyon finom lesz. Délutánra a meredekebb szakaszokon és (főleg) a lenti részen azért előjött némi jég is, (sőt, a feketén néhol átütött a föld, a piros pályákat keresgélve pedig kibontottam két tuját a hó alól.) Alig vannak a rendszeren, a leghosszabb sorban, amiben álltam, a negyedik liftet kellett megvárnom.

A kék négyesen egyszer jöttem végig, de szűk, meredek peremek mellett visz és egyáltalán nem volt karban tartva. Az egész kék talabfart csak a látszat kedvéért van.

Mindenki elégedett volt a hellyel, csak a csodás panorámáról maradtunk le, ugyanis végig kisebb nagyobb köd volt. Szerintem egy napos sízésre remek.
davidpeter
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
Ma lent esett az eső, fent hideg volt, szél, hó és köd. Iszonyú sokan vannak, de ami teljesen kiakasztott, hogy az új, hatosülős lifthez hármas beengedő kapu van. Nem tudom, kinek volt az ötlete, de tovább növelte az így is tetemes várakozási időn. Egyébként a felső pályák és a promi délutánig jó volt, utána már szétesett, de ennyi embernél igazából nem is vártam mást.
Nem tudom, jövő héten milyen lesz, de én most picit bántam, hogy nem Hirschenkogelen voltunk...

Utóirat: így végigolvasva picit rossz hangulatú a bejegyzés, de azért jót csúsztunk és ami a lényeg: hómég van bőven. Igazából csak a sok ember ment az agyamra kicsit, meg az, hogy hülyemódon lenthagytam a símaszkomat, mert hogy meleg van, fent pedig a jégkristályokat hordta a szél...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.