Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

horalky kiemelt beszámolói
horalky
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2023.02.16.
Sziasztok!
Február 11-13. között voltunk (első alkalommal) Chopokon.
A szállásunk Liptószentmiklóson volt, onnan kocsival 8-10 perc alatt értünk az északi alsó (ingyenes) parkolóba. Fentebbi parkolásra 9 körüli érkezéssel már nem volt esélyünk, de a (szintén ingyenes) síbuszok szerencsére a meghirdetett negyedóránkéntinél sűrűbben jöttek. Szükség is volt rájuk, mert óriás sorok alakultak ki a buszmegállóban percek alatt, de általában a második/harmadik buszra így is sikerült feltömörülnünk (a busz nem egy pozitív élmény, őrületes a tülekedés a felszállásnál, sajnos nem a kulturált sorbanállás a jellemző, a menetidő pedig kb negyedóra heringként zsúfolódva a vesédben egy-két léccel 😊).
Mi a végállomásig, Biela Pút-ig mentünk, a megállótól 2 perc sétára van a felvonó és a jegypénztárak, a Go Pass intézése első nap nagyon flottul ment, pár perc alatt megvoltunk.
Kezdőknek ezt a kiindulási pontot ajánlom, mert innen indul a síterep egyetlen igazán kezdő pályája, a 13-as (nagyon széles, lankás, elég hosszú is, hátránya, hogy rengeteg a síoktatás és mindenki keresztbe halad a pályán 😊). Innen a másik aránylag kezdő pálya, a 10-es is könnyen megközelíthető (de a 10-es azért nem a teljesen kezdőknek való, vannak meredekebb szakaszai, aki kezdő vagy újrakezdő, szerintem mindenképp a 13-assal kezdjen).
Szombaton aránylag kevesen voltak, nem is volt szinte semmi sorbanállás a lifteknél, vasárnapra már jó nagy tömeg lett és ami nekem meglepő volt, hogy hétfőn voltak a három napból a legtöbben, de a liftekre 5-10 perc várakozással még aznap is fel lehetett jutni. Szuper időnk volt, szinte végig sütött a nap és nem fújt a szél sem.
Biela Pút-on van bár és egy aránylag nagy önkiszolgáló étterem is, leves jelenleg 5-6 euró / pizzaszelet 5 euró / főételek 11 eurótól.
Mindenkinek jó síelést, aki még előtte áll!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.