Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

bfabry kiemelt beszámolói
bfabry
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2013.02.10.
Február 4-7 között három napot csúsztunk itt.
Lehet bankkártyával fizetni, 2 euró a kaució, és utólag meg lehet nézni a skiline.cc-n a felvonózásokat, ha felírod a jegy számát.
Nem tudom, hogy mi voltunk csak szerencsételenek, de rengetegen voltak a pályákon. A gondola átkapcsolással megy fel a Skalnaté Pleso-ra, így napközben szinte lehetetlen beszállni a köztes állomáson. Lent átlagosan 8-10 percet álltunk sorban (17-20 perc fel), de volt hogy inkább lecsúsztunk az újonnan épült hatüléses, narancssárga buborékú felvonóhoz (7 perc fel). Bár sokat ez sem segített: ha nagy sor volt a gondolánál, akkor még nagyobb volt itt... Sebaj, kitapasztaltuk a végére, hogy hogy érdemes menni. :) A kék buborékú nyolcülésesnél általában nem volt sor, gyorsan is ment, cserébe aránylag rövid pálya tartozik hozzá.
Rengeteg láthatósági mellényes csoport volt, akik jóérzékkel álltak meg a legszűkebb átcsúszásoknál (ez főleg a hídnál volt probléma, ahol még gyalogosok is nehezítették az enyhén emelkedő szakaszt). A lenti kék pályák aránylag kemény, hóágyúzottnál csak kicsit puhább havúak voltak, az 5-ös piros viszont inkább a gyorsan jegesedő-buckásodó de puha természetes havú pálya volt. A feketén sajnos csak egyszer mentünk, de az is rendben volt.
Park elemeik vannak, de nem rakták ki sehova. A síelés/felvonózás időaránya 0.8-1, egy nagy kör (gondolán fel a csúcsig, aztán le) kb. 40 perc volt.
Összességében szerintem kicsit egyhangú, de legalább hosszú pályákkal rendelkező terep, talán inkább síelőknek való.
ui: Csavarhúzókat a hatüléses felvonó hegyállomásán találtok!
bfabry
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szlovákia
Csorba-tó
2013.02.10.
Február 6-án és 8-án (szerda, péntek) jártam itt. Péntek ellenére sem volt tömeg, a leghosszabb sorbanállás sem volt több 1 percnél. A hosszú négyüléses lift kb. 7 perc alatt vitt fel a tetejére, ahonnan nagyjából 10-15 perc alatt kényelmesen visszacsúsztunk az aljára. A hatüléses melletti pálya kényelmes, széles, de a térképpel ellentétben szerintem nem lehet átcsúszni a 8-as pályán a 3-asra (vagy csak túl nagy volt a köd?). A C jelű, kétüléses felvonót nem ajánlom senkinek, mert borzalmasan lassú, farudas ülőkéje van, és még rövid is, ráadásul kell gyalogolni vagy 20 métert enyhén emelkedő terepen amíg csúszni lehet. A hosszú csákányos viszont remek, jó gyors és jól karban van tartva a pályája, deszkával is kényelmes.
Kicsit kicsi a terep, de változatos: a fenti piros pályák szélesek, míg a lenti erdős részek inkább keskenyebbek. Van egy remek ösvény, ami a kettes közepétől a hármashoz visz ki, azt mindenképp érdemes kipróbálni, tökéletes hullámvasút. :)
Sajnos a parkban csak a korlátok meg dobozok voltak összerakva, egy ugró sem volt, építve, de február 16-ra gondolom összerakják, mert valami nagy snowboardfesztivál lesz itt.
Egyéb: Parkolni még 10 körül is lehetett a fenti parkolóban, de a síbusz is 10 percenként járt. A többiek nagyon dícsérték az egy eurós hotdogot és forraltbort. Az itt vett bérletek érvényesek Tátralomnicra és Stary Smokovecre is. Ha a síelés/felvonózás időarányát nézzük, akkor remek terep, sokkal jobb Lomnicnál (kb. 1.2-1.5).
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, azért is jöttünk vissza még egy napra.
bfabry
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Magyarország
Eplény
2011.02.02.
Tegnap (kedden) jártam itt. Hétköznap lévén, elviselhető volt az embermennyiség, és délutánra egészen elfogytak. A kényelmes pályákon arányaiban rengeteg a kezdő, ami leginkább a végén zavaró, amikor a felvonóhoz jutáshoz legyőzendő 4 m-es dombocskához venne az ember lendületet.
A pályák minősége teljesen jó volt. Délutánra jobban előbukkannak a jégfoltok, de szerencsére a letöréseknél mindig volt jó hó. Sajnos a Nitro Funparknak csak a nyomai látszódtak, két elkeserítően apró ugrató maradt meg az egészből.
A leolvasórendszeren van még mit finomítani, egy előttem álló szavaival élve: "zavaróan intim kapcsolatba kell kerülni a leolvasóval, ha be akarsz jutni". Tényleg, 5 centire tartott kártyával már rávehető, hogy beengedjen. A liftek 7 perc alatt "röpítettek" a pálya tetejére, ahonnan körübelül három perc kell a lejutáshoz.

Azt az egy dolgot nem bírtam feldolgozni azóta sem, hogy miért nem bírtak egy rendes zenerádiót beállítani a csúcson. Fárasztó volt a kívánságműsor smseit, és a hallgatók által beküldött vicceket hallgatni...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.