Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

schuht kiemelt beszámolói
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Kaprun
2016.01.23.
Gondolom, hogy az új komplexum sokkal szebb lehet, mint az Optimum volt, de mi azért szerettük a régit is, főleg a szaunáját. Na mindegy. Amúgy voltung Zell am See fürdőjében, már ismertük. Annyira nem volt nyerő, de azért a gőzfürdője , s a jéghokisok látványa, melyet a fürdőből csodálhattunk, az jó volt. Azért most is jól éreztük magunkat Kaprunban. Első nap a gleccsert választottuk. Szuper időnk volt, csak nagyon hideg. De a pályák most is számunkra 100 %-osak voltak. Második napot Schmidtenhöhén töltöttük. Az én kedvencem az Areitbahn meletti pályák voltak. Szélesek, s nem jegesek. Utolsó napot a házunk (Appartman Bergfried) meletti Maiskogelen töltöttük. Nem túl nagy pályarendszer, de annál kellemesebb Pisték. A Maiskogelalmnál egy igazi kis Ranch fogadott minket: mini pónikkal, mangalicákkal, s egy csoda édes kutyussal. Az árak is rendben voltak.Remélem még valamikor eljutunk ide.
P1040108.JPG
12607255-1006734006059051-1105293142-n.jpg
12583617-1006734666058985-1617419531-n.jpg
12606838-1006734959392289-1042912702-n.jpg
12596099-1006734769392308-857799576-n.jpg
P1040104.JPG
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Sziasztok! Idén sikerült a tervezett 4 napos síelésünket ezen a terepen eltöltenünk. Mivel itt először jártunk, így már az első nap, azaz még aznap este,amikor megérkeztünk sikerült elnéztünk valamit. Szállásunk a Hopfgarten-i felvonótól 6 km-re volt, Niedreauban. Ez a pici falu Wildschönauban található, amely csak sajnos később derült ki, a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau régióhoz tartozik. Ami nem is lenne baj, ha a Skiwelt Wilder Kaiser Brixental-i bérlet ide is jó lett volna. De sajnos csak akkor lett volna jó, ha kombináltat vettük volna, amely egy 4 napos bérletnél +20 Eurót jelentett volna. Mivel ezt nem tudtuk, így maradt számunkra a Brixentali síparadicsom. Csak azért volt egy picit rossz érzés, mert a Niederau-i pálya közvetlen a szállás (Sixenhof)mellett volt. Na most már mindegy! Visszatérve a Skiwelt Brixentalra. Nekem nagyon tetszett. Hatalmas pályarendszer. Nekem egy kicsit nagy falat volt. Nem tudtam az összeset besíelni, de igazán nem is akartam. Olyan jól éreztem magam a csodálatos napsütésben, s szikrázó hóban, hogy végre először 4 napon keresztül nem is gondoltam a munkámra. (ilyen még nem volt)Elvarázsoltak a hókunyhók (igluk), a pályák végeláthatatlan hosszúságai (igaz néha elég ferdék voltak), a szebbnél szebb Hütték (rengeteg volt belőlük), s ami tetszett, hogy Hopfgartenben igaz ki volt írva, hogy indulás 8.30-kor, de senkinek nem szóltak, ha 8.15-kor felszállt a kabinba. A parkoló is közel volt, sőt még lift is volt. A pályákat szépen kezelték. Igaz néha nagyon jegesek voltak, s a sok hóágyúzástól néha valóságos hegyek képződtek. Egyszer az egyik pályára annyi havat fújtak, hogy meg kellett állnom, mert azt hittem, hogy vége a pályának, s nincs tovább, pedig egy sínyomnyi részen tovább lehetett siklani. Gondolom ezt a szakaszt inkább a bátrabbaknak, vagy snowboard-őrülteknek készítették. Néha 1-2 kéket inkább pirosba soroltam volna, s néhány pirosat, pedig kékbe. De kit érdekelnek a színek! A kitáblázás egy kissé megfejthetetlen volt az első 2 nap számomra. 3.nap rájöttem, hogy nem a táblát kell bámulni, hogy merre csússzunk, hanem a rádiótornyot. Az volt este a cél, hogy annak a hegynek a lábához visszaérjünk. Ennyi pályát én még ilyen összefüggő rendszerben nem láttam. Igaz túl sok helyen még nem jártam (voltam már: Kaprun, Nassfeld, Bad-Kleinkirchen, Gastein, Kreischberg,Obertauern).
A felvonók nagyon jó állapotban voltak, (azért itt is akadtak kivételek, de elenyészve). Rengetegen voltak, de szerencsére eloszlott a tömeg.
Öszességében jó tapasztalataim voltak.
Ja és ne felejtsek el a Wörgli fürdőzésről néhány szót ejteni. A szállástól 8 km-re volt a Wörgler Wasserwelt. Az esti belépő kedvezménnyel(15%)megfizethető volt. Felnőtt kb 8 Euro.(17.30-22.00 óráig). Fiamnak a csúcspontot a duplacsúszda (L2)jelentette. 14 m szabadesés után, dupla fordulással,65km/h sebességgel csúszás. Nekem pedig az igazi relaxációt a 2,30 Eur-os 30 perces Isla Sola, azaz (Tirols schönstes Starksolebad mit körperwarmer Sole aus dem Toten Meer)lebegés finom testmeleg sós vízben, úgy, mint a Holt-tengerben, s közben vízalatti zenét nyomnak. Igazi relax. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ja s utána gleccserhideg tusolás! ÁáÁááá!
Azt hiszem talán kibírom jövő januárig!
Mindenkinek további szép csúszást kívánok! Gabi
P1030791.JPG
P1030773.JPG
P1030778.JPG
P1030770.JPG
P1030764.JPG
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Szia! Remélem nagyon jól fogod érezni magad Murauban. Az egyik kedvenc pályarendszerem, mégha a kisebbek közé tartozik, akkor is. Kezdőknek szerintem a legideálisabb. Idén és jövőre elvileg fejlesztik is. Idei szezonra egy új pályát igértek, s jövőre pedig egy új felvonót. A piros pályával, mely szerinted egyesek szerint nem olyan vészes, azért vigyázz. Első napra nem ajánlom, mert azért vannak letörések benne (még a jobb kanyar előtt), ami egy picit nehéz kezdőknek. De alapjában véve szerintem is inkább "pirosas kék". Első napra a következőket ajánlanám neked (persze csak ha akarod):1.menet: Kabinostól jobbra a 4-es pályával kezdjed, hogy érezd a csákányos felvonót, s a siklás élményét. (nagyon kék).2.menet: A 3.kék pályát próbáld meg utána - a két csákányos közül a jobb oldalit válaszd, mert abból a felénél (egy lejtő aljában) ki tudsz szállni.Nagyon élvezni fogod! S ugyanazzal a lendülettel próbáld megcélozni a 2. kék pályát (a kabinos alatt levőt). Ha sikerül a kabinos középső állomásáig eljutnod esés nélkül, akkor szerintem jöhet a következő Etappe.3.menet:a 2 csákányos közül a bal oldalit vedd célba. De vigyázz, mert nagyon gyors, könnyen fejbetalál. Fenn a hegy tetején balra tarts, s próbáld megtalálni az 5. kék pályát,(egy picit balra) mely a 7. pirosba torkollik.Ekkor leérsz az ülős felvonóhoz.Itt eldöntheted, hogy mit szeretnél.Vissza a kékekhez,(lennt- vagy a hegy tetején)vagy megpróbálkozol a pirossal. Nagyon szép széles pályák, imádom őket. Ha nem vagy biztos magadba, akkor a 9. pálya utolsó letörése előtt fordulj balra, s így ki tudod kerülni az utolsó "szakadékot".4.menet: Ha ez is jól esett, akkor mehetsz az új részre, 17-es pálya, melyet a hegy tetején érhetsz el. Menj egész ütközőig, majd egy pici (nagyon rövid) lejtő után azonnal balra. Ha oda (17-es pálya) szeretnél eljutni, akkor nagyon figyelj, nehogy tovább csússz, mert akkor jöhetsz újra fel a csákányossal (vagy gyalog). Röviden ennyi! De szerintem is jó, ha oktatóval mész körbe először!Ja, még valami: a fekete pálya, tényleg fekete, szerintem ne próbálkozz vele, mert el megy a kedved a síeléstől) Nagyon jó csúszást kívánok nektek!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Radstadt
2012.01.20.
Sziasztok! Szombattól szerdáig síelgettünk Altenmarkt-Radstadt illetve Zauchensee pályáin. Az időjárással szerencsénk volt, kivéve az odautat (szombaton-01.14.), mert akkor egész úton szakadt a hó, s 6 óra helyett 8 órát utaztunk, sőt az utolsó pár méteren még a hóláncot is fel kellett tenni.Vasárnap és hétfőn hétágra sütött a nap, még faktoros krémet is használtunk. A fiatalok miatt inkább Zauchensee pályáit részesítettük előnybe, így a 3 napból kettőt itt síeltünk. A kedvenc Hütténk a SonnAlm volt, mely a 10-es kék pálya mellett található.A pályáról teszek fel pár képet. A szállásunk Altenmarktban volt a Familie Untereggernél Lochgrubban ( https://www.altenmarkt-urlaub.at ). Nagyon kedves család, szép appartmanokkal, s ami jó volt, hogy nem kellett használnunk az autót, mert pályaszállás volt.Összességében, idén is csodálatos napokat töltöttünk Ausztriában, s remélem ez a feltöltődés átsegít minket az itteni borús napokon. Jó siklást mindenkinek!
P1030069.JPG
P1030071.JPG
P1030075.JPG
P1030090.JPG
P1030091.JPG
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Obertauern
2009.02.17.
Szia Évi!

Én kb. 3 hete jöttem vissza Obertauernből, s mint már írtam csodálatos volt. Mikor mi voltunk minden napra le volt ratrakolva a pálya. A kezdő pályákra visszatérve, a Tauernrundét, úgy is meg lehet tenni, hogy végig kéken mész- válaszd a zöld kört. Sőt néha még annyira lapos volt, hogy nem győztünk botozni. Ha gondolod, akkor én most írok neked egy kört. De én ebben nem vagyok profi, biztos van más megoldás is, de mi ezt a Rundét tettük meg:
Kezdés-
1.csúszás -
Schaidbergbahn- (Parkoló 7)- fentről lecsúzhatsz vagy a 2b-én, amelyik hegyi út, vagy a 3b-én, amelyik szintén kék.
2.csúszás - Edelweissbahn - ha van kedvetek le lehet csúszni a 18a-n,itt vannak az igazi kezdők, majd újra vissza az Edelweissbahnra
3.csúszás - na itt jól meg kell ereszteni a Hüttétől, mert különben sokat kell boltoznod.
Hunskogelbahn - itt a 4a egy picit piros, de addigra már belejösz
4. csúszás - Seekarspitzbahn - ennek a teteje egy picit meredek, de jó széles, van bőven helyed, csak arra figyelj, hogy a 10a-n menjél, mert itt el lehet tévedni. Igaz nem vészes, ha eltévedsz, mert itt egymás hegyén-hátán vannak a felvonok és a pályák, de ha jól csinálod, akkor a piros 10a belemegy a kék 10a-ba, majd a 8a-ba. S teljesen el tudsz csúszni a Zehnerkahrbahn-ig.
5.csúszás - fentről az 1a-n visszaérkezel a kiindulási pontig.
S mindezt kb. 1-1,5 óra alatt meg lehet tenni.
Remélem segítettem.
Üdv Gabi
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Obertauern
2009.02.05.
Halló mindenkinek!

Idén is szerencsére sikerült eljutnunk síelni. Igaz most csak ketten voltunk a fiammal, így először és remélem nem utoljára ebben az évben egy hotelt választottunk, wellnesszel, félpanzióval és pályaszállással. Eddig mindig appartmanban laktunk, mert az sokkal olcsóbb volt, de egyszer az életben szerettem volna én is egy ilyen Hotelben lakni.(Ez elég hülyén hangzik, nem? De remélem megérdemeltük!!!) A szállásunk a Hotel Montana-ban volt, amelyik közvetlen pályaszállás, s az Edelweiss felvonó mellett található. Ez igazán ideális kezdés 1 év kihagyás után. Obertauern elvarázsolt minket. Jan.25-én, vasárnap érkeztünk, így csak hétfőn tudtuk először meghódítani a hegyeket. Hétfőn csodálatos napsütéses napunk volt egész nap, így sok-sok energiánkat, melyet 1 évig gyűjtögettünk, kiadtuk a lejtőkön. 2 csúszás(az Edelweiss pálya)után nekifutottunk a zöld Tauernrundénak. S lássanak csodát elsőre megtaláltam a helyes utat. Kb. 1,5-2 óra alatt körbesíeltük a völgyet. Isteni szikrázó napsütésben, s csodálatos sima pályákon nem volt nehéz. Másnap szakadt a hó, de annak ellenére lehetett síelni. Szerencsére egész héten nem volt nagy szél. Szerdán és csütörtökön egy kicsit összetúrt volt a pálya délre, de addig is jól lehetett menni. Sőt a porhónak köszönhetően egész nap elviselhetőek voltak a pályák. Utolsó napunkat is szikrázó napsütésben töltöttük, s ezen a napon a rózsaszínű Tauernrundét választottuk. Igaz Obertauern nem tartozik az olcsóbb helyek közé, de egyszer mindenkinek kell látnia. További jó havat mindenkinek!!!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2008.01.20.
Szióka! Mi most jöttünk vissza Nassfeldről, s mint középhaladó tudok tippet adni kezdőknek. Mi hétfőtől síeltünk 4 napot. Az első napot a Millenium Expressz középső állomásánál kezdtük(56-os pálya), ez egy kellemes kezdőpálya, korongos felvonóval. Egy-két csúszás után felbátorodva felmentünk a Millenium Expressz tetejére, s balra a 23/a-n próbáltunk szerencsét. Ennek a pályának az eleje egy kicsit meredek, mert együtt megy a piros 23-assal, de pár méter után balra letérve a kék részére egészen kellemes, s elég hosszú is. A végén se muszály lemenni, mert az is piros, hanem jobbra kikerülhető. De végig mutatja. Remélem nektek több szerencsétek lesz, mint nekünk, mert a hétfő kivételével mind a 3 napban szakadt a hó, s olyan köd volt, hogy nem láttuk egymást a pályán. Ratrakot a 3 nap alatt csak kétszer láttam. Egyszóval szerintem nem a legjobban kezelt pályák egyike Ausztriában. Láttam már sokkal jobbat, például Flachauban. Különben nem lett volna olyan rossz, mert hatalmas pályarendszere van. A piros pályái se nagyon meredekek!Mi egy Bauernhofban laktunk, ez fönnt volt Schlanitzenen. A Joklhof hüténél kellett lejönni a pályáról, mármint a 80-as sípályáról, s onnan betudtunk csúszni teljesen a Schönauerhof nevezetű appartmanunkig. A szállás nagyon szuper volt. Ilyen hatalmas appartmannban még nem voltunk 3-an. S most novemberben készült el. A háziak nagyon aranyosak voltak,lehetett tehenet fejni is, persze ez főleg a gyerekeknek volt különleges élmény. Voltak még birkák, tyúkok, disznók, csüngőshasú malacok, libák, pónik, szamár és egy öszvér. Igaz idén a nagy hó miatt nem tudtunk sokat síelni,ja és nem említettem még a hóvihart, amit szerdán a hegy tetején átéltünk, de azért élveztem az idei osztrák kiruccanásunkat is. Igaz uszoda amit említenek, hogy 18 km-re van, az 30 km-re volt, s pechünkre először hétfőn mentünk oda, s akkor zárva voltak. Majd másnap újra elmentünk, s a gyerekek jót csúszdáztak, amúgy nem volt egy nagy szám az uszoda! Ami még egy kicsit necces, az a szerpentin út Schlanitzenhez.Nagyon keskeny és meredek! Hóláncot mindenféleképpen vigyetek!
Dióhéjban ennyit az idei síelésemről. Ha valakit még érdekel valami, akkor szívesen válaszolok, ha tudok!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Kaprun
2007.01.21.
Na sziasztok mindenkinek!

Bocsi, hogy nem írtam többet, de tönkrement az Internet a panzióban.
Tegnap jöttünk haza Kaprunból, s annak ellenére, hogy sok helyen nincsen hó, nekünk szerencsénk volt. A szállásunk, a Pension Kellnerhof volt, amire csak jót tudok mondani, mindenkinek csak ajánlani tudom.Közvetlen a központban található, így esténként az Optimum nevű uszodába mindig gyalog mentünk.(5 perc séta)A ház mellett található a Lechnerberglift, ami kitűnő kezdő, de inkább tanulópálya. A vasárnapot itt kezdtük bemelegítésképpen. De nagyon hamar ráuntunk, így már 10 órakor fennt voltunk Schmittenhöhe pályáin. Elég elviselhetők voltak, de érződött, hogy műhó. Sőt az alja enyhén szólva katasztrófális volt. Kásás hó, ami bejegesedett, illetve egyáltalán nem volt rajta fehérség. Az első napunkat így Zell am See-ben töltöttük. Mi az Areitbahnon mentünk fel.
Másnap már a Gletscheren kezdtünk. S ettől kezdve minden nap ide jöttünk, mert fennt Kitzsteinhornon gyönyörű igazi hóban élvezhettük a síelés örömeit, s mindezt szikrázó napsütésben.Az összes pálya működött. Kivéve utolsó nap, pénteken nem volt szerencsénk, mert aznap szakadt az eső, még 2500 méter magasan is, sőt feljebb nem is engedtek, mert orkánszerű szélre számítottak. Az alsó pályák is szétáztak, sőt Maiskogel(Kaprunban) szinte teljesen elolvadt.Alig maradt rajta hó.S a meleg miatt még csinálni sem tudtak.Most aki megy elég gáz, szerintem, mert a pályákon a csinált hó is elolvadt, újat még nem tudnak produkálni a meleg miatt, de szerintem jövő hét végétől jobb lesz a helyzet. Jövő hétre havazást mond, ami remélhetőleg meg is marad, s jól be tudják majd döngölni. Majd szorítok mindenkinek. Mi szerencsések voltunk, sőt elég jó áron teleltünk. A Kellnerhofban összesen fizettünk 2 felnőtt és 1 gyerek számára, appartmanban, 6 napos síbérlettel együtt, sőt uszoda és jégpályahasználattal(Zell am See-ben) együtt 852 Eurót.Kiszámolva a szállás került kb. 88.000.-Ft-ba 7 éjszakára. Szerintem ez egy korrekt ár, s nem beszélve a szállás minősége is 1.osztályú volt. Igaz 3 csillagosnak minősült, de ezt idén újították fel, s így minden új volt benne.Cím:Appart-Pension Kellnerhof(Familie Mayrhofer) Hauserdorfstraße 31. Kaprun
A háziak mindent elintéztek, még a bérletért sem kellett elmenni, sőt a végén vissza is fizették a 3 Eurós betétdíjat is. Lehetett reggelit is kérni, aki akart. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hát kb. ennyit tudtam most hirtelen elmesélni. Ha valakit még érdekel valami, akkor szivesen válaszolok rá. További jó sielést mindenkinek
Üdv Gabi
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Sziasztok!

Nekem is megvolt az idei síélésem. Szerencsére Csaba tanácsára sikerült egy szuper terepet kifognom. A szállásunk Flachauban volt, kb 200 m-re a felvonótól. Minden nap máshol síeltünk. Bejártuk Flachau és Wagrain pályáit, majd másnap belekostóltunk Flachauwinkel pistéibe. De amit nem szabad kihagyni, az Zauchensee, mindenkinek csak ajánlani tudom. Igaz egy kicsit hűvösebb helyen fekszik, mint Flachau, de nagyon érdekes a felvonók kiképzése. Mindegyik egy helyre jön össze. Kezdőknek tudom ajánlani a kék 2-es pályát. Isteni! A pirosak egy kicsit jegesebbek voltak, mint Flachauban, de elment. Flachaura visszatérve ami engem első nap zavart, az a felvonok megnevezése volt. Egy párszor eltévedtünk, mindig előbányásztuk a térképet, hátha abból okosabbak leszünk, de rá kellett döbbennünk, hogy ezek a minitérképek sz..rt se érnek. Néha nem tudtuk, hogy az előbb a Star Jetnél vagy a Space Jetnél voltunk. Félretéve a felvonókat, a pályák minősége számomra Nr.1. Gyönyörű szélesek, naposak, s minden tudásszintnek megfelelnek. A kezdők azért vigyázzanak, mert bármikor rátévedhetnek egy piros pályára. Akkor se lepődjetek meg, ha síelő krokodillal vagy négerrel találkoztok. Bulis Hütte minden sarkon található. S amit nem szabad kihagyni, az a Germknödeljük szilvalekvárral és vaníliaszósszal. Imádom.
Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom Flachau és környékét!
Igaz ennyi emberrel még egy pályán se találkoztam, mint itt.De sebaj!
Mindenkinek további jó sielést!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Bad Gastein
2004.11.09.
Tényleg nagyon jók a pályák, kezdőknek és haladóknak is. Mi idén januárban voltunk. A szállásunk Bad Gasteinban volt, így mi Bad Gasteinban, Bad Hofgasteinban és Dorfgasteinban is síeltünk. Érdemes kipróbálni mindegyiket.Hofgasteinban egy kicsit macerás volt reggel a felvonónál, de ki lehetett bírni. Nagyon sok hó esett, így egy kicsit nehéz volt síelni, mert a gépek csak éjszaka dolgoztak. Nekem legjobban Dorfgastein pályái tetszettek. Két uszodát próbáltunk ki. Az egyik Bad Gasteinban van: ez olcsóbb, viszont nincs is olyan nagy kínálat medencékben, mint Hofgasteinban, viszont itt benne volt a szaunahasználat is. Hofgasteinban nagyon szép az uszoda, de nagyon drága, viszont van benne csúzda, mozi(közben fürödhetsz), masszázsmedencék stb.Szerintem nem fogsz csalódni Gasteinertal pályáiban. Jó utat!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Ausztria
Kaprun
2004.11.03.
Egy kissebb fajta "élménybeszámoló" következik. Én most voltam először Kaprunban. Lehet, hogy máskor jók itt a hóviszonyok, de most sajnos (Myrtill1 megnyugodhat) iszonyú volt. Vasárnap igaz szakadt a hó, de olyan látási viszonyok voltak, hogy az orrunk végéig se láttunk. Hétfőn egész nap szakadt az eső! Képzelhetitek milyen "csodálatos" volt esőben síelni?! Én még nem éltem át ilyet, de többet nem is szeretnék.Egyedül kedden tudtunk egy kicsit síelni fenn a gleccser tetején, de a nagy szél miatt leállították a korongos felvonót, így csak lenn a "trutyiban" a tocsákban lehetett síelni. S persze az elovadt pálya alól kijöttek a kövek is. Csak a fennti szakaszon lehetett egy picit csúszkálni. Egyszóval megszívtuk!!Nem beszélve a cipekedésről, amikor az Alpincenternél végre elvonszoltuk magunkat a Gipfelbahnig(ami a csúcsra visz fel), akkor derült ki, hogy lezárták, s visszakellett baktatnunk a Gratbahnhoz(ülős felvonó). Ez kb.oda-vissza 100 méter (lehet, hogy nincs annyi, de annyinak tünt). Gyerekkel és a balerinacipőkben nem a legnagyobb élvezet. Pedig a léceket 2 napig fennthagytuk (napi 3 Euroért) az Alpincenternél a Skidepotban, mégis tele volt a hócipőm Kaprunnal. Úgy látszik nem volt szerencsénk!!!
schuht
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Sziasztok! Én most egy élményemet szeretném azokkal megosztani, akiket érdekel a Murau környéki pálya. Pontosítva a Kreischbergi, mert én csak ott jártam idén április elején. Az idő csodálatos volt, 4 napon keresztül sütött a nap. A szállásunk St. Lorenzen- Fereinparkban volt, ami igaz nem a legolcsóbbak közé tartozik, viszont a minőséggel 100%-osan megvoltam elégedve. Közel volt a felvonóhoz(kb.100 méterre). A reggel egy kicsit sorbanállással telt a lennti kabinos felvonónál, de 15 percnél nem tartott tovább.A kabinosból ki lehet szállni az első megállónál, de reggel nem érdemes, hanem jobb ha teljesen felmentek a végéig. Innen több lehetőség nyílik. A kezdők lesíelhetnek a kabinos középső állomásáig, s vagy visszjönnek kabinossal vagy van egy kétszemélyes ülős felvonó is. A felső állomástól még feljebb lehet menni, egy hosszú csákányossal(ez az egyetlen rossz, már aki nem szereti magát hosszan huzatni).Innen aztán szerteágazik, jobbra mehetnek a kezdők, de mehetnek balra is, ha az első meredekebb pálya nem megy, még visszafordulhatnak a kékre, vagy továbbmennek a pirosak felé.Én is csak közép-haladó vagyok, de a piros pályák jó szélesek voltak, így nem okoztak nehézséget, sőt még a feketékkel is megpróbálkoztunk. Két átjáró van visszafelé. Én a fönnti 6-os pályát ajánlom, több okból is. Egyrészről csodálatos a panoráma, másrészről a másik hegyi út elejénél sokat kell botozni. Egyszóval it Murauban a kezdők és a haladók is megtalálják a kedvükre való pályát.(szerintem)Az alján van egy kemény fekete pálya, de egyszer érdemes kipróbálni.A hóviszonyok délután is jók voltak, igaz egy kicsit kásásodtak az alsó pályák. Én most voltam itt harmadszorra, s tudom ajánlani. Olcsóbb szállásokat Murauban lehet kapni. Remélem tudtam valakinek segíteni!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.