Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

szendre kiemelt beszámolói
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Arnoldstein
2014.02.06.
Mi is ott voltunk pont ugyanebben az időszakban.
Az első napokban amikor a lenti részeken nem igazán volt már hó, a ratrak csak többet ártott volna, mint használt.
Amikor meg szakad a hó akkor szintén nem lehet ratrakolni. ha hideg van, akkor tudnak hóágyúzni, ha közben szakad is a természetes hó, annál jobb. A lényeg, hogy minél tartósabb alapot tudjanak gyártani, ha már eddig szegényes volt a mennyiség.
Én nem láttam benne hibát. Ha meg 2 nap alatt majd 2 méter hó esik (errefelé ez kb 80 éve nem fordult elő) az azrét extrémnek számít. Ilyen az időjárás, nem lehet mindig napos, hideg időben csúszni. A szűzhavat én például külön éveztem (ezért is vittem széles lécet is.
"lazaságnak" nem nevezném a körülményeket.
Nem értem a fanyalgókat. Az időjárás kezében vagyunk és vannak korlátok amik a pályaüzemeltetőket is érintik.
szerintem baromi jó hetünk volt! De persze ízlések és pofonok.
Ráadásul már a 10 éves lányom is roppantul évezte a friss havat, csak azt kereste, hol mélyebb. :-)
DSC-0040.jpg
carpark.jpg
Capture.JPG
DSC-0018.jpg
Capture02.JPG
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2013.03.18.
A csütörtöki viszontagságos éjszakánkat és szerencsés (utánunk pár órával ismét lezárták az M1-et Bp felé) péntek déutáni hazatérésünket követően, miután szombat hajnalban kiderült, hogy az átszervezett (A helyett SK) program sem jön össze, mert Tata még mindig le volt zárva és Koty nem tudott elindulni, egyedül elindultam, lesz ami lesz alapon Jasnára.
Azután, hogy Tatán Koty kiscsaládjával megvendégelt minket ebédre az otthonában, ismét megmutatkozott, hogy a sielok.hu fórumozói igazából egy remek csapatot alkotnak. Kyoshozozo társunk, akivel eddig még személyesen nem is találkoztam, reggel 8-ra már a szállásomat is elintézte. Konkrétan befogadtak magukhoz (egy hófogságból szabadult menekültet) pótágyra. Mindezt csupán fórumozós ismertetség alapján, jelen alkalmat megelőző személyes találkozás nélkül. Ezúton is NAGYON KÖSZÖNÖM! Ráadásul pályaszálláson (ez már hab a tortán) a Zahradsky aljában. 9 re értem oda, szikrázó napsütés, ropogós hideg és előző éjszaka esett kb. 20cm friss hóréteg várt. (no meg azért egy kis tömeg)
Utoljára abban a 2006-2007-es nagyon hószegény szezonban voltam Chopokon (az előtt meg 13 évesen). A tömeg és a tolongós és egymásra nem figyelős mentalitás mit sem változott. A kabin alá belöknek ha nem figyelsz és láttam érdekes dolgokat is. Pl.: figura megy le nem lassan a pálya egyik szélén és az elé kavarodó emberkét már nem bírta kikerülni. Mentette amit tudott de mégis beakdt az ő jobb lába a vétlen bal lábába. Na ezen megakadva óriásit perecelt a fentről jövő a vétlen manus lefeküdt de rögtön felállt és simán minden nélkül tovább ment. Ok, hogy a fentről érkező okozta a balhét, és ő is esett nagyobbat de azért ilyenkor illene megkérdezni, hogy jól van é...
A lényeg viszont, hogy kiváló minőségű hó volt. Érdemes volt az utolsó liftek egyikével még felmenni a csúcsra nap végén, és szinte egyedül pályát zárni.
Igaz, hogy szépen össze lett túrva a nap végére, de legalább jókat lehetett repkedni a buckákon. Másnap reggelre eldolgozták és jól kifagyott a pálya. Ennek eredményeképpen az egyik legjobb minőségű pálya lett belőle vasárnapra amivel ebben a szezonban találkoztam. Kemény, gyors, a tetején finom por réteg és mivel jó hideg volt nem is jegesedett és nem túrták össze még délutánra sem. Remek íveket lehetett húzni, helyenként „faltól-falig” ha elkapott az ember egy „lukat” az egyébként elég nagy tömegben. Mindkét napon volt verseny, így egy-egy pálya le volt zárva, de így is szuper volt. A csúcson is szinte végig napsütés volt, kegyetlen hideg, és vasárnap szél kíséretében.
A csúcs alatti katlan kb. függőleges oldalain nem kevés freerider csapatta. Pont láttam egy esetet amikor a srác a már a „pálya” alsó részén volt amikor a haverja fent rászakított egy frankó görgeteget. Úgy vitte el az embert, mint ahogy én verek le egy poharat lendületből. Párszor átbucskázott aztán ülve csúszva a hó tetején megállt és simán felkelt. Én csak néztem és így szívroham kerülgetett...mit érezhetett a manus? :-)
Mindent egybevetve, a meghíusult ausztriai buli ellenére, remekül éreztem magam, roppant vidáman telt ez a két nap. Képeket tettem fel az albumok közé.

(szerk.) https://sielok.hu/fotoalbum/jasna-2...013-03-16-17/galeria/
Még egyszer köszönöm Zolinak és Törinek!
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2012.12.18.
Idén is sikeresen szezont nyitottunk Tauplitzen.
Idén mondjuk nem pályaszálláson voltunk hanem lent a faluban, de a 20 percenkénti traktor vontatta síbusz járt rendesen. Hivatalosan nincs is megállója a ház előtt, de ha ott áll az ember léccel a kezében akkor megáll. Hazafelé is elintézhető, hogy megálljon nem tervezett helyeken, mivel az útvonala az adott.
Pénteken napsütés, ropogós hideg, ergo: remek porhó volt a menü. Szombatra sajnos megjött a melegfront ami az alsóbb részeken esőt jelentett. A pályák ettől függetlenül remekül síelhetők, a hómennyiség folyamatosan emelkedik. Pénteken kifejezetten nagyon kevesen voltunk, hétvégére azért megnőtt a síelők száma, de még így is kényelmesnek volt mondható a helyzet. A tauplitzi négyüléses lift nyomvonalán lévő középső hütte pl. pénteken nyitott először ebben a szezonban. (nem is találták a meg elsőre a kedvenc snapszunkat :-) )
Vasárnap már lejjebb jött a hóhatár, meg volt némi nap is és jóval kevesebb ködös szakasz. Összességében Tauplitz ismét 3 különböző nappal várt minket, de nagyon jót csúsztunk keresztbe-kasul az egész rendszeren.
Szezon megnyitva!
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2012.03.12.
2 szuper, nem megállós, egész nap keményen síelős napot sikerült eltöltenünk, szerintem még pont időben, már a mi az olvadást illeti.
Pénteken eleve egész nap igazi tavaszi, puha hó volt a pályákon, nap végére már kásásodott is,viszont ezen a napon mi kettőnkön kívül alig volt ember a pályákon. Roppant jó volt, hogy senkire nem kellett figyelni és nagyon felhőtlenné tette az egész napot. Szombaton hidegebb volt, a hó is keményebb és gyorsabb lett.Két versenyt is tartottak, de ez inkább a hütték forgalmán és a parkolóhelyek hiányán mutatkozott meg, a pályákon még így sem volt tömeg.
Nagyon tetszettek a jó hosszú fekete pályák bár a kedvencem a piros 3. és 4. pályák lettek. Baromi széles, nagyon jó esésű pirosak, a hó remek volt rajta és mivel ember nem volt irdatlan íveket lehetett húzni gond nélkül.
Összességégben tetszik a hely (most voltam előszöt itt). Közel van, elég hosszúak a pályák. Igaz, hogy a Nagy Ötscher két személyes liftje kicsit lassú, de jobban az zavart, hogy a 3-as tetejéhez csak macerásan lehet eljutni ismét a felső parkolóból. De nagyon jót sikerült síelni.
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Arnoldstein
2012.01.30.
Most jöttünk haza Arnoldsteinből.
A kevés hó ellenére a pályák jók, a nagy pálya teljesen végig szuper minőségben csúszható. A két fekete és a hátsó (nem hóágyúzható) piros viszont le van zárva.
Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, a hangulat szuper volt. Nem voltak sokan, remekül lehetett gyerekkel, biztonságban hasítani.
Ismét külön köszönet a síovinak, hogy a lányom után most a fiamat is Bea pátyolgatta, tanította.
Az azért hihetetlen, hogy 100-150 km-rel arrébb meg ki sem látszanak a hóból.
A szomszédos Tarvisio és Monte Lussari is remekül síelhető.
üdv,
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2011.12.19.
Sajnos eltelt a 3 nap gyorsan de besízésnek tökéletes volt. Szombaton egész napos hóvihar volt, a felvonók nagy része nem is üzemelt. Ellenben helyenként térdig érő pihe-puha porhóban lehetett csapatni és szinte egyedül voltunk a pályákon, tehát ennek is meg volt a jó oldala. :-) Részemről a szezont megnyitottam.
DSC-2757.JPG
DSC-2759.JPG
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Arnoldstein
2009.01.29.
Nos, kalandosan hazajöttünk, mivel kedden este indultunk és hajnalban kezdett havazni. néha 30-40-nel lehetett menni az autópályán is. aztán hallottam, hogy hajnaltól le is zárták. Szóval mi még haza tudtunk jönni de a zalai utak is tiszta fehérek voltak.
Amúgy a pálya remek volt, nem voltak sokan (a vasárnap kivételével), volt olyan, hogy a láthatáron belül csak 2-en voltunk egy társammal.
A helyben működő síovinak minden tiszteletem és hálám, tényleg 10 pontos munkát végeznek!!!
Pici lányom (5 éves) is nagyon élvezte (ez volt az első havas élménye, pedig október óta jár síiskolába). Minden nap azért 1-1 órát én is foglalkoztam vele a fenti kék pályákon, megtanult tányéros lifttel is menni (a második körben már egyedül ment) és utolsó nap le is vittem a nagypályán (4.5 km). A legszebb mondat amit hallottam tőle, hogy: "apa! én már jobban szeretek síelni, mint játszani" :-) Ez sztem magáért beszél.
Egy negatívum volt azért, mégpedig az, hogy a pálya kezelői nem nagyon gondozzák a pályát a szakadó hóesésben. Sőt, este megcsinálták a pályát, majd hajnaltól havazott erősen, és napközben egy ratrak sem jött fel. A pálya úgy nézett ki, mint gyerekkoromban Szlovákiában ahol, ahogy a síelők lejárták, úgy alakult. Én mondjuk kifejezetten élveztem, mert kicsit elő kellett venni az "oldschool" dolgokat is, viszont a társaságból voltak akiknek ez nehézséget okozott.
Összességében azért remek volt.
Még egyszer üdvözlet a síovinak!
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Lachtal
2008.12.23.
Tegnap este m is megjöttünk. A Schlattererhüttét mindenkinek nagyon ajánlom! Hibátlan. A szél az kicsit zavaró volt a pálya legtetejére fel sem lehetett menni.Pénte, szombat tűrhető volt, vasárnap viszont délelőtt brutál szélvihar volt. Ettől függetlenül a pályák jók voltak, majd minennap esett a hó. 3 nap után úgy kellett kiásni az autót a szállás előtt.
Hétfőn meg átnéztünk Kreischbergre miután leadtuk a szállást, ha már úgyis 30km-re van. Méltó megkoronázása volt a hosszú hétvégének.
Beszéltem egy emberkével aki mondta, hogy szerencsénk volt, mert Lachtalban hó esett, míg Obertauernben az eső lemosta a pályákat.
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Arnoldstein
2008.12.15.
Szia!

3-vagy 4 napos bérlettől kezdődően az alapbérlet érvényes 2 napra egy sor környékbeli pályára. Kapsz hozzá egy kis lapot matricával, és a szomszédos pályákon a bérleted bemutatásával és a matricával kapsz egy napi jegyet.
A környékbeli pályák közül és Tarvisioban a Monte Lussari-t ajánlanám. (Igazából ez már Camporosso, Tarvisio végénél, teljesen át ell menni a településen)
Remek FIS szintű pálya (VK futamokat is szoktak rendezni rajta) 4,5 km hosszú és a 8személyes kabinos lift pikk-pakk felránt a tetejére. A látvány meg magáért beszél amit fent találsz.
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Arnoldstein
2008.02.08.
Arnoldstein nem tartozik a drága helyek közé, sem szállás sem pedig bérlet tekintetében, mivel nem egy felkapott hely. Iskolai csoportok kedvelik (nekünk is egy suli szervezi nagyon rég óta), mert nem zsúfolt, oktatásra kiváló, túl messze sincs...stb.
Nem tudom pontosan mire gondoltál árak tekintetében de az alábbiakat tudom elmondani:
A hüttében igazából normál árak vannak, itthonihoz képest persze drágább, de osztrák viszonylatban normális. Ha egy egyszerű boltba betévedsz akkor tök jó árakat találsz, és ha átmész a szomszédba Tarvisioba akkor a klasszikus bőrpiacon kívül egyéb boltokban (sport, gyerekruha, ruha..stb) rettentő jó dolgokat lehet kifogni.
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Szlovákia
Certovica
2006.10.21.
Sziasztok! Én Gyerekkoromban redszeresen jártam Certovicára és Vysna Bocában szálltunk meg mindig. Soha nem foglaltunk csak odamentünk és privát házakban mindig találtunk szállást. nagyon kedvesek voltak a helyiek. Egyszerű pásztorok és bányászok akiket távolról sem érdekel a politika és egyebek. A 80-as években 2 éjszakát 3 embernek 20 márkából el tudtunk intézni.
nagyon jó emlékeim vannak onnan, mivel 11 évesen ott éreztem meg először, hogy valami nagyon 2elkapott" pedig 4 évesen kezdtem.
Kíváncsi vagyok, hogy manapság milyen a hely.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.