Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Bigmafa kiemelt beszámolói
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2019.03.17.
15-16-án voltunk Chopok-on. Először voltunk itt, végre be mertem vállalni a gyerekekkel.
Az infók random sorrendben:
-16-án a nap jó részében (reggel egyáltalán) nem ment az A2 lift, így nem lehetett a déli oldalról átmenni Északra. Emiatt (a déli oldalon legalábbis) 22 EUR egységáron mérték a jegyeket. Valamit sejthettem, mert előző nap csak 1 napos GOPass jegyet vettem, látván hogy a 2 napos nem olcsóbb fajlagosan, így sokat nyertünk ezzel a hirtelen kedvezménnyel (GoPass-on nem volt kedvezmény!). Aztán 11 körül beindították a liftet, és át tudtunk jutni. Aztán lezárták újra, szerencsénk volt. A déli oldalról feljövő liftet nem zárták le, a két kábeles bírta a szelet.
-A 34-esen a csúcsról lejönni szélben - hát, nem jó. A 8 éves gyereket konkrétan fújta visszafele a szél az elején (volt vagy 15 perc), nagyon szenvedős volt. Aztán a szél telefújta a pályát helyenként 20-30cm porhóval, látni alig lehetett, volt esés is bőven. Inkább "levonózni" kellett volna egyet...
-az alsó pályák kásásak mindkét oldalon, délen érdekes módon a 34-es alja teljesen jó maradt.
-Buckák voltak dögivel, igazából számomra randomnak tűnő helyeken. Aztán 1-200 méterrel arrébb meg tökéletes pálya
-Hó rengeteg van, lehet freerideolni, szűzhavazni amit az ember csak nem szégyell. Már aki tud. (én nem)
-Én paráztam, hogy visszafele nagy lesz a sor a lifteknél az átjutáshoz, ezért jóval hamarabb (3) elindultunk - teljesen felesleges, másnap 3:35-kor sem állt több ember sorban, át lehet jutni max 1 perces sorbanállással.
-A Lucky lift bedöglött tegnap délben, de később már láttuk mozogni, azt nemtom hogy voltak-e rajta utasok...

Azt nem tudom, mi van akkor, ha az ember nem tud visszajutni, mert lezárják a liftet vagy elromlik? Mi akkor a megoldás? Van valami segítség a pálya részéről (busz ami átviszi a sofőrt pl) vagy mindenki oldja meg ahogy tudja?
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Ausztria
Klippitztörl
2019.01.29.
Itt vagyunk Klippitztörl-ön és csodásak a körülmények. Az elmúlt napokban mondjuk elég szeles volt az idő, de mára ez nagyot mérséklődött, és a nap is kisütött. Ugyan itt nem esett annyi hó mint északabbra, de szinte minden pálya nyitva (még a 11-es is), és az erdőben is el lehet csalingázni bátran. Szokás szerint hétvégén sem volt tömeg (max 2-3 percet kellett a felvonóra várni), de hétközben egyáltalán nem. Voltak pályák amiken nyitás után egy órával én mentem le másodszorra...
Ennek megfelelően a P1-es parkoló hétközben csak félig van, hétvégén is 9:30-ig még találni helyet.
Hüttézésre ajánlom valamelyik pálya menti egységet felkeresni, mérsékeltebbek az árak (tea jellemzően 2 EUR, sőt, a Steinkellner hüttében csak 1.70.) mint a P1-ben a hotelnél.
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Most jöttünk haza Mátraszentistvánról. Szuper a hó, a 3-4-5 pálya ment. 1-ig kemény hóesés, utána köd, de ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat.
Most voltunk itt először, és van néhány fura dolog nekem.

1. Az ülő lift sebessége a kiírás szerint 2.6m/s (=9.4km/h), ez a valóságban ennél jóval kevesebb, GPS szerint kb 5-6km/h lesz az csak. A kiszálló lesz sztem a gond, kicsi a lejtése, nagyon hosszú a sík szakasz benne.

2. A felső hüttében ha jártok, valaki vigyen már egy marék 70-es szöget, mert SEMMIRE nem lehet sem lepakolni, sem cuccokat felakasztani, ez elég gagyi... Így ott kuporogtunk ölben a sisakkal.

3. Nem lenne hátrány, ha fel-lehajtogatnák "Magyarország legmodernebb síliftjének" az ülőlapját havazáskor. A mai nap 1-ig szakadt a hó, és EGYSZER SEM hajtották fel az ülőkét, nem volt kellemes.

4. Valaki lenyúlta a lányom síbotját, amit a csákányos felvonó aljánál a kerítéshez támasztottunk, kb 4 kör kellett hozzá. Le nem adták. Remélem legalább méretben megfelelt... A másik lányom botját úgy kellett kiszedni egy idegen kislány kezéből hogy talán nem kéne elvinni. Azt legalább láttuk. Döbbenten állok a jelenség előtt.

5. Nagyon sok a kezdő, ami nem baj, de komikus ahogy mindegyik a pálya közepén áll és trécsel. Vagy egyszer csak trécselést berekesztve hirtelen elédlép. (ez mondjuik kevésbé vicces)

Ez utóbbi kettőről nem az üzemeltető tehet, de kéretik ezt is számba venni célpont választáskor.


De tényleg jó dolgok is voltak. Hó rengeteg van, látszik hogy odatették magukat. Az esti sízéshez nagyon gyorsan olyan pályát rittyentettek hogy csuda (és jóval kevesebben is voltak olyankor a pályán, kifejezetten élmény volt!) A jegyárak barátságosak, a nagycsaládos "kedvezmény" kifejezetten kedves gesztus.

Összességében jó napot zártunk, a fenti pontokon pedig ha javítanak, akkor igazán hibátlan síterep lesz a mátraszentistváni.
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Másodszor voltunk ma Králiky-n, és ismét nem csalódtunk! Minden felvonó ment, (mű)hó-tenger a hegyeken át. Közepes volt a tömeg, olyan 5-7 percet kellett felvonóra várni.
A parkoló tele volt, így vagy várt valaki míg felmehetett más helyére, vagy a lenti parkolóban (600m) volt kénytelen megállni. Mi dél körül értünk ide, akkor 5 perc várakozás után mehettünk is fel.
A nagy pálya középső, meredek (jeges) része is abszolút vállalható volt, így élveztük minden percét.

Pénztáros hölgy extra kedves, mi más kellhet még? :)

(ja, ha valaki talál(t) egy fehér gyerek síbotot a beülős felvonó beszállójában, szóljon - leesett, és szőrén szálán eltűnt, pedig mindent tűvé tettünk érte (lent, fent, kasszánál), felvonós bácsi havat is lapátolt :( Mondjuk nem tudom kinek kell egy darab síbot...)
Bigmafa
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
9-én voltunk Králiky-ben családdal, és nagyon bejött.
A csákányos felvonó nem ment, de a bébipálya, a gyerekpálya, és a nagy pálya működött.

A gyerekpályánál kb 5-6 perces, a nagy pályánál 0-1 perc közötti sor volt. Szóval haladós.
Elég nagy volt a köd, és sajnos az egyik lányunk jó nagyot is bukott miatta - a pályákat kis árokkal választották el, ami a ködben nehezen volt észrevehető, így sikerült belemennie. Erre tessék figyelni!

A pénztárnál is oda kell figyelni a jegyvételnél - én amatőrként nem néztem meg a családos kedvezményt, magától a hölgy pedig nem említette, sőt, azt se mondta, hogy gyerek esetében a napijegy olcsóbb mint a 4 órás (!).

Zárást elég komolyan veszik, a pénztár hamar bezár, és bérlet-visszaváltó automata nincs. Tehát átöltözés _előtt_ tessék visszaváltani a bérleteket.

A parkoló nagyon közel van a pályához, ez szuper!

MIndenképp jövünk még ide (már cask azért is, mert rajtunk maradt 5 bérlet, amit vissza kéne váltani :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.