carpete kiemelt beszámolói

Január 24-28. között csúszkáltunk itt családostól egy baráti társasággal. A határátlépés Bucsunál egy lassításból állt, a kiskatona éppen kései ebédjét töltötte, az se érdekelte, hány bevándorló lapul a kocsiban, a GP-t meg se nézte, kérdés nélkül továbbot intett. A szálláson, fürdőben, bérletvásárláskor a GP-t lecsippantották, gond nélkül működött az én 2 szovjet + 1 pfizer kombóm is (a többieknek 3 nyugati volt), aki emiatt izgul, ne tegye!

Mivel az első látogatásunk volt itt, nem tudom mennyire megszokott, hogy a pályák és felvonók egy része sajnos csak a hét 2. felében, azaz csütörtöktől vasárnapig üzemel: a Kaiserburgbahn felső traktusa valamint a békebeli Nockalmbahn gyaníthatóan gazdasági okokból csak az utolsó két sínapunkon közlekedett. Utóbbi azért volt különösen problémás, mert a hegycsúcsok közötti átjárás így lényegesen unalmasabb, a fennsíkokon-libalegelőkön csúszás és a végtelen felvonózás élvezeti értéke igencsak csekély. A pályák egyébként jól kezeltek, többségében jó lejtésű, széles pirosak, kezdőknek max. a St. Oswaldi kis kékek ajánlottak, ugyanis a 17-es pályánál a már említett Nockalmbahn kabinos nem mindig közlekedik, és maga a pálya is elég keskeny erdei utacska, míg az 1T jelzésű pálya a térképpel ellentétben piros, amint azt a fákra kihelyezett jelzések is mutatják.

A terep nekem személy szerint egyébként bejött, a viszonylag hosszú, remekül karcolható piros pályák nagyon élvezetesek, főleg a Kaiserburg tetejéről valamint a Wiesernockról. A déli lejtőkön nulla természetes hó volt, a meleg miatt az is olvadozott, de ettől eltekintve minden reggelre szépen rendbe rakták őket. Napos, melegebb időben mindenképpen a Kaiserburg-Strohsack rész ajánlott, mert ezeket nem tűzi telibe a nap.

A pályák így főszezon előtt teljesen kihaltak voltak, a kabinban egy alkalmat leszámítva egyedül utaztunk, sorban állni péntek reggel kellett egyszer kb. 3 percet. A parkolók szinte üresek voltak, a hütték fele teljesen zárva, a szállások, falubeli éttermek egy része szintén. Több helyről hallottuk, és bizony mi is bele futottunk abba, hogy a hütték többségében az adóoptimalizálás miatt sajnos nem fogadják el a kártyát, nagy piros feliratok hirdetik, hogy Only cash, aki tud váltson otthon, hogy ne a drága Euronetes ATM-et kelljen megfejni…
Sziasztok!
Februar 20-24 kozott csuszkaltunk Grossecken negy napot. A palyarendszer ugyan nem tul nagy, de haladok sieloknek nehany napra tokeletes valasztas lehet: a viszonylag hosszu, remek lejtesu piros palyak kifejezetten elveztesek, bar mi ezt csak korlatozottan tapasztalhattuk meg a rendkivul meleg idojaras miatt. A Speierecken vegigfuto palyak deli fekvesuknek es a napkozbeni +10-15 foknak koszonhetoen mar delelott erosen buckasodtak es kasasodtak, delutan pedig feltavtol komoly kihivast jelentettek a hianyos vizisi tudassal rendelkezok reszere. A grossecki oldal sokkal jobban birta a nagy meleget, ezt nem tuzi ugy a nap, ezert meg delutan is lehett elvezeteseket siklani. Penteken eleg szeles ido fogadott minket, igy a csucsra vezeto 4-es liftet nem inditottak be, masnap 11-kor sikerult ujra felulnunk ra.
A ket csucsrol levezeto hosszu piros palyat kiseri 1-1 kek is a gerincen, ezek amolyan bameszkodos-allvasielos utvonalak, amik cserebe viszont itt-ott eleg keskenyek, igy nyugodt szivvel azert nem ajanlanam total kezdoknek.
Kis csapatunk szerves reszet kepezte egy 3 eves kisgyermek is, igy kulon pozitivum volt, hogy vele is konnyen meg lehetett szerettetni a hegyet es a sielest: a Sonnenbahnnal, amely 300 meterre volt a szallasunktol, biztonsagosan fel tudott jonni a hegyre, ahol siiskola es csakanyos lifttel ellatott szep, egyenletes lejtesu kekes-zoldes tanulopalya fogadta.
A palyan az arak szokasos osztrak arak, a legkedvesebb szemelyzettel a Speiereckhutteben talakoztunk.
Tomeg egyik nap sem volt, 2 percnel csak vasarnap reggel vartunk a liftre a volgyallomasnal. Jegyvasarlasnal erdemes elore gondolkodni, ugyanis ha nem szeretnenk a kornyekbeli palyakon is sielni, akkor erdemesebb lehet a kizarolag helyi berleteket megvaltani, amelybol legfeljebb ketnapos erheto el (pl. 3-napos Lungau berlet Grosseck-Katschberg-Fanningbergre 137€, mig ugyanez csak Grosseckre 79,50€ ketnapos + 42€ egynapos, azaz egy pizza + 1 korso sor kulonbseg!)
Udv: cp
2018.01.31. Síterep: Lackenhof, mások beszámolói
Sziasztok!
Jan. 26-30. között jártam a síterepen, 3 napot csúszkáltam 3 kezdővel. Korábban már jártam itt egyszer, de akkor rendkívül kedvezőtlen volt a hóhelyzet (a Nagyöcsi nyitva sem volt, és a fuchswaldi rész sem üzemelt), most azonban remek hóviszonyok fogadtak. A 3 nap síelésből 2 a hétvégére esett, ennek ellenére sorbanállás gyakorlatilag nulla volt. Vasárnap a Kisöcsi tetejére vezető négyüléses liftet a nagy szél miatt 1-2 órára le kellett állítani, de ettől eltekintve minden pálya és felvonó működött.
A pályák megfelelően jelzettek és reggelre jól előkészítettek voltak, bár 2 éjszaka sem tudtak rendesen kifagyni. A Kisöcsi kék pályái tökéletesen megfelelnek a kezdőknek, 1-2 apróbb, de simán túlélhető széles "letöréstől" eltekintve kiválóan alkalmasak a mozgás elsajátítására, haladóknak pedig a technika tökéletesítésre. A Nagyöcsi piros pályája (mely a felétől inkább lankás kékes) jól és lendületesen síelhető, ugyanakkor itt-ott elég keskeny. A fekete pályákat most nem próbáltam, mikorra oda jutottam volna, a napközbeni meleg miatt (+8-10 fok) már erősen szétcsapottak és buckásak voltak. Vasárnap és hétfőn a tűző napsütés és a meleg miatt a pályák alsó felén már délelőtt is tapadt a hó, és a keskenyebb részeken olykor komolyabb buckák is keletkeztek.
A síterepen rengeteg a magyar üzemeltetésű szálláshely és ennek megfelelően a vendég, hétfőn szinte csak a honfitársainkat hallottuk a pályán és a hütték környékén. A falucska központjában lévő kisboltban mindent lehet kapni, viszonylag mérsékelt árakkal dolgoznak, ha valaki ott szeretne bevásárolni, de a hütték árai sem vészesek.
A szállásunk Eibenkogl lifttől 5 perc sétára (kb. 300 m) a Zur Postban volt: kedves magyar üzemeltetők és személyzet, barátságos árak, magyaros kaják, ár-érték arányban szerintem teljesen megállja a helyét, de luxusra ne számítson senki!
A bérleteket szintén mérsékelt áron "mérik", 3 napra mindössze 99 ojrót fizettünk fejente.
Összességében jól éreztük magunkat, a kezdők, újrakezdők tanítgatására tökéletes a hely, nem síelőknek pedig remek gyalogos túraútvonalak állnak rendelkezésre.
Bergfex szerint hétvégétől komolyabb lehűlés és egy kis friss hó is várható, így a most indulókat remek körülmények várják majd!
CP
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.